Volkswagen occasion importeren

Een tweedehands Volkswagen importeren was nog nooit zo makkelijk. Een Volkswagen occasion uit het buitenland koop of lease je eenvoudig online bij MrWheelson.

Volkswagen aanbod bekijken

Volkswagen occasion importeren

Volkswagen

Volkswagen

Met meerdere modellen in de top 10 meest verkochte auto’s ooit op de hele wereld heeft Volkswagen een mooie geschiedenis opgebouwd. De Golf staat op plek 3, de Kever op plek 4 en de Passat op plek 9. Toyota gaat er met de Corolla trouwens vandoor met de eerste plek in deze top 10. De Volkswagen Golf is daarnaast het best verkochte model in Europa. Maar zo’n historie is geen garantie voor succes in de toekomst. Daarom heeft de Volkswagen groep niet stilgezeten. Inmiddels bestaat de groep uit de merken Audi, Seat, en Škoda. Daarnaast behoren de exclusieve automerken LamborghiniPorscheBentley en Bugatti tot de Volkswagen groep en is in 2012 ook het motormerk Ducati overgenomen. Met een dikke zestigduizende verkochte nieuwe Volkswagens per jaar is het merk nu al een paar jaar marktleider in Nederland.

Top technische problemen Volkswagen

Als je gaat voor de Volkswagen modellen dan zie je dat Volkswagen vaak voorop loopt met nieuwe technieken. Maar niet alle Volkswagen techniek is even betrouwbaar.

Olieverbruik en kettingspanner

Zo worden er veel problemen gemeld bij de 1.4/1.8/2.0 TFSI / TSI motoren van de jaren 2009 tot en met 2012. De problemen lijken te worden veroorzaakt door problemen met de spanner van de distributieketting al dan niet in combinatie met te kleine olieschraapveren. Daardoor gaat de motor, in combinatie met dunne longlife olie, een toenemende hoeveelheid olie verbruiken. De eerste 5 jaar (met een maximum van 100.000 km, mits regulier Volkswagen dealer onderhouden) valt dit vaak nog onder een coulance regeling van Volkswagen.

DSG transmissie

Een ander probleem waar sommige Volkswagen modellen mee kampen is de DSG transmissie. DSG staat voor Direct Transmissie Gearbox en maakt gebruik van een dubbele koppeling. Problemen die ontstaan betreffen o.a. een slippende koppeling, het te vroeg overschakelen en trillingen die waar te nemen zijn.

Massavliegwiel

Een andere dure reparatie die vaak voorkomt bij Volkswagen modellen is het vervangen van het massavliegwiel. Deze gaat tussen de 50.000 en 150.000 km mee en het vervangen is een dure grap. Dit komt doordat de versnellingsbak en de koppeling gemonteerd moet worden. Ook wordt vaak uit voorzorg direct de koppelingsplaat, het druklager en de drukgroep vervangen. Totale kosten komen al snel uit op duizend tot vijftienhonderd euro.

volkswagen-beetle-occasion-importeren-lease-mrwheelson-rechtsvoor

Degelijk imago

Het succes van Volkswagen is het gevolg van een heel strak modellen beleid. Er vindt binnen de ontwikkeling van de modellen een evolutie plaats, nooit een revolutie. Je moet bijvoorbeeld soms goed kijken om te zien of je met een oud of nieuw model Polo of Golf te maken hebt. Daarnaast zijn de modellen redelijk anoniem vormgegeven, veel degelijker dan het uitgesproken design van bijvoorbeeld Alfa Romeo. Door deze degelijke en anonieme uitstraling zijn de verschillende Volkswagen modellen al jaren erg populair in het zakelijke segment. Als je je realiseert dat bijna de helft van de nieuwe autoverkopen (45%) een lease auto is en je ziet dat 3 van de 5 best verkochte lease auto’s een Volkswagen is (Golf op 1, Passat op 2 en de Polo op 4), dan is het duidelijk waar het hoge marktaandeel van Volkswagen vandaan komt.

Alternatieven

Al tientallen jaren doet Volkswagen het enorm goed als we kijken naar de verkoopcijfers en het marktaandeel. Maar de concurrentie zit niet stil. Die komt niet alleen uit Duitsland zelf (van met name Opel en Mercedes) en de rest van Europa (de Franse merken zijn ook erg succesvol in dit segment), maar inmiddels ook steeds meer uit Azië (merken als Hyundai en Kia groeien hard). We hebben een paar alternatieven voor je op een rij gezet:

Volkswagen Polo - Audi A1 - Jeep Renegade
Volkswagen Golf - BMW 1 Serie - Audi A3 - Mercedes Benz A Klasse
Volkswagen Passat - Audi A4 - Mercedes Benz C Klasse

Meest geïmporteerde Volkswagen modellen

Doordat er in buurland Duitsland veel nieuwe compleet uitgeruste Volkswagens worden ingezet, vinden deze auto’s na een paar jaar uitstekend de weg als geïmporteerd exemplaar naar Nederland. We hebben een top 10 samengesteld van de meest geïmporteerde jong gebruikte Volkswagen modellen. Op nummer 1 staat de populaire Golf. De jeugdige Polo, zakenauto Passat, stoere Tiguan en de compacte Up! maken de top 5 compleet. Het tweede deel van de top 10 bestaat uit de hoge Touran, ruime Sportsvan, Golf Plus, Caddy en retro New Beetle.

