Kan je een auto uit Duitsland financieren?

Hoe kun je een auto importeren in combinatie met een financiering of lease?

2019-volkswagen-golf-r-grijs-occasion-importeren-mrwheelson-03

Auto's uit het Duitsland en andere Europese landen zijn vaak veel voordeliger dan auto's die in Nederland worden aangeboden. Ook zijn ze vaak een stuk completer uitgerust, sneller leverbaar en heb je veel meer keuze. Als Nederlandse autokoper een zakelijke of particuliere lening afsluiten bij een dealer in het buitenland is echter niet mogelijk. Kun je wel een auto financieren uit het buitenland? Autoimport specialist MrWheelson zocht het voor je uit.

Zakelijk of prive leasen

Er zijn verschillende financieringsvormen als je je auto wilt vervangen. Prive heb je de keuze uit een huurkoop en private lease. Zakelijk heb je de keuze uit financial en operational lease.

Verschil huurkoop en private lease

Het verschil tussen deze twee autofinancieringen is dat je bij een huurkoop een lening afsluit om de auto te kopen. In je maandbedrag zit de rente en de aflossing. Bij private lease huur je de auto voor een bepaalde periode.

Verschil financial en operational lease

Bij financial lease sluit je zakelijk een lening af om de auto te kopen, bij operational lease huur je de auto als het ware voor een bepaalde periode.

 

financial-lease-2021-mercedes-benz-a-klasse

 

Auto leasen uit het buitenland

Een lease of financierings op een auto uit het buitenland afsluiten kan niet bij een Duitse autodealer. De auto moet worden geleverd door een Nederlandse autodealer. Hier komt MrWheelson om de hoek kijken. In het geval van lease koopt MrWheelson de auto voor je aan in het buitenland en kan hem ook voorschieten. Mat name dit voorschieten is wel handig omdat Nederlandse leasemaatschappijen  de auto namelijk pas uitbetalen als de auto een Nederlands kenteken heeft.

Conclusie

De conclusie is dus dat je een auto uit het buiteland gerust kunt financieren, maar dan wel gebruik moet maken van een import professional zoals MrWheelson. Bekijk hier het occasion aanbod uit het buitenland en vraag eenvoudig en vrijblijvend een lease of financiering aan.

 

Land Rover Range Rover Evqoue op vrachtwagen

 
MrWheelson. Alle voordelen van een auto uit het buitenland, maar dan zonder het gedoe.

Deel deze post