Mercedes-Benz G-Klasse

Mercedes-Benz G-Klasse

Meester in het terrein, heer op de weg

Een unieke auto, dat is de Mercedes-Benz G-Klasse, misschien wel het meest legendarische model van Mercedes. Hij begon ooit als een militaire terreinauto (vanaf 1979), maar toch wordt hij ook steeds meer gepositioneerd als een luxe en excentrieke wegauto met geweldige terreineigenschappen. Zijn markante vormen, randen en hoeken zijn kenmerkend voor het uiterlijk van de terreinwagen.

De naam G-Klasse is afgeleid van ‘Geländewagen’, dat betekent in het Duits terreinauto. Sinds de facelift in 2012 is de G-Klasse er alleen nog als 5-deurs. Ook verscheen er in 2003 voor het eerst een AMG-versie. Pas in 2018 volgde de tweede generatie. Uiteraard houdt men vast aan het concept, waardoor hij qua uiterlijk weinig is veranderd. De techniek en het comfort gaan echter wel met de tijd mee.

G-Klasse varianten

Tegenwoordig bestaat het motorenprogramma van de G-Klasse uit de 350d, 400d en een 422 pk tellende G500.

De G63 AMG kent zelfs een dikke V8 motor met 585 pk! Deze komt dan ook qua vermogen en opties niets tekort en hij knalt naar de 100 km per uur binnen de 5 seconden.

Comfort

Wie beweert dat het comfort in een terreinwagen ver te zoeken is, moet even zijn mening bijstellen.

De nieuwste G-klasse kan in verschillende standen uit de voeten: Individual, Sport, Eco of Comfort. Bij iedere stand worden verschillende eigenschappen (transmissie, motor, onderstel, besturing en assistentie-systemen) aangepast. Ook is er de G-Mode waarmee de wagen geschikt wordt gemaakt voor het terrein.

Je kunt je afvragen of een auto van dit kaliber wel zo erg gefocust moet zijn op comfort, maar wij begrijpen deze ontwikkelingen wel! Je wilt natuurlijk wel comfortabel door alle terreinen kunnen rijden.

Concurrentie

Concurrenten van de G-Klasse zijn onder andere de Land Rover Defender, Toyota Land Cruiser en de Hummer H2. Ook kun je bijvoorbeeld gaan voor de Audi Q7 of BMW X5, wat minder duidelijke concurrenten.

 

Lees hier de rij-impressie van de Mercedes Benz G63 AMG

Uit onze catalogus