Waar bij veel andere merken de SUV modellen erg populair zijn, zie je bij Volkswagen vooral veel hatchbacks en modellen met een hoge instap. Alleen de Tiguan is een SUV. De Touran, Golf Plus en Sportsvan hebben allemaal een hoge instap.

2019-volkswagen-golf-r-grijs-occasion-importeren-mrwheelson-01

Volkswagen Crossovers

Hoewel de SUV’s, of met een hip woord crossovers, niet veel voorkomen in de top 10, heeft Volkswagen ze in verschillende groottes. De kleinste is de T-Roc, wat groter is de Tiguan en de grootste SUV is de Touareg (vernoemd naar een nomadenvolk uit Noord Afrika). Ook is er van de meeste hatchbacks een uitvoering beschikbaar met een stoere offroad uitstraling zoals de Volkswagen Polo Cross, de Passat Alltrack en de Golf Plus Cross.

volkswagen-up-gti-zwart-occasion-importeren-mrwheelson-lv-hoog

TDi

Wie zegt Volkswagen, die zegt TDI. Dit is de naam die Volkswagen hanteert voor de dieselmotoren met turbo en directe inspuiting. De exacte engelse term staat voor Turbocharged Direct Injection. De allereerste TDI kwam in 1990 op de markt en tegenwoordig vind je ze in alle populaire modellen van de Volkswagen groep. Er is ook een variant zonder turbo leverbaar op sommige modellen, die wordt SDI genoemd. Deze letters staan voor Saugdiesel Direct Injection en hebben veel minder vermogen.

Geschiedenis Volkswagen

De reden dat de eerste Volkswagen Kever en de eerste Porsche veel op elkaar lijken, is omdat ze van dezelfde persoon afkomstig zijn. De legendarische Ferdinand Porsche stond aan de wieg van beide modellen. Hij kreeg net voor de tweede wereldoorlog van Adolf Hitler de opdracht een betaalbare zuinige auto te bouwen met een luchtgekoelde motor en voldoende ruimte voor een gemiddeld gezin. Voor de productie liet hij bij Fallersleben een stad bouwen met de naam ‘Stadt des KdF-Wagens bei Fallersleben’. Dit werd later hernoemd naar Wolfsburg.

Dieselschandaal

Omdat het voor autofabrikanten steeds moeilijker werd om aan de zware milieu eisen te voldoen werden bepaalde autofabrikanten steeds creatiever in het verzinnen van oplossingen. De testopstelling, waarmee de uitstoot van automotoren wordt gemeten, is altijd exact gelijk. En om dezelfde omstandigheden te kunnen garanderen worden deze testen binnen gedaan, op een rollenbank. Bij een rollenbank worden de aangedreven wielen op een lopende rol geplaatst terwijl de niet aangedreven wielen stil staan. Doordat deze situatie herkend kan worden door de boordcomputers van de geteste auto’s (bijvoorbeeld door de sensoren voor de ABS uit te lezen) was het niet moeilijk om in die situatie (door voorwielen draaien, de achterwielen staan stil) de auto in een speciale milieuvriendelijke modus te laten draaien. Op die manier werden de uitstoot cijfers gemanipuleerd. Toen dit in 2015 uitkwam was het dieselschandaal geboren. Totaal zijn er door de Volkswagengroep 11 miljoen auto’s met deze software uitgeleverd. Er is een bedrag van 6,5 miljard euro (€ 6.500.000.000!) gereserveerd voor boetes en schades.

Volkswagen opties die je niet mag missen

Een gebruikte Volkswagen uitzoeken is zo eenvoudig nog niet. De optielijsten die de koper van een nieuwe VW kan aankruisen zijn enorm. Maar het gaat er vooral om wat jij belangrijk vindt. Wat moet er sowieso op zitten en wat is leuk om te hebben? Dure opties zijn lederen bekleding, navigatiesysteem, automatische transmissie en een panoramadak. Mocht je nu de auto van je dromen hebben gevonden, maar er zit geen leer in, hij heeft geen mooie lichtmetalen velgen of de navigatie ontbreekt, treur dan niet. Dit zijn ook opties die achteraf te monteren zijn. Als het gaat om een automatische transmissie, meer motorvermogen of een panoramadak, dan is dit niet eenvoudig achteraf te regelen.

Wat is Volkswagen IQ.DRIVE?

Steeds meer modellen van Volkswagen zijn leverbaar in de IQ.DRIVE uitvoering. Dit is Volkswagen een pakket waarin alle slimme rijhulpsystemen zijn samengevoegd: adaptieve cruise control, Front Assist systeem, parkeersensoren aan voor- en achterzijde, blind spot sensor en parkeerassistent.

Bedrijfswagens

Volkswagen is niet alleen heel sterk in personenauto’s, ook in de wereld van de bedrijfswagen heeft VW een enorme keuze. De range start met de Caddy, dan volgen de populaire Transporter, Crafter en de LT. Het is allemaal gestart met de Transporter, deze heeft sinds de introductie in 1950 een flinke transformatie ondergaan. De verschillende modellen worden onderscheiden met een codering die loopt van T1 tot T6. De T1 is gebouwd van 1950 tot 1967, de T2 van 1967 tot 1979, de T3 van 1979 tot 1990, T4 van 1990 tot 2003, T5 van 2003 tot 2015 en tot slot de T6 die sinds 2015 op de markt is. De allereerste Transporter heeft trouwens een Nederland tintje. De Nederlandse importeur Ben Pon heeft namelijk de eerste Transporter geschetst nadat hij in de Volkswagenfabriek in Wolfsburg een intern transport autootje zag op basis van de Volkswagen Kever.

