BMW 2-serie

BMW 2-serie

BMW 2-serie

2-Serie, waardevolle toevoeging

In 2014 besloot BMW om het gat te vullen tussen de 1 en de 3-serie. De 3-serie was al bijna 4 decennia op de markt en is al jaren het belangrijkste model van BMW als het gaat om de aantallen. De 1-serie was nog relatief jong. Die kwam in 2004 om de onderkant van het programma op te vullen. Als we terug gaan naar de 2-serie dan valt op dat die slechts in vier varianten leverbaar is. De 2-serie Coupé, 2-Serie Cabriolet, 2-Serie Active Tourer en de Gran Tourer. De 3 en 5 deurs hatchback blijven de 1-serie badge behouden.

2-Serie Coupé

De coupé versie van de 2-serie is misschien wel een van de mooiste auto’s die er op dit moment bestaat. Het compacte formaat, lage gewicht, de achterwielaandrijving en de flinke prestaties, in een jasje met een schitterende klassieke coupé vorm, is een gouden combinatie. De echte autoliefhebber zal dit zeker weten waarderen en ziet lijnen in deze auto die doen denken aan de oude BMW 3-Serie E30 Coupé.

2-Serie Cabriolet

Lekker even naar het strand in het voorjaar of op de zondagochtend een lekker stukje touren met het dakje open. Heerlijke jazz muziek van Sublime FM op de achtergrond. Onderweg even stoppen op een terrasje voor een klein glaasje ijskoude rosé. Het leven is goed, maar het leven in een 2-Serie Cabriolet kan geweldig zijn. Zorg er wel voor dat je standaard een flesje zonnebrand met factor 30 in je dashboardkastje hebt liggen.

2-Serie Active Tourer

In de periode voor 2014 zag BMW een groot deel van zijn afzet naar de concurrenten gaan. BMW had tot dat moment geen enkele MPV in het programma, dit terwijl met name jonge gezinnen deze carrosserievorm door het praktisch nut wel weten te waarderen. Een hoge instap in combinatie met flink wat bagageruimte is dan wel handig. Door de introductie van de 2-Serie Active Tourer had BMW ineens wel een antwoord op modellen zoals de Ford C-Max, Mercedes-Benz B-Klasse, Toyota Verso, Volkswagen Sportsvan en Citroën C4 Picasso.

2-Serie Gran Tourer

Één jaar na de introductie van de Active Tourer bleek dat er veel behoefte was aan een extra zitrij. In plaats van deze als optie aan te bieden in de Active Tourer en deze Gran Active Tourer te noemen, werd besloten hier een nieuw model voor uit te brengen. De Gran Tourer. Dit is een 21 centimeter langere versie die kan concurreren met de Citroën Grand C4 Picasso, de Renault Grand Scénic en de Ford Grand C-Max.

BMW M2

De meest gepeperde versie van de BMW 2-Serie is voorbehouden aan de Coupé. Deze is in de 2018 versie leverbaar als BMW M2 Competition Coupé. Deze is voorzien van een 2.979 cc 6-cilinder benzine lijnmotor die maar liefst 410 pk levert door de toepassing van dubbele turbo’s. Daarmee sprint die door zijn lage gewicht van slechts 1.525 kg in maar 4,2 seconden naar de 100 km/u. Het geweld stopt pas bij de 250 km/u en met het optionele ‘drivers package’ zelfs bij 280 km/u.

Uit onze catalogus

BMW 230 M-Sport

BMW 230 M-Sport

  • 2018
  • 11342 km
  • 251 pk
  • Benzine
  • Automaat
€ 51.546 Leasen vanaf € 607

rijklaar prijs