Jeep

Groot Jeep aanbod bij MrWheelson

Jeep

Jeep aanbod uit heel Europa,

bij elkaar gebracht

door MrWheelson.

Stoere modellen, ook voor Europa

Je ziet steeds vaker modellen van Jeep op de Nederlandse wegen rijden. De Jeep Cherokee, Jeep Grand Cherokee, Jeep Compass,  Jeep Patriot, Jeep Wrangler (Unlimited) en de compacte Jeep Renegade die het platform deelt met de Fiat 500X.

Jeep is onderdeel van Chrysler en in 2014 ook overgenomen door de Fiat groep. Als kind zie je vaak jeep nog als soortnaam, maar het is echt een merknaam. Er is maar een jeep, en dat is een Jeep. De naam lijkt afkomstig te zijn van de Engelse afkorting G.P. wat staat voor General Purpose.

De eerste Jeeps werden aan het begin van de tweede wereldoorlog gebouwd in Amerika (1941) en speelden ook een grote rol in deze oorlog. Een paar jaar later werden deze ook voor particulier gebruik op de markt gebracht.

jeep-wrangler-unlimited-pimped

4x4 terreinwagens

Jeep is ook wel synoniem aan 4x4 terreinwagens, ofwel de sports utility vehicles (SUV's). Het was het eerste merk dat de populariteit van de SUV's aanwakkerde na de tweede wereldoorlog. Nu staat Jeep nog steeds voor auto's die goed kunnen presteren onder alle omstandigheden.

Een kenmerk van Jeep is de typische grille. Met verticale spijlen tussen de koplampen valt deze zeker wel op.

jeep

Eenderde Jeep's in Nederland geïmporteerd

In Nederland zijn bijna 20 duizend Jeep modellen op de weg te vinden en dit worden er steeds meer. Zeker in niet-stedelijke gebieden rijden ze veel rond. Bijzonder is dat ongeveer 1 op de 3 Jeep modellen in Nederland een eerste registratie in het buitenland hebben gehad. Blijkbaar is het erg interessant om ook in het buitenland te kijken op het moment dat je op zoek bent naar een Jeep occasion.

jeep-renegade-achterzijde-zwart

Merken