Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Daimler AG is het bedrijf achter de merken Smart, Maybach, Unimog en natuurlijk het bekende Mercedes-Benz. Het is een merk met een rijke historie van statige auto’s en is van oudsher een merk voor geslaagde zakenmannen en -vrouwen. Inmiddels is het merk goed met zijn tijd meegegaan en heeft het ook voor de liefhebbers van minder statige limousines een uitstekend leveringsprogramma. Je hebt inmiddels binnen Daimler AG de keuze uit de compacte smart modellen (inderdaad, met een kleine letter), stoere vrachtwagens, personenbussen, luxe Maybach, stoere terreinauto’s, sportwagens en een hele range aan grote en kleine hatchback, SUV, cabrio, sedan en crossover modellen.

Mercedes staat voor degelijk en premium

Betrouwbaarheid staat bij Mercedes hoog in het vaandel. In een onderzoek van Europese kennisorganisatie Dekra kwamen in de top 3 meest betrouwbare auto’s met een kilometerstand tot 200.000 km maar liefst twee Mercedes modellen naar voren in de top 3; de 2011 Mercedes E klasse op plek 2 en de 2011 Mercedes B klasse op plek 3. De top 3 werd trouwens aangevoerd door de rivaal Audi A6. In het TÜV-onderzoek uit 2017 komen de Mercedes modellen ook goed naar voren. In de top 5 modellen van 2 tot 3 jaar oud met de minste technische problemen komen 3 Mercedes modellen naar voren; de SLK staat op nummer 1, de B klasse op 3 en de GLK op 4. Als de TÜV kijkt naar auto’s van 4 en 5 jaar oud dan staat de Mercedes B klasse op nummer 1 en de SLK op plek 5.

Het degelijke imago zorgt er ook voor dat berijders die zakelijk veel kilometers moeten rijden, zoals taxichauffeurs, graag voor Mercedes kiezen. Dit zorgt er ook voor dat je regelmatig Mercedes modellen tegenkomt die al meer dan een half miljoen kilometers hebben gereden.

Welke Mercedes modellen worden het meest geïmporteerd?

Als we kijken naar welke Mercedes-Benz modellen vooral geïmporteerd worden dan zijn dat al lang niet alleen meer de grote zaken sedans. Juist de compacte modellen doen het momenteel erg goed. De coupé modellen van Mercedes kom je niet tegen in de top 15. Van de Mercedes Benz SLC en CL klasse zie je er dan ook niet veel rijden. Ook de Mercedes R klasse is niet echt populair voor import naar Nederland. Op plek 1 vinden we de Mercedes Benz C klasse, de tweede plek wordt ingenomen door de compacte A klasse en de zakenauto (de E klasse) neemt de derde plek in.

Crossover erg gewild

Hoewel de terreinauto’s en crossover modellen niet in de top 3 voorkomen, is toch 1 op de 5 geïmporteerde jonge Mercedes modellen een terreinauto of crossover. De G klasse was de eerste echte terreinauto van Mercedes, deze is dan ook al sinds 1979 op de markt en is nog steeds nieuw leverbaar. De eerste SUV was de Mercedes ML, die kwam in 1998 op de markt, de productie daarvan is in 2015 gestopt. Inmiddels bestaat het SUV programma van Mercedes (van klein naar groot) uit de GLA, GLC, GLE en GLS.

Waar komt Mercedes vandaan?

Niet veel automerken kunnen zeggen dat ze de eerste auto hebben uitgevonden, dat kan er natuurlijk maar één zijn; Mercedes-Benz. De eerste auto werd gebouwd in 1885 in het plaatsje Mannheim. De merknaam zelf is in 1926 ontstaan en is een samenvoegen van de voornaam van de dochter van een van Mercedes-Benz eerste verkoopagenten (Mércèdes Jellinek) en de achternaam van een van de uitvinders van de eerste auto Karl Benz. Het is ook voortgekomen uit een fusie van de bedrijven van Karl Benz (Benz & Cie, Rheinische Gasmotorenfabrik Mannheim) en Daimler Motoren Gesellschaft van Wilhelm Maybach en Gottlieb Daimler. Het logo van Mercedes is de bekende ster met drie punten die staan voor water, lucht en land. Dit waren de drie activiteiten waar Mercedes vroeger actief mee was, met boten, vliegtuigen en motorvoertuigen.

