Bentley Continental

Bentley Continental

Bentley Continental

Bentley Continental

De eerste Bentley met de naam Continental dateert alweer uit 1952. Hoewel dit toen de snelste coupé ter wereld was, was het toch lastig om hier voldoende geld mee te verdienen. Toen het Volkswagen concern Bentley kocht, werd er vanaf 2003 een volledige collectie ontwikkeld van de Bentley Continental, namelijk een coupé, sedan én cabriolet. Nog steeds als snelste auto van zijn klasse, met twaalfcilinder motoren en vierwielaandrijving. Hij was goedkoper en compacter, maar niet minder luxueus. Hierdoor bereikte Bentley haar hoogste verkoopcijfers ooit.

Continental GT

De eerste versie van de Continental was een vierpersoons sportwagen, de Continental Grand Tourer (GT) in 2003. Deze generatie bleef tot 2011 in productie, waarna de volgende generatie op de markt kwam. In 2018 volgde de huidige derde generatie. Deze deelt zijn platform met de Porsche Panamera. Hij is zo'n 80 kg lichter geworden en de wielbasis is 135 mm langer. Een 6.0 W12 TSI motor is nieuw, waardoor hij in slechts 3,6 seconden van 0 naar 100 km per uur loopt en een topsnelheid van 333 km per uur heeft.

De supersportwagen is de Continental GT Speed, de krachtigste Bentley ooit geproduceerd.

Ken je de populaire film '2012' nog? Daar kun je de Continental GT in actie zien!

Continental GTC

De Continental GTC is de cabriolet versie van de Continental GT, die vanaf 2006 verkrijgbaar is. Een grote sportieve cabrio tot 635 pk met een sterke W12. Op een stoffen cabrioletkap na, zien we veel overeenkomsten met de gesloten variant. Voor de sportievelingen onder ons zijn er meerdere optiepakketten om de GTC nog sportiever aan te kleden. Bijvoorbeeld met 22 inch wielen en bijzondere binnen bekleding.

Er is ook een speed versie beschikbaar, en snellere wagen met nog meer vermogen.

Continental Flying Spur

In 2005 werd de sedan versie van de Continental gepresenteerd onder de naam Continental Flying Spur. Het is één van de snelste vierpersoonsauto's ooit gemaakt.

Hiervan is natuurlijk ook weer een Speed versie beschikbaar, gebaseerd op de GT Speed. 

In 2013 onderging het model een facelift en werd de naam 'Continental' weggehaald. Vanaf toen ging hij verder als Bentley Flying Spur.

Uit onze catalogus