BMW 8-serie

BMW 8-serie

De BMW 8-serie

De BMW 8-serie, een 2 deurs 2+2 coupé, kwam in 1989 op de markt. De sportieve en luxueuze coupé moest gaan concurreren met de gevestigde namen als de Mercedes-Benz SL en Porsche 928. Helaas werd de productie na 10 jaar gestaakt door o.a. de recessie en stijgende brandstofprijzen. Maar in 2018 keerde hij weer terug! Hij is beschikbaar als Coupé, Gran Coupé en Cabrio. Met deze nieuwe 8-serie heeft BMW flinke golven gemaakt, bij de meesten valt deze dan ook goed in de smaak.

Sportieve elegantie

De 8-serie Coupé maakt indruk tot in de kleinste details. Met laaggeplaatste koplampen, scherpe lijnen en de gestroomlijnde coupévormige daklijn heeft het een compleet nieuw design. Ook het interieur spreekt voor zich, met alleen maar hoogwaardige materialen. Hiermee combineert BMW elegantie met een luxe BMW sportauto.

De BMW 8 serie is ook lieverbaar met vierwielaandrijving. Deze zijn te herkennen aan de toevoeging xDrive aan de modelnaam. De extra sportieve modellen van de 8 serie kun je herkennen aan de toevoeging M Sport.

Gran Coupé

De nieuwe Gran Coupé (september 2019) is na de gewone coupé en de cabrio de laatste variant in de 8-serie. Hij bezit alle eigenschappen van de gewone coupé, maar dan met twee extra deuren, meer lengte en twee grote zitplaatsen achterin. Het gaat hier vooral om gebruiksgemak en extra ruimte.

Standaard is de Gran Coupé uitgerust met lederen bekleding, Live Cockpit Professional met navigatiesysteem en adaptieve led-koplampen. Maar ook de riante optielijst laat het luxueuze karakter van de Gran Coupé zien.

Beschikbaar voor importeren