Mercedes heeft flink veel concurrentie

Mercedes is niet het enige premium merk dat te koop is. Ook merken als BMW, Audi en Volvo zijn serieuze alternatieven.

Iconische klassieke Mercedes modellen
De iconische modellen die Mercedes op het netvlies hebben gezet zijn aan de ene kant de stoere G klasse en helemaal aan de andere kant van het spectrum de Mercedes 300SL met de bijzondere vleugeldeuren. De 300SL, waarvan de letters SL staan voor ‘Sport Leicht’, werd van 1952 tot 1963 geproduceerd. Deze werd in 1957 opgevolgd door de roadster. Inmiddels brengen deze klassiekers tussen de 1 en 5 miljoen euro op.

Panoramadak en AMG pakket

Als je op zoek gaat naar een leuke jong gebruikte Mercedes om te importeren, dan is het zeker de moeite waard om het jong gebruikte aanbod uit Duitsland mee te nemen. Wel is het zaak om vooraf goed over het budget en de wensen na te denken, want als je een keer het aanbod bekijkt dan wordt je hebberig. Een panoramadak, AMG pakket, lichtmetalen velgen en luxe lederen bekleding doen het hart van de echte liefhebber sneller kloppen. Ook loont het de moeite om uit te kijken naar de auto’s die zijn uitgerust met het Comand systeem. Dit staat voor Cockpit Management and Data system en is de verzamelterm voor het grote kleurenscherm geïntegreerd met navigatie, adresboek, telefoon, CD en radio. Als het gaat om de uitrustingsniveaus dan kun je bij Mercedes kiezen voor de basis Classic, de luxere Elegance of de sportieve Avantgarde uitvoeringen.

Aufrecht Melcher Großaspach - AMG

Het krachtige mechanische geluid van een Mercedes-AMG die voorbij komt rijden op volle snelheid doet denken aan een squadron jachtvliegtuigen dat vlak over komt vliegen. Dat geluid vergeet je nooit weer. Maar waar komen die AMG modellen vandaan?

Het merk werd in 1967 opgericht door Hans Werner Aufrecht en Eberhard Melcher. De eerste twee letters van de achternamen in combinatie met de geboorteplaats van Hans Werner (Großaspach) vormden de magische combinatie AMG. De roots van het bedrijf liggen in de omgeving van Affalterbach, hier is het nog steeds met vier fabrieken gevestigd.

Ze zijn eerst gestart met een raceteam (met een overwinning tijdens de 24 uur van Spa-Francorchamps in 1971), daarna gestart met het tunen van auto’s en uiteindelijk (in 1993) is het gaan samenwerken met Mercedes waarna het in 1999 onderdeel werd van Mercedes-Benz. Inmiddels is van bijna elk model van Mercedes een AMG variant beschikbaar. Van de 4 cilinder 45 AMG, tot een 6 cilinder 43 AMG en 53 AMG, een 63 AMG biturbo V8 tot een V12 65 AMG met maar liefst 640 pk, er is voor elk wat wils.

Populair zijn de:

Occasions beschikbaar voor importeren

Tweedehands Mercedes-Benz GLA 200 AMG importeren

Mercedes-Benz GLA 200 AMG

 • 07-2020
 • 16735 km
 • 163 pk
 • Benzine
 • Automaat
€ 49.206 Leasen vanaf € 626

o.b.v. vraagprijs buitenland (€ 45.880) + BPM (€ 2.746) + importkosten (€ 580)

Tweedehands Mercedes-Benz B 250 AMG B 250 e importeren

Mercedes-Benz B 250 AMG B 250 e

 • 11-2020
 • 4620 km
 • 217 pk
 • Hybride Benzine
 • Automaat
€ 48.566 Leasen vanaf € 623

o.b.v. vraagprijs buitenland (€ 47.477) + BPM (€ 509) + importkosten (€ 580)

Tweedehands Mercedes-Benz C 180 AVANTGARDE Estate importeren

Mercedes-Benz C 180 AVANTGARDE Estate

 • 03-2017
 • 62150 km
 • 156 pk
 • Benzine
 • Automaat
€ 24.133 Leasen vanaf € 380

o.b.v. vraagprijs buitenland (€ 21.890) + BPM (€ 1.663) + importkosten (€ 580)