Ferrari occasion importeren

Een tweedehands Ferrari importeren was nog nooit zo makkelijk. Een Ferrari occasion uit het buitenland koop of lease je eenvoudig online bij MrWheelson.

Ferrari aanbod bekijken

Ferrari

Historie van Ferrari

Het merk Ferrari is zo sterk dat het concern op jaarbasis een significant deel van het rendement haalt uit de verkoop van Ferrari merchanidise. Het merk is in 1929 niet opgericht als autofabrikant, maar als raceteam. Onder de gepassioneerde leiding van Enzo Ferrari wist het merk op te klimmen als het iconische sportauto merk wat het tegenwoordig is. Zes jaar voor de oprichting is Enzo als testcoureur bij het andere Italiaanse merk Alfa Romeo gestart als testcoureur.

De roots van het merk Ferrari liggen in Modena, in de jaren '40 is het bedrijf verhuisd naar Maranello. Beide plaatsen komen terug in de typebenamingen van de Ferrari modellen. Er zit sowieso veel betekenis aan de namen die Ferrari in de jaren aan de verschillende modellen gaf. De modelnamen die opgebouwd waren uit cijfers waren vaak een samenvoeging van het aantal cilinders en bijvoorbeeld de motorinhoud. Zo zit in de Ferrari 308 een 3.0 liter V8 motor.

Het merk Ferrari

De omzet van Ferrari wordt niet alleen behaald met de verkoop van modellen. Ferrari is een echte merknaam geworden en ongeveer 14% van de omzet wordt gehaald uit de verkoop van onder andere tassen, kleding, horloges en parfum. In grote wereldsteden vind je Ferrari Stores met een groot assortiment.

Ook vind je in Abu Dhabi een Ferrari pretpark, met onder meer een Formule 1 achtbaan en een pitstraat waar je zelf wielen mag wisselen.

Ferrari in de Formule 1

Ferrari is met name bekend geworden door de prestaties in de Formule 1. Sinds de start van de Formule 1 is Ferrari het enige merk dat er altijd bij is geweest. Vele grootheden in deze sport wisten titels binnen te slepen, zoals Michael Schumacher en Niki Lauda. Vrijwel iedere coureur droomt er daarom ook van om een keer in deze auto's te mogen rijden.

Modena geel

Er bestaan nog veel misverstanden over de geschiedens van Ferrari. Velen denken dat de originele kleur van Ferrari rood is. Echter, elk eerste exemplaar van een Ferrari model wordt gespoten in het geel van Modena. Enzo kwam namelijk uit Modena en de officiële kleur van deze plaats was geel. 

Aan het begin van de 20ste eeuw mochten coureurs alleen rijden in de kleuren van het land. Aangezien de racekleur van Italië rood was, moest Ferrari wel in de kleur rood rijden (Rossa Corsa).

ferrari-458-speciale-rijtest-italie-top-10-mrwheelson-import-3613

Tweedehands Ferrari importeren

Een Ferrari is, ondanks zijn iconische status, nog steeds een bijzondere verschijning. Je ziet ze slechts af en toe rijden en ze weten dan ook de koppen te laten draaien. Bij het verschijnen van een Ferrari in het straatbeeld duurt het vaak maar een paar seconden voordat de camera's van de mobiele telefoons worden geactiveerd. Het aantal Ferrari's in Nederland is dan ook beperkt. Er staan er in totaal nog geen 3 duizend op Nederlands kenteken. Opmerkelijk is dat 75% van de Ferrari's die in Nederland geregistreerd staan geen eerste registratie in Nederland hebben gehad. Slechts 1 op de 4 Ferrari's is nieuw op Nederlands kenteken geregistreerd.

MrWheelson helpt Nederlandse autokopers bij hun zoektocht naar hun droom-Ferrari. We kijken daarbij niet alleen in Nederland, zodra we een zoekopdracht hebben ontvangen gaan we wereldwijd op zoek naar het juiste tweedehands exemplaar. Op onze website staat een deel van ons aanbod actuele Ferrari modellen. Populair zijn bijvoorbeeld de Ferrari 458, Ferrari 488, California, F12, FF en GTC4Lusso.

Ferrari financial lease

Interesse in de financial lease van een Ferrari of huurkoop? MrWheelson werkt samen met de specialisten op dit gebied om jouw droomauto mogelijk te maken.

 

Vind hier je volgende auto

9.4

100% van de klanten beveelt MrWheelson aan

Paul uit Nuenen

Afgelopen december een Volvo XC40 van 4 maanden oud geïmporteerd uit Oostenrijk. De hulp van Han was uitstekend: ter zake kundig, niet opdringerig en transparant over de te volgen stappen en kosten. Je kan zelf kiezen uit de verschillende afhandelingsmogelijkheden. Ik werd goed geïnformeerd en ...

Joke uit Vijfhuizen

In eerste instantie toch een beetje spannend, online een auto kopen/importeren. Gedurende het gehele proces (wat even heeft geduurd... bedankt voor het geduld heren!) heb ik geen enkele twijfel gehad over MrWheelson. Na een lange zoektocht was daar opeens de perfecte Audi Q5 voor mij. MrWheelson ...

Dennis uit Hengelo

Kan niet bestaat niet! Wij hebben met ons bedrijf de keus gemaakt om over te gaan op een volledig elektrisch wagenpark. Voor mij was de Kia e-Niro de logische keuze ivm ruimte & actieradius. Ondanks de uitdagende opdracht om op korte termijn (ivm 4% bijtelling) een elektrische Kia Niro te vinde...

Bellen met MrWheelson

085 - 401 29 05

Op werkdagen van 08:00 - 22:00 uur

WhatsApp

+31854012905

Stuur een e-mail

hello@mrwheelson.nl