Bentley

Bentley

Bentley

Pre-owned Bentley

by MrWheelson

Geschiedenis Bentley

Walter Owen Bentley richtte in 1919 het Britse automerk Bentley op. Het merk vergaarde zijn roem door de vele deelnames en overwinningen tijdens de LeMans races. Het merk werd overgenomen door Rolls Royce in 1931, waarna het een aantal jaren van de markt verdween. Vanaf 1955 verschenen er auto's op basis van de Rolls-Royce modellen.

Sinds 1998 maakt Bentley deel uit van het Volkswagen concern. Tegenwoordig zijn ze subtiel gebaseerd op de techniek van Volkswagen. Wist je dat China het grootste aantal Bentleys wereldwijd afneemt?

bentley-logo

Bentley modellen

De modellen van Bentley onderscheiden zich in de markt door hun hoge kwaliteit, sterke motoren, luxe afwerking en hoge prijsniveau. Hierdoor weet het merk zijn exclusieve imago goed te behouden. Populaire actuele modellen van Bentley zijn:

Bentley Continental. Deze fraaie auto is als coupé en cabriolet leverbaar. Het model is sinds 1994 op de markt. Qua motorisering is er, afhankelijk van het bouwjaar, de keuze uit een W12 of een V8 motor.

Bentley Bentayga. Deze luxe SUV combineert de stoere uitstraling van een crossover SUV, met een hoge instap en een luxe uitstraling.

Bentley Flying Spur en Mulsanne. Wat Mercedes met de Maybach probeerde te doen, doet Bentley al jaren succesvol met de Mulsanne en Flying Spur. Dit zijn beide luxe sedans waarin men in alle comfort grote afstanden op hoge snelheid kan afleggen. Bij voorkeur op de achterbank.

bmw-i8-snelweg-bentley-mulsanne

Tweedehands Bentley importeren

Oudere modellen van Bentley zijn vaak interessant, omdat de waarde alleen maar toe zal nemen. Wie interesse heeft moet wel rekening houden met een beperkt aanbod en een hoge prijs. Door de grote successen en rijke geschiedenis hebben de modellen een exclusieve reputatie gekregen. Uiteraard vind je in Nederland een veel kleiner aanbod dan in landen zoals Duitsland, Frankrijk en Italië. Het aanbod bekijken uit deze landen loont daarom zeker!

bentley