Autodealers gesloten tijdens lock-down

Autoshowroom gesloten, werkplaats geopend.

autoshowroom-gesloten-lockdown

De Nederlandse overheid trekt aan de handrem. Om de verdere verspreiding van het coronavirus af te remmen is er gekozen voor een lockdown tot 19 januari. Ook de autobranche wordt daarbij deze keer niet ongemoeid gelaten. De autoshowrooms moeten, net zoals meubelketens en kledingzaken, hun deuren sluiten. Ze worden ingeschaald onder de niet-essentiële winkels. De autowerkplaatsen vallen hier echter niet onder, die mogen geopend blijven.

Gaat online auto kopen een vlucht nemen?

Betekent dit dat je dan geen auto meer kunt kopen? De verwachting is dat veel autodealers nog wel de mogelijkheid gaan bieden om telefonisch of online een auto te kopen. Voor veel autodealers zal dit voor een enorme ommezwaai zorgen. Ze zijn namelijk gewend om hun auto’s te verkopen na een testrit en een gezellig kopje koffie.

200.000 occasions

Voor online autodealers zoals MrWheelson verandert er niet veel: “Doordat wij geen fysieke showroom hebben zijn we al gewend om auto’s online te verkopen. Ruim 200 duizend auto’s hebben we momenteel in onze online showroom staan. Deze kun je online kopen en wij zorgen ervoor dat die met een week of drie thuisbezorgd worden.”

Drie tot vier weken levertijd

“De auto’s die we momenteel op onze website aanbieden staan momenteel nog bij autodealers in het buitenland. Het ziet er wel naar uit dat, door de komende feestdagen en de corona perikelen, de levertijd iets op zal lopen. Gebruikelijk is twee tot drie weken, we verwachten dat onze kopers nu drie tot vier weken geduld moeten hebben voordat de auto aan huis wordt geleverd.”, aldus Bas Oude Luttikhuis van MrWheelson.

Uitgebreide dienstverlening

Bij MrWheelson hebben kopers uit een drietal pakketten bij de aanschaf van een auto. Een basispakket waarbij de koper de auto zelf mag aanschaffen in het buitenland en zelf zorg mag dragen voor het transport. Een all-in pakket waarbij er sprake is van een aankoopbegleiding en transport tot aan de voordeur. Tot slot is er een full-service pakket waarbij de dienstverlening vergelijkbaar is als het kopen bij een merkdealer in Nederland inclusief 364 dagen garantie via een lokale dealer.

Ook kan de huidige auto ingeruild worden en kan de koper gebruik maken van particuliere huurhoop, private- , financial- of operational lease.

Deel deze post