Cupta Ateca ABT afgeleverd, maar wat is ABT?

Een duik in de historie van ABT autosport en tuning

cupra-ateca-abt-occasion-importeren-mrwheelson-linksvoor-hoog

De eerste stappen voor ABT werden gezet in 1896. Een bedrijf dat zijn oorsprong kent in de paardenwereld. Johann Abt's vader startte het eerste ABT bedrijf in 1896. Johan was motor- en heuvelklimracer voor het Abarth fabrieksteam tot 1970.

In de zomer van 2011 vierde ABT het 115-jarig bestaan sinds de oprichting van het bedrijf in 1896. Ongeveer 170 medewerkers zijn werkzaam in het hoofdkantoor van het bedrijf in Kempten, Duitsland, de producten worden verkocht in meer dan 50 landen wereldwijd. 

ABT Sportsline is inmiddels een gerenommeerd autosport- en autotuningbedrijf dat gevestigd is in Kempten im Allgäu, Duitsland. ABT houdt zich voornamelijk bezig met Audi en de verwante primaire merken van de Volkswagen Group.

Deze Cupra Ateca is onderhanden genomen door ABT en hebben we onlangs afgeleverd.

Dankzij de ABT behandeling stijgt het motorvermogen van 300 naar 350 pk en neemt het koppel toe van 400 naar 440 Nm. De 0 naar 100 km/u tijd is nu 5,0 seconden in plaats van de standaard 5,2 seconden. Ook is hierdoor de topsnelheid toegenomen naar 255 km/u in plaats van 247 km /u bij de standaard 300 pk versie. Aan de buitenzijde vallen de 20 inch velgen op.

cupra-ateca-abt-occasion-importeren-mrwheelson-details-linksachter

Ook op zoek naar een bijzondere Cupra Ateca, bekijk hier het MrWheelson aanbod: Cupra Ateca ABT.

 

MrWheelson. Alle voordelen van een auto uit het buitenland, maar dan zonder het gedoe.

 

cupra-ateca-abt-occasion-importeren-mrwheelson-voorzijde

cupra-ateca-abt-occasion-importeren-mrwheelson-achterzijde

cupra-ateca-abt-interieur

cupra-ateca-abt-rechtsachter

Deel deze post