Is diesel dood?

Marktaandeel diesel in Nederland nog slechts 2 procent

volkswagen-golf-viii-dsg-style-20-tdi-zwart-hatchback-occasion-importeren-mrwheelson-linksvoor

In 2021 was in Europa nog geen 20% van de nieuw verkochte auto's voorzien van een dieselmotor, in 2016 wad dit nog ongeveer 50%. In Nederland was afgelopen jaar slechts 2% van de nieuw registraties voorzien van een zelfontbrander. 

Als we bijvoorbeeld kijken naar de laatste maand van 2021 dan zien we dat er in december bijna 21 duizend nieuwe elektrische auto's werden geregistreerd ten opzichte van slechts 209 exemplaren met een dieselmotor.

Hierdoor is het aanbod jong gebruikte diesel ook kleiner dan ooit, ook hebben verschillende fabrikanten de diesel exemplaren van de Nederlandse prijslijst gehaald. Als je op zoek bent naar een diesel dan kan het dus zeker lonen om in het buitenland te kijken. En daar kan MrWheelson je uitstekend mee helpen.

Bijvoorbeeld met deze Volkswagen Golf 8 TDi DSG

volkswagen-golf-viii-dsg-style-20-tdi-zwart-hatchback-occasion-importeren-mrwheelson-linksachter

Eind 2019 kwam Volkswagen met de Golf 8 op de markt. Wereldwijd zijn er, sinds de introductie in 1974, al meer dan 30 miljoen exemplaren van de Golf verkocht. Deze Volkswagen Golf 8 TDi in de Style uitvoering is voorzien van een automatische transmissie en tal van opties. We hebben hem onlangs in samenwerking met een leasemaatschappij thuis bij de berijder afgeleverd.

volkswagen-golf-viii-dsg-style-20-tdi-zwart-hatchback-occasion-importeren-mrwheelson-dashboard-breed

 

volkswagen-golf-viii-dsg-style-20-tdi-zwart-hatchback-occasion-importeren-mrwheelson-voorzijde

Deel deze post