Bentley

Bentley

Bentley

Pre-owned Bentley

by MrWheelson

Walter Owen Bentley richtte in 1919 het automerk Bentley op. Het merk vergaarde zijn roem door de vele deelnames en overwinningen tijdens de LeMans races. Het merk werd overgenomen door Rolls Royce waarna het in de jaren dertig van de markt verdween. Sinds 1998 maakt Bentley deel uit van het Volkswagen concern. Wist je dat China het grootste aantal Bentleys wereldwijd afneemt?

De modellen van Bentley onderscheiden zich in de markt door hun hoge kwaliteit, sterke motoren, luxe afwerking en hoge prijsniveau. Hierdoor weet het merk zijn exclusieve imago goed te behouden. Populaire actuele modellen van Bentley zijn de;

Bentley Continental. Deze fraaie auto is als coupe en cabriolet leverbaar. Het model is sinds 1994 op de markt. Qua motorisering is er, afhankelijk van het bouwjaar, de keuze uit een W12 of een V8 motor.

Bentley Bentayga. Deze luxe SUV combineert de stoere uitstraling van een crossover SUV, met een hoge instap en een luxe uitstraling.

Bentley Flying Spur en Mulsanne. Wat Mercedes met de Maybach probeerde te doen, doet Bentley al jaren succesvol met de Mulsanne en Flying Spur. Dit zijn beide luxe sedans waarin men in alle comfort grote afstanden op hoge snelheid kan afleggen. Bij voorkeur op de achterbank.

bmw-i8-snelweg-bentley-mulsanne