Jong gebruikte Hyundai modellen uit heel Europa

Jong gebruikte Hyundai modellen uit heel Europa

Voor Hyundai modellen

groot, zuinig, stoer of klein,

moet je bij MrWheelson zijn.

MrWheelson

Hyundai, de snelle groeier uit Zuid Korea

De groei van Hyundai, de ook de andere Zuid-Koreaanse merken, doet denken aan de opmars van de Japanse merken in de jaren '70 en '80. Het geeft ook een beeld hoe het er over een paar jaren met de nieuwe Chinese merken aan toe zal gaan. De eerste auto werden door Hyundai in 1967 gebouwd. Eerst in opdracht van andere merken en vanaf de jaren '70 eigen modellen.

hyundai-ix20-band-mrwheelson-linksvoor

Benelux voor Hyundai eerste stap in Europa

We mogen er hier in Nederland trots op zijn dan ons land, samen met Luxemburg en Belgie, werd gekozen om eerste voet aan land te zetten in Europa. Deze eerste modellen werden echter niet met een warm applaus verwelkomt. De Pony en Sonata kwamen toen al erg gedateerd over. Wie had toen kunnen denken dat de Hyundai modellen nu zo populair zouden zijn?

hyundai-ix20-bluedrive-logo-mrwheelson

Van i10 tot i40

Voorheen hadden de Hyundai modellen gewone namen, nu hebben ze vaak een combinatie van letters en cijfers. De gewone hatchback en sedan modellen lopen van i10, i20, i30 naar i40. De crossocer en SUV modellen zijn de herkennen aan de ix, zoals de IX20 en IX35. Maar daarnaast zijn er ook nog steeds gewone modelnamen zoals de Kona, Nexo, Santa Fe, Tucson, Ionic

 

hyundai-ix20-panoramaroof-zonnedak-import-duitsland-mrwheelson

Merken