Land Rover

Land Rover selectie van MrWheelson

Land Rover

Europees gebruikt Land Rover aanbod

uit heel Europa.

Van MrWheelson.

Land Rover, terreinauto pur sang

Als je zegt Land Rover, dan zeg je terreinauto. Alle modellen die Land Rover op de markt heeft gebracht hebben een hoge bodemvrijheid. En tot voor kort hadden ze ook allemaal standaard vierwielaandrijving. De allereerste werd net na de tweede wereldoorlog gebouwd (1948), hiermee is het het oudste terreinwagenmerk ter wereld. Als inspiratie diende de Jeep die de geallieerden meebrachten tijdens de bevrijding van Europa. Het resultaat was de voorloper van de Defender, de Series 1. De naam Land Rover komt van de verwachting dat de wagen veel op het land zou worden gebruikt. Het Indiase Tata Motors heeft Land Rover, samen met Jaguar, ondergebracht in Jaguar Land Rover.

Sinds de start van MrWheelson is het importeren van een Land Rover erg populair gebleken. Lange tijd moest Land Rover het hebben van slechts twee modellen: de Land Rover en de Range Rover. Het aanbod is inmiddels flink gegroeid, met de Land Rover Discovery (Sport), de Range Rover Evoque, Velar en Sport. Op MrWheelson.nl vind je een uitgebreid aanbod van alle modellen.

landrover-rangerover-evoque-zijkant

Land Rover. Van klein tot groot.

Het modellenaanbod van Land Rover is inmiddels flink groot geworden. Door de populariteit van de SUV's en crossovers loont het zich om voor bijna elk segment een model te ontwikkelen.

Land Rover Defender - de oer-terreinauto die elk terrein de baas kan en al tig jaar gebouwd wordt.
Land Rover Discovery - de fijne reisauto die je nooit zal laten staan. Ruim voldoende ruimte en veel comfort.
Land Rover Discovery Sport - de compacte crossover en opvolger van de Freelander. Perfect voor in de stad.
Land Rover Range Rover - voor de succesvolle zakenmak die geen zin heeft om in een S klasse of 7 serie te reizen.
Land Rover Range Rover Evoque - de moderne lifestyle SUV, voor de man / vrouw die goed voor de dag wil komen.
Land Rover Range Rover Sport - als je uitstraling belangrijk is, maar je niet perse de terreinvaardigheden nodig hebt.
Land Rover Range Rover Velar - de lifestyle Range Rover, voor wie de Range Rover te groot en de Evoque te klein is.
land-rover-range-rover-evoque-lederen-stuur-multifunctioneel-mrwheelson

Lange levensduur

De lange levensduur en de betrouwbaarheid staan aan de basis van het imago van Land Rover, vooral dankzij de carrosserie van aluminium. Hierdoor zijn ook tweedehands (geïmporteerde) modellen nog steeds een populaire keuze. Wanneer je kiest voor Land Rover, dan kies je ook voor duurzaamheid. Met een oudere Land Rover kun je met de techniek van toen en het materiaal van nu profiteren van productverbeteringen.

Hoekige opbouw

Hoewel alle modellen zich onderscheiden, zijn er ook veel overeenkomsten. Zo hebben alle modellen een hoekige opbouw met ronde koplampen en een naar achteren geplaatste grille.

land-rover-1

Land Rover InControl

InControl van Land Rover is een geavanceerde technologie om jou, jouw auto en de buitenwereld met elkaar te verbinden. Dit bevat onder andere een 10" touchscreen, haarscherpe beelden, navigatie, verschillende audiosystemen en bestuurdersondersteunende functies, zoals Park Assist.

land-rover-dashboard

Special Vehicle Operations

Special Vehicle Operations (SVO) is een aparte afdeling van Land Rover waarin ze zich specialiseren in het ontwerpen en produceren van luxueuze, exclusieve en sportieve wagens. Enkele voorbeelden zijn de Range Rover Sport SVR, Range Rover SVAutobiography, Range Rover Sentinel, Land Rover Discovery SVX en de Project Hero. Deze worden bijvoorbeeld ook speciaal ontwikkeld voor het Rode Kruis.

Door de jaren heen is Land Rover voor verschillende doeleinden gebruikt. Denk aan het leger, ambulance of een radarwagen.

range-rover-sco-3

Land Rover SVR

In 2014 werd het SVR (Special Vehicle Racing) merk op de markt gebracht. Deze divisie wordt zowel door Land Rover als door Jaguar gebruikt om hun bijzondere en sportieve modellen op de markt te brengen. In 2014 werd de Range Rover Sport SVR aan het grote publiek getoond op Pebble Beach. Deze auto's verleggen de grenzen van prestaties, luxe en capaciteiten, om te voldoen aan de verwachting van de meest veeleisende Land Rover klanten. Met een 575 pk sterke 5.0 liter V8 Supercharged Motor, onder alle omstandigheden ongelooflijke prestaties.

De eerste Jaguar met het SVR logo was de 2017 Jaguar F-Type SVR.

Bekijk hier het Land Rover Range Rover Sport SVR aanbod op MrWheelson

 

range-rover-sport

Merken