43 procent van de autokopers wil auto online kopen

Sterke groei online autoverkopen

line-up-bmw-m8-porsche-e-tron

De occasionsite Autoscout24 heeft een onderzoek gedaan naar het koopgedrag van autokopers. Opvallende cijfers zijn het aantal respondenten dat aangeeft een auto te willen kopen (een flinke stijging van 60 naar 66%) en het aantal autokopers dat vertrouwen heeft in het volledig online kopen van een auto.

Online auto kopen

Maar liefst 43% van de respondenten van het onderzoek geeft aan dat ze vertrouwen hebben in  volledig online aankoopproces van een de volgende auto. In 2001 was dit percentage nog 2%, in 2007 was dit 20% (bron) en in 2020 al 33% (bron). Er is dus een mooie toename te zien in het percentage autokopers dat bereid is online een auto te kopen.

Dit is ook de reden dat MrWheelson in 2018 van start is gegaan. MrWheelson biedt de mogelijkheid om geheel online een auto aan te kopen vanuit het buitenland. Aan het woord Bas Oude Luttikhuis van MrWheelson: "Bij MrWheelson heb je de keuze uit ongeveer 200 duizend jong gebruikte occasions die te koop staan bij merkdealers in heel Europa. Via onze website kun je eenvoudig zien wat de totaalprijs is op Nederlands kenteken en met een druk op de knop kun je hem bestellen."

MrWheelson merkt dat tijdens de COVID19 perdiode de interesse enorm toenam, nogmaals Bas aan het woord: "Wij controleren de auto en verzorgen naar wens de onderhandelingen, het transport, de Nederlandse kentekenpapieren en komen de auto vervolgens thuis afleveren. Ook verzorgen wij eventuele lease en de inruil van de oude auto. We merken dat de afgelopen periode de interesse hiervoor enorm is toegenomen".

Auto lease

Er is ook een flinke toename te zien in het aantal leaseauto's op de weg. In 2009 waren er ongeveer 700 duizend leaseauto's. In 2015 waren er dit 755 duizend en inmiddels zijn dit er ongeveer een miljoen. Het aandeel particuliere lease neemt hierin snel toe. Uit het onderzoek van Autoscout24 blijkt dat 27% van de autokopers het leasen van een auto als serieus alternatief ziet voor het kopen van een auto.

Nogmaals aan het woord Bas van MrWheelson: "Ook bij MrWheelson zien we het aandeel lease flink toenemen. Op onze website kun je nu al eenvoudig online huurkoop, zakelijke financial lease en zakelijke operational lease aanvragen. We verwachten binnenkort een mooie stap te kunnen zetten met private lease."

Deel deze post