Rolls Royce Ghost rijtest van MrWheelson

Chique op stap met 'The Spirit of Ecstasy'

panorama-foto-rolls-royce-zwart-bosweg

Vandaag heb ik iets bijzonders voor jullie. We heb namelijk iets gaafs, iets groots. Een  Rolls Royce Ghost. Een prachtige auto. Een grote lange, ruime limousine zoals je ze niet vaak meer ziet.

En we beginnen aan de voorkant van deze prachtige limousine. Want ja, deze grille dat is toch echt top. Als je deze in je binnenspiegel ziet opkomen achter je dan rijdt er echt wel iets imposants. Met natuurlijk voor de kenner de Spirit of Ecstacy. De verticale grille van echt metaal.

(Lees verder onder de afbeelding)

Het is echt een enorm brede auto. Ik reed hier net naar toe en hij is bijna net zo breed als een vrachtwagen voor mijn gevoel. Hij is dan ook twee meter breed. Als je hier zo naar de zijkant van de auto kijkt dan vallen een aantal dingen op. Het eerste is dat deze auto een fabrieksoptie heeft van 21 inch wielen, het staat hem wel echt goed. Af fabriek komt die op 19 inch wielen en persoonlijk vind ik dat aan de kleine kant. Dit Rolls Roye logo dat je hier ziet in het wiel, dat heeft iets unieks. Dat hebben ze opgehangen in lagers. Waardoor die altijd horizontaal blijft.

Dan de portieren. Wat is er leuk aan het portier? Het voorportier opent zoals je gewend bent, maar het achterportier is verkeerd om. Natuurlijk om de instap achterin heel makkelijk te maken. Wat een leuke gadget is, is deze paraplu. Kijk. Elke Rolls Royce komt zowel in het linksvoor als het rechtsvoor portier met een paraplu. Het schijn dat deze paraplu twee en een half euro kost. Twee en een half duizend euro! En als je een keer de fout maakt om hem niet goed terug te drukken voordat je de deur dichtdoet, dan heb je dus zomaar tienduizend euro schade.

(Lees verder onder de afbeelding)

En de achterklep die opent natuurlijk automatisch. En hier ook weer de prachtige beschermplaat zodat de boel niet beschadigt. En als je gaat kijken naar de internationale pers, die vind wel dat de kofferruimte wel wat klein is voor deze auto. En dat komt omdat hier ook een verrassing achter zit. En welke verrassing dat is? Nog eventje geduld.

(Lees verder onder de afbeelding)

Elektrisch bekrachtigde portieren, zelfs dit voelt lekker fijn. Hoor die V12 bi-turbo tot leven komen. Wat meteen opvalt als je de auto op contact zet is dat deze auto geen toerenteller heeft. Hij heeft een Power reserve meter. Die Power reserve meter staat in het begin op 100%, en als je gas geeft dan zie je dat je langzaam wat minder reserves over hebt. Ik ken nog de tijd dat ze bij Rolls Royce niet aangaven hoeveel vermogen een auto had, dat was simpelweg genoeg. Dit iDrive systeem is zowel van voren als vanaf de achterbank te bedienen.

(Lees verder onder de afbeelding)

Het leer dat wat gebruikt wordt in deze auto is voorzien van bekleding met contrasterende stiksels. Het is een combinatie van zwart en wit leder. Dat zwarte leder is weer een fabrieksoptie. Daar betaal je weer een paar duizend euro extra voor, maar dan heb je de auto precies zoals jij hem wilt hebben.

(Lees verder onder de afbeelding)

Daar zitten we dan, in de Rolls Royce Ghost. 563 pk uit een bi-turbo V12. Ik ben benieuwd hoe dat voelt. We gaan het eens even proberen. Ze zeggen dat die in 5 seconden naar de honderd kan. Met zo’n grote auto, zoveel geweld. Prachtig merk dat Rolls Royce. Al meer dan 100 jaar weten ze de wereld te verbazen. De meest exclusieve auto’s met handgemaakte materialen. Het mooiste leer, het mooiste hout. Van de Rolls Royce zijn op dit moment twee grote sedans leverbaar. Je hebt de Phantom. De Phantom is meer een auto waarin je je laat rijden. En de iets kleinere Ghost. Dit is niet een auto waar je alleen mee rijdt, dit is ook een auto waarmee je gereden wordt. Deze auto heeft een multi media systeem, entertainment voor de achterpassagiers. Dan praat je over een fabrieksoptie van 12, bijna 13 duizend euro. Deze heeft ook de Starlight hemel erin, ook een optie van bijna 10 duizend euro. En als je heel goed kijkt dan zie je soms een vallende ster voorbij komen.

(Lees verder onder de afbeelding)

Waarom is die kofferruimte wellicht iets aan de kleine kant? Nou, die verrassing zit hier. Als je dit luikje opendoet, en je kijkt hier achterin, dan zie je hier de champagne koeler, met plek voor twee glazen. Zodat je altijd je koude drankje bij je in de buurt hebt. Je deur open doen, dat kun je zelf nog wel. Maar wat opvalt is dat die bijna 90 graden ver open gaat, en dan is het natuurlijk best wel lastig om hem weer dicht te krijgen natuurlijk. Dan moet je helemaal naar voren en dat is lastig. Dus daar heeft Rolls Royce een knopje voor verzonnen. En als je daarop klikt dan wordt de deur voor je gesloten.

Bekijk hier het Rolls Royce Ghost aanbod van MrWheelson: https://mrwheelson.nl/auto-aanbod/rolls-royce/ghost

Deel deze post