BMW 4-serie

BMW 4-serie

BMW 4-serie

De BMW 4-serie, een elegante middenklasse coupé met de souplesse van een topatleet. In 2013 verscheen als eerste de Coupé versie van de 4-serie. Een jaar later volgden ook de Cabrio en Gran Coupé (4-deurs). Aan de basis van de 4-serie lag de zesde generatie van de 3-serie. Ze staan op hetzelfde platform, maar de 4-serie is langer, breder en lager. De 4-serie is ook wel de sportieve lijn van de 3-serie, vooral bedoeld voor de sportieve zakelijke rijder die grote waarde hecht aan comfort, stijl en degelijkheid.

In 2017 vond er een facelift plaats en in 2020 wordt de tweede generatie van de 4-serie verwacht. Één jaar later komt er naar alle waarschijnlijkheid ook een elektrische variant.

Technische gegevens

De kenmerkende Air Breathers (grote luchtinlaten) van de 4-serie zorgen ervoor dat de motor beter wordt gekoeld. In combinatie met de Air Curtain zorgt dit voor een mindere luchtweerstand en dus een lager brandstofverbruik!

Het zwaartepunt ligt onder de 500 mm (het laagste van alle BMW modellen!) Dit komt door het gebruik van zeer lichte materialen. De standaardversies hebben achterwielaandrijving, maar er zijn ook zwaardere motoren met vierwielaandrijving te vinden.

Dankzij de goede gewichtsverdeling, het dynamische design, de krachtige motoren, maar ook zeer zeker het interieur met ergonomische stoelen zorgt de 4-serie voor een aangename rijbeleving. De nieuwere modellen hebben onder andere LED-koplampen, die vallen direct op.

Concurrentie van de 4-serie

De voornaamste concurrenten van de 4-serie zijn de Audi A5 Sportsback en de Mercedes-Benz CLA. Al jaren kent BMW concurrentie met deze Duitse merken, en in iets mindere mate met Volkswagen. Een belangrijk verschil tussen de Audi A5 en de BMW 4-serie is dat de Audi standaard voorwielaangedreven is en de BMW achterwielaangedreven. De Mercedes-Benz CLA heeft ook vier deuren, waardoor het een concurrent is voor de Gran Coupé. Zaak is om de markt in de gaten te blijven houden om de concurrentie voor te blijven.

De populaire M4

Natuurlijk heeft de 4-serie ook een sportieve M-variant op de markt sinds 2014. Niet voor niets is dit wellicht het populairste type uit de 4-serie. De BMW M4 is beschikbaar als coupé of cabrio, met handbak of 7-traps automaat met dubbele koppeling. Hij heeft maar liefst een vermogen van 431 pk, met sterke zes-in-lijn twee turbo's onder de motorkap. De andere modellen doen het duidelijk minder goed, afhankelijk van het type motor dat je kiest. Het topmodel is de 450 pk sterke BMW M4 Competition.

Beschikbaar voor importeren

BMW 420 M-Sport

BMW 420 M-Sport

  • 2017
  • 73506 km
  • 190 pk
  • Diesel
  • Automaat
€ 37.460 Leasen vanaf € 429

rijklaar prijs

BMW 420 xDrive

BMW 420 xDrive

  • 2017
  • 50958 km
  • 190 pk
  • Diesel
  • Automaat
€ 42.039 Leasen vanaf € 485

rijklaar prijs