Land Rover importeren

Bij MrWheelson zijn de Land Rover modellen erg populair. Een Land Rover importeren zorgt er vaak voor dat u veel geld bespaart, een auto koopt die is voorzien van alle mogelijke opties en vaak nog niet zoveel kilometers heeft gereden. We hebben nu voor verschillende autokopers een Land Rover uit het buitenland mogen leveren en we zijn zelf telkens weer verbaasd hoe groot het voordeel uit kan pakken. Zou een Land Rover uit het buitenland importeren via MrWheelson ook iets voor u zijn? We zetten graag de voordelen en de mogelijkheden voor u op een rij.

Verschil nieuwprijs Land Rover

Als je kijkt naar het verschil in de nieuwprijzen van nieuwe Land Rover modellen dan valt op dat de prijzen in Nederland al snel dertig procent hoger liggen. Zo start in Nederland de nieuwprijs van een Range Rover rond de € 133 duizend terwijl deze in bijvoorbeeld Duitsland al te koop zijn vanaf € 103 duizend en in Luxemburg vanaf € 101 duizend. Bij een Range Rover Velar is dit verschil € 20 duizend op een Nederlandse vanaf prijs van € 77 duizend.

BPM voordeel bij importeren Land Rover

Door een gebruikte Land Rover te importeren is het mogelijk maximaal voordeel te behalen uit het feit dat de BPM op een jong gebruikte Land Rover in Nederland hoger ligt dan de BPM op een jong gebruikt exemplaar dat uit het buitenland wordt gehaald. Daardoor liggen de prijzen van bijna nieuwe Land Rover occasions op een website zoals MrWheelson een stuk gunstiger dan de prijzen die de Land Rover dealers in Nederland vragen. Dit terwijl de uitrusting vaak een stuk completer is.

Tot € 30.000 voordeel

Als je dit verschil in nieuwprijs en het voordeel op de BPM met elkaar combineert dan zie je dat het vaak mogelijk is om een besparing van al snel € 30 duizend te realiseren op een Land Rover met een nieuwprijs van rond de € 125 duizend, als je die na een half jaar importeert. Op een nieuwprijs van € 80.000 is het voordeel al snel € 20.000 voor een Land Rover met ‘de kop eraf’ van 6 maanden oud.

Lease op een import Land Rover

Als we kijken naar de jonge Land Rovers die MrWheelson heeft mogen invoeren voor haar clientèle dan valt op dat deze auto’s grotendeels zakelijk worden aangeschaft. Veel van deze zakelijke kopers kiezen ervoor om de aanschaf te combineren met een lease contract.

 • Financial lease
  Financial lease is daarbij favoriet. Bij deze leasevorm wordt de auto vanuit MrWheelson aan de ondernemer gefactureerd. De BTW dient aanbetaald te worden en kan teruggevorderd worden bij de fiscus tijdens de aangifte inkomensbelasting, en de rest van het bedrag wordt vertaald naar een maandbedrag. Na de looptijd, vaak wordt 48 of 60 maanden gekozen, dient er een slotbedrag betaald te worden. Hoe hoger de slottermijn wordt gekozen, des te lager wordt het maandelijkse bedrag.
 • Marge auto importeren
  Wordt er gekozen voor een Land Rover die voorheen een particuliere bezitter heeft gehad, dan betreft het een marge auto. Dan is de BTW niet te verrekenen. Het voordeel is vaak wel dat er geen, of een lagere, aanbetaling hoeft te worden gedaan bij financial lease.
 • Operational lease Land Rover
  Naast financial lease kan een Land Rover ook als operational lease auto ingezet worden. Daarbij zijn meerdere vormen mogelijk die variëren tussen netto operational lease (alleen de rente, aflossing en houderschapsbelasting) tot Land Rover full operational lease inclusief onderhoud, reparaties, vervangen van banden en autoverzekering.
 • Autofinanciering Land Rover
  Naast een zakelijke aanschaf kan ook een particuliere aanschaf uitstekend gecombineerd worden met een gespreide betaling zoals huurkoop. Informeer gerust naar de mogelijkheden van een autofinanciering op het moment dat u een informatieaanvraag doet op een specifieke Land Rover occasion.

Veel geïmporteerde Land Rovers

Om te kijken welke Land Rover modellen het meeste geïmporteerd worden, hebben we gekeken naar het totale aantal van de verschillende Land Rover modellen die in Nederland geregistreerd zijn. Dit hebben we vergeleken met het aandeel dat niet zijn eerste registratie in Nederland heeft gehad. Daarbij vallen de grote verschillen op. Van de Range Rover Sport zijn meer dan 4 van de 10 in Nederland geregistreerde exemplaren niet nieuw geleverd hier. Van bijvoorbeeld de Discovery Sport is dat slechts 1 op de 9. Het totale overzicht:

Uit welke landen worden Land Rovers geïmporteerd?

