Jaguar

zoek je een jaguar?

Jaguar

Zoveel aanbod van het merk Jaguar vind je nergens, kijk bij de voorraad en laat u overtuigen door MrWheelson.

Rijke historie Jaguar

Het merk Jaguar heeft een rijke historie. De naam werd in 1935 voor het eerst gebruikt voor auto's. Tot de tweede Wereldoorlog werd de naam Swallow Sidecar gebruikt, de afkorting daarvan was echter na WW II niet meer te gebruiken. In 1960 werd het merk Daimler overgenomen. In 1990 werd het merk zelf overgenomen door Ford en samengevoegd met Land Rover, Volvo en Aston Martin. Land Rover en Jaguar werden in 2008 overgenomen door het Indiase Tata.

jaguar-xf-logo-zijkant

Succesvol met elektrische auto's

De introductie van de elektrische Jaguar I-Pace maakte het merk ineens weer populair. Door de wijzigingen in de bijtellingsregels in 2019 (de zogenaamde Tesla tax met een hogere bijtelling voor het deel van de catalogusprijs boven de € 50.000) wist het merk een groei te realiseren van 1.383 auto's in 2017 naar 4.626 in 2018.

jaguar-xe-achterzijde

Succesvolle Jaguar modellen

De huidige line up van Jaguar bestaat uit de statige zakensedan de Jaguar XJ,  de iets sportieve zakensedan Jaguar XF,  de coupe en cabriolet Jaguar F-Type, midsize Jaguar XE, crossover SUVJaguar E-Pace, grotere crossover SUV Jaguar F-pace en elektrische SUV de Jaguar I-Pace.

jaguar-xf-achterlicht