Ferrari

Ferrari

Ferrari

Ferrari import via MrWheelson.

Exclusiviteit gegarandeerd.

Historie van Ferrari

Het merk Ferrari is zo sterk dat het concern op jaarbasis een significant deel van het rendement haalt uit de verkoop van Ferrari merchanidise. Het merk is in 1929 niet opgericht als autofabrikant, maar als raceteam. Onder de gepassioneerde leiding van Enzo Ferrari wist het merk op te klimmen als het iconische sportauto merk wat het tegenwoordig is. Zes jaar voor de oprichting is Enzo als testcoureur bij het andere Italiaanse merk Alfa Romeo gestart als testcoureur.

De roots van het merk Ferrari liggen in Modena, in de jaren '40 is het bedrijf verhuisd naar Maranello. Beide plaatsen komen terug in de typebenamingen van de Ferrari modellen. Er zit sowieso veel betekenis aan de namen die Ferrari in de jaren aan de verschillende modellen gaf. De modelnamen die opgebouwd waren uit cijfers waren vaak een samenvoeging van het aantal cilinders en bijvoorbeeld de motorinhoud. Zo zit in de Ferrari 308 een 3.0 liter V8 motor.

ferrari-california-parijs

Ferrari importeren

Een Ferrari is, ondanks zijn iconische status, nog steeds een bijzondere verschijning. Je ziet ze slechts af en toe rijden en ze weten dan ook de koppen te laten draaien. Bij het verschijnen van een Ferrari in het straatbeeld duurt het vaak maar een paar seconden voordat de camera's van de mobiele telefoons worden geactiveerd. Het aantal Ferrari's in Nederland is dan ook beperkt. Er staan er in totaal nog geen 3 duizend op Nederlands kenteken. Opmerkelijk is dat 75% van de Ferrari's die in Nederland geregistreerd staan geen eerste registratie in Nederland hebben gehad. Slechts 1 op de 4 Ferrari's is nieuw op Nederlands kenteken geregistreerd.

MrWheelson helpt Nederlandse autokopers bij hun zoektocht naar hun droom-Ferrari. We kijken daarbij niet alleen in Nederland, zodra we een zoekopdracht hebben ontvangen gaan we wereldwijd op zoek naar het juiste exemplaar. Op onze website staat een deel van ons aanbod actuele Ferrari modellen. Populair zijn bijvoorbeeld de Ferrari 458, 488, California, F12, FF en GTC4Lusso.

ferrari-spider