Corsa

Opel Corsa

Ruim aanbod

Opel Corsa uit heel Europa.

Van MrWheelson.

MrWheelson

Opel Corsa 1982

We nemen je mee terug naar 1982. Het jaar dat de Falklandoorlog begin, het WK voetbal werd gewonnen door Italië Duitsland te verslaan, de compact disc van Philips op de markt werd gebracht en Ruud Lubbers minister-president van Nederland werd. In dit jaar schalde ‘De Bom’ van Doe Maar door de speakers en werd de Opel Corsa op de markt gebracht. Dit model in het B segment werd een groot succes voor Opel. Op dit moment rijden er nog steeds bijna een kwart miljoen Opel Corsa’s in Nederland. Hiervan is ongeveer 10% niet nieuw in Nederland verkocht, maar gebruikt geïmporteerd.

opel-corsa-import-duitsland-mrwheelson

Opel Rennen

Hoewel de Opel Corsa uit Duitsland afkomstig is, heeft Opel ervoor gekozen om een Italiaanse naam te hanteren voor dit model. Corsa is namelijk Italiaans voor ‘Race’, als ze deze naam in het Duits hadden gehanteerd dan zouden we nu een artikel lezen over de Opel Rennen. Dit terwijl de Corsa niet bepaald een raceauto is. Hij is leverbaar als 3 deurs en 5 deurs hatchback. Ga je ver de geschiedenis in dan kom je zelfs nog een sedan tegen en in het buitenland is zelfs een Opel Corsa stationwagen geleverd.

opel-corsa-mrwheelson-display-import-duitsland

Sportieve Corsa GSI en OPC

Niet elke Opel Corsa is een compacte zuinige auto die ideaal is voor gebruik in de stad. Er is namelijk ook een gepeperde Corsa. Die traditie begon al in 1988. Toen kwam de eerste Opel Corsa GSi op de markt. Deze had de beschikking over een 1.598 cc motor die er 101 pk uit perste. Daarmee was deze ‘hot hatch’ in staat om in 9,5 seconden naar de 100 km/u te accelereren en had die een topsnelheid van 188 km/u. Voor die tijd geen verkeerde cijfers. Met name door zijn lage gewicht van 820 kg was deze auto een feest om mee te rijden.

De Corsa 1.6 GSi uit 1994 kreeg een 16 kleppen, daarmee nam het motorvermogen toe tot 106 pk. De topsnelheid nam toe tot 195 km/u, maar het gewicht ook. Deze Cora woog 940 kg en was in staat om in 9,5 seconden naar de 100 km/u te rijden. De Corsa GSi uit 2000 kreeg de beschikking over een 1.8i-16v motor met 125 pk. In 2007 werd er overgestapt op een turbomotor en werd de naam aangepast van GSi naar OPC. OPC staat voor de autosport afdeling van Opel, de afkorting staat voor Opel Performance Center.

De Corsa OPC beschikt over maar liefst 150 pk. De 2015 Corsa OPC doet daar nog een schepje bovenop en haalt 207 pk uit de 1.6 turbo motor. Deze laatste Corsa heeft een topsnelheid van 230 km/u en sprint in 6,8 seconden naar de 100 km/u.

opel-corsa-stuurwiel-mrwheelson

5e generatie Opel Corsa

De Corsa staat bekend als een goede en betrouwbare auto. Dit is het resultaat van jarenlange ontwikkeling. De Corsa is inmiddels dan ook in zijn vijfde generatie. De eerste Corsa staat bekend als Corsa A en werd geïntroduceerd in 1982, de Corsa B werd 1993 op de markt gebracht, de Corsa C nam het stokje over in 2000 en de Corsa D staat sinds 2006 in de showroom. De 2014 Corsa staat bekend als het E-model en werd op de Autosalon in Parijs aan het grote publiek gepresenteerd. De nieuwe Opel Corsa F staat voor 2019 op de rol.

opel-corsa-6-versnellingen-import-duitsland