Wij Nederlanders voeren de meeste auto’s in van onze ooster- en zuiderburen. Importeren uit Duitsland en invoeren uit België zijn al jaren favoriet. Als je gaat kijken naar een jong gebruikte Land Rover kan het echter ook lonen om verder te kijken. Land Rovers worden met name verkocht in landen waar de vierwielaandrijving van grote waarde is. Zo zijn er ook interessante Land Rover occasions te vinden in landen zoals Oostenrijk en Zwitserland. Ook Luxemburg kan interessant zijn voor import. MrWheelson kijkt in heel Europa om de beste deal te vinden voor u.

Welke opties moet je hebben?

Het mooie van het kijken naar een auto op MrWheelson is dat je veel keuze hebt. Je kunt vaak een gebruikte Land Rover samenstellen alsof je een nieuwe auto koopt. De kans is groot dat juist die Land Rover met die specifieke bekleding, motor en opties te koop staat. Hoe zou de ideale Land Rover eruit zien? Persoonlijk zou ik gaan voor een exemplaar met een krachtigere dieselmotor in combinatie met automaat, natuurlijk met het Meridian premium audio systeem, de luxe Windsor lederen bekleding, een groot panorama dak en 7 zitplaatsen. Qua uitrustingsniveau moet je vaak de keuze maken uit (van eenvoudig naar luxe) een Pure / S, SE, HSE, Vogue of Autobiography al dan niet in combinatie met een sportieve SVR aankleding. Ook kun je soms nog kiezen voor een LWB, een langere wielbasis.

Waar moet je op letten bij het invoeren van een Land Rover?

Er zijn enkele valkuilen als je een Land Rover gaat importeren. Het team van MrWheelson heeft al tientallen jaren ervaring en heeft al veel mensen de fout in zien gaan bij het aankopen van een Land Rover uit het buitenland

 • Co2 uitstoot Land Rover
  Doordat de Land Rovers vaak zwaar zijn, en voorzien zijn van krachtige motoren, is de co2 uitstoot hoog. Dit heeft gevolgen voor de rest-BPM die bij import betaald moet worden. Het is dan ook erg belangrijk dat van de juiste co2 uitstoot uitgegaan wordt. MrWheelson controleert dit niet alleen op het moment van aankoop, ze nemen ook de verantwoordelijkheid hiervoor. Als je een auto koopt bij MrWheelson dan koop je die tegen een all-in full service prijs. MrWheelson neemt alle werk en risico’s uit handen.
 • Herkomst Land Rover
  Het is erg belangrijk om een auto te kopen met een goede historie. Waar komt de auto vandaan? In welk land is die nieuw geleverd? Heeft die een schadevrij verleden? Heeft het onderhoud tijdig en bij de dealer plaatsgevonden? Is de kilometerstand te vertrouwen? MrWheelson werkt uitsluitend samen met betrouwbare dealers en partners uit haar eigen netwerk. Op die manier kan de historie en daarmee de kwaliteit van de auto worden gegarandeerd.
 • Garantie Land Rover
  Hoe vervelend is het dat je net in je auto gaat rijden en er blijkt iets mis mee te zijn? En hoe vervelend zou het zijn dat de garantie vanuit het buitenland niet in Nederland geldig is en je terug moet naar de dealer in het buitenland om het te laten herstellen? Niet via MrWheelson. Elke MrWheelson Land Rover wordt geleverd met minimaal 12 maanden garantie die via een dealer in Nederland uitgevoerd kan worden. Op die manier zorgen we er ook voor dat na de aflevering de kwaliteit gewaarborgd is.

Full service Land Rover import via MrWheelson

Als je wel wilt profiteren van de keuze, de uitrusting en de voordelige aanschaf van een Land Rover uit het buitenland, maar je wilt niet het gedoe, dan ben je bij MrWheelson aan het juiste adres. MrWheelson biedt een full service diensverlening tegen een all in prijs.

Een Land Rover uit het buitenland kopen via MrWheelson gaat in een aantal super-eenvoudige stappen.

 • Je zoekt de auto uit op MrWheelson en doet een aanvraag of geeft de wensen door.
 • Je ontvangt een persoonlijk voorstel waar ook een eventuele lease of inruil in mee wordt genomen.
 • Na ondertekening regelt MrWheelson de aankoop, het voorschieten, transport en de RDW keuring.
 • De Land Rover wordt in Nederland afgeleverd inclusief minimaal 12 maanden garantie via een dealer in de buurt.

Beschikbaar voor importeren

Land Rover Defender D240 S

Land Rover Defender D240 S

 • 06-2020
 • 26780 km
 • 241 pk
 • Diesel
 • Automaat
€ 91.366 Leasen vanaf € 1.171

o.b.v. vraagprijs buitenland (€ 59.790) + BPM (€ 30.996) + importkosten (€ 580)

Land Rover Discovery S

Land Rover Discovery S

 • 04-2020
 • 28300 km
 • 179 pk
 • Diesel
 • Automaat
€ 54.668 Leasen vanaf € 704

o.b.v. vraagprijs buitenland (€ 42.400) + BPM (€ 11.688) + importkosten (€ 580)