Nissan Qashqai, veel aanbod, top condities

Nissan Qashqai, veel aanbod, top condities

MrWheelson's

Nissan Qashqai aanbod

uit heel Europa.

MrWheelson

Nissan's stoere crossover

De Nissan Qashqai is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een auto met de stoere uitstraling en hoge instap van een SUV, maar tegelijkertijd de brandstofkosten binnen de perken wilt houden. Sinds de introductie van de Qashqai in 2007, als vervanger van de Terrano II, was dit model een echt succes. Er zijn inmiddels dik 70 duizend exemplaren op de Nederlandse wegen te vinden, waarvan er 4.000 het +2 label dragen. Deze laatste is 21 cm langer en heeft 2 extra zitplaatsen, dit heeft Nissan bereikt door het plaatsen van een extra zitrij.

Nomadenvolk

De romantiek die om nomadenvolkeren heen hangt is een ware inspiratie voor automerken. Toen de Toearegs uit de Sahara en Sahel hebben hun naam geleend aan de Volkswagen Touareg, konden de Quashqai uit het zuiden van Iran niet achterblijven. Zij werden de naamgever van de stoere crossover van Nissan.

Japans model?

Veel mensen denken bij het merk Nissan nog steeds aan Japan. De Nissan is echter voor dik 43% eigendom van het Franse Renault, de Qashqai is ontwikkeld bij Nissan Design Europe in Londen en wordt gebouwd in het Engelse Sunderland. het is dan ook een model dat ons Europeanen goed aanspreekt en ook de juiste afmetingen heeft voor ons gebruik.

Qashqai 4WD

Heb je de zinnen gezet op een Qashqai met vierwielaandrijving dan moet je wel even goed zoeken. Alleen de 2.0 motor had in bepaalde bouwjaren als optie aandrijving op alle wielen. Bij de Qashqai staat AWD bekend als ‘All-Mode’.

Alternatieven voor de Qashqai

Een hoge instap en een stoere uitstraling in combinatie met een niet al te groot formaat is wat we momenteel zoeken. Dat is de reden dat het marktaandeel crossovers in 10 jaar is gegroeid van 8% naar bijna 40% van de nieuwe auto verkopen in Europa.

Naast de Nissan Qashqai hebben bijna alle merken wel een crossover in het programma. De Toyota CH-R, Seat Ateca, Hyundai Tucson / ix35, Kia Sportage, Renault Kadjar, Mazda CX5, Mitsubishi ASX, Suzuki SX4, Skoda Yeti, Citroen C4 Aircross, Dacia Duster, Peugeot 3008, Mitsubishi Outlander, Volkswagen CrossTouran en de Ford Kuga doen het allemaal erg goed. Sommige van deze crossovers zitten qua formaat en prijs net boven de Qashqai, anderen net eronder. Voor elk wat wils.

Uitrustingsniveau’s

Afhankelijk van het bouwjaar is de Qashqai in verschillende uitvoeringen leverbaar. Het loont zich om je even goed te verdiepen in de uitrusting van het exemplaar van je keuze. Uitvoerignen die je tegen kunt komen zijn o,a. de Visia, Acenta, N-Connecta, Business Edition, Connect Edition, 360, Techview Edition, Tekna en de Tekna+. Elke uitvoering heeft zijn specifieke uitrusting, dus kijk goed wat voor jou belangrijk is. Daarnaast zijn er facelifts geweest in 2008, 2010, 2014 en 2017.

Is een Qashqai een goede caravantrekker?

Afhankelijk van de motor die je kiest kan de Qashqai een erg goede caravantrekker zijn. Hoebeel die mag trekken is erg afhankelijk van het bouwjaar en de motor waar je voor kiest. De ene mag 1.200 kg trekken en de andere 1.800 kg. De autobezitters die veel met de Qashqai in combinatie met een caravan op stap gaan roemen de stabiliteit van de combinatie op de snelweg. De voorkeur gaat uit naar de 2.000 cc motoren, maar ook de 1.6 DIG-T haalt goede scores.