Auto kopen

Als je een auto in het buitenland gaat kopen dan is het best wel lastig om een leverancier te bepalen. Ga je de auto kopen bij een merkdealer of ga je toch een auto kopen van een particulier. Waar kun je allemaal een auto kopen en waar moet je op letten? MrWheelson heeft de verschillende mogelijkheden voor je op een rij gezet. Per mogelijkheid zullen we de voor- en nadelen aangegeven:

Particuliere verkoper

Via websites zoals E-Bay en Mobile is het eenvoudig om een auto te vinden van particuliere verkopers.

  • Voordeel: Prijzen kunnen gunstig zijn
  • Nadeel: Ontbreken garantie en zekerheden, inruil niet mogelijk, lastig afspraak maken
Advies van MrWheelson:

Als je een auto bij een particulier koopt zijn je rechten minimaal. Omdat in het buitenland de mogelijkheden om de achtergrond van een auto te checken minimaal zijn is dit vaak erg risicovol. Omdat het om grote geldbedragen gaat zijn er helaas veel lieden actief met minder goede bedoelingen. Mocht je in het buitenland een auto bij een particulier gevonden hebben, dan kan MrWheelson je helaas niet helpen bij de aankoop, transport en import. Daarvoor zijn de risico’s te groot. Ga er gerust van uit dat als een deal te mooi is om waar te zijn, dat er dan ook altijd wel iets aan de hand is. We helpen je graag zoeken naar een goed alternatief van een dealer uit ons netwerk. Een auto kopen van een particulier in het buitenland kunnen we dus afraden.

Universele kleine handelaar

Dit zijn vaak bedrijven die vaak van eigenaar en naam veranderen. Je herkent ze vaak aan een kleine voorraad van maximaal 25 auto’s in de prijsklasse van € 1.000 tot € 10.000 en soms enkele duurdere exemplaren er tussen. Deze hebben vaak alleen maar een buitenterrein. Ook zijn ze te herkennen aan een klein aantal reviews. Dit komt omdat ze vaak van bedrijfsnaam wisselen als ze negatieve ervaringen hebben ontvangen.

  • Voordeel: Gunstige prijzen
  • Nadeel: Gebrekkige garantie en geen zekerheden, lastig afspraak maken
Advies van MrWheelson:

Als je een auto bij een kleine universele koopt zijn je rechten minimaal. Hier geldt hetzelfde als bij het kopen van een particulier, doordat het lastig is om de historie van auto’s te controleren begeef je je op glad ijs. Mocht je in het buitenland een auto bij een zo’n kleine universele handelaar gevonden hebben, dan kan MrWheelson je helaas niet helpen bij de aankoop, transport en import. Daarvoor zijn de risico’s te groot. Maar geef ons gerust je wensen door dan gaan wij op zoek naar een vergelijkbare auto van een betrouwbaar adres.

Erkende grote handelaren

Deze autobedrijven zijn vaak voormalige merkdealers die zich specialiseren in jongere occasions, nieuwe auto’s van alle merken en zogenaamde Jahreswagens. Ze beschikken vaak ook over werkplaats waar je terecht kunt voor reparaties, onderhoud en banden.

  • Voordeel: Veel keuze uit nette auto’s, prijzen gunstiger dan bij merkdealer
  • Nadelen: Wat minder zekerheden dan bij merkdealer
Advies van MrWheelson:

De auto’s worden vaak goedkoper aangeboden dan bij de merkdealer. Wel is het zaak de auto goed te controleren en het autobedrijf te laten aftekenen voor de kwaliteit en herkomst van de auto. MrWheelson zal bij auto’s van deze dealers extra controles uitvoeren op o.a. uitrusting en herkomst van de auto. Mocht je in het buitenland een auto bij een zo’n grote handelaar gevonden hebben, dan kan MrWheelson je vaak wel helpen bij de aankoop, transport en import. We kijken ook zeker verder in ons netwerk of we wellicht nog een beter alternatief voor je hebben van een officieel merkdealer, die heeft onze voorkeur.

Merkdealer

Een merkdealer kun je herkennen eenvoudig herkennen aan de lichtreclame op het pand, een grote showroom en professionele werkplaats. De nadruk ligt op het verkopen van nieuwe auto’s, maar ze verkopen ook de jonge inruilauto’s van hun eigen merk.

  • Voordeel: ruime openingstijden, goede garanties, je kunt er ook terecht voor onderhoud
  • Nadelen: Prijzen liggen doorgaans op een hoger niveau
Advies van MrWheelson:

Dit zijn de adressen waar MrWheelson het liefste zijn auto’s vandaan haalt. Als een merkdealer een occasion goed genoeg vindt om in de showroom te koop aan te bieden aan consumenten, dan vindt MrWheelson die occasion goed genoeg om aan te bieden aan autokopers in Nederland. Deze zijn vaak voorzien van de Europese fabrieksgarantie zodat je gewoon bij de merkdealer in Nederland terecht kunt voor eventuele garantiewerkzaamheden. Mocht je in het buitenland een auto bij een officieel merkdealer gevonden hebben, dan kan MrWheelson je altijd helpen bij de aankoop, transport en import. We kijken ook zeker verder in ons netwerk of we wellicht nog een beter alternatief voor je hebben.

Audi A6 Avant 45 TFSi Audi Q2 Jahreswagen MrWheelson

Auto kopen in het buitenland

Kort samengevat. Wil je een auto kopen in het buitenland probeer dan de auto van je dromen te vinden bij een merkdealer. Als dat echt niet lukt dan kun je nog kijken bij een grote universele autohandelaar, blijf echter weg bij de auto’s die worden aangeboden door consumenten en kleine autohandelaren. En als een deal te mooi lijkt om waar te zijn, blijf dan zeker weg. Het gaat helaas te vaak mis.

Populaire automerken

Auto recensies, nieuws & advies van MrWheelson

9.3

98% van de klanten beveelt MrWheelson aan

Bellen met MrWheelson

085 - 401 29 05

Op werkdagen van 08:00 - 20:00 uur

Stuur een e-mail

hello@mrwheelson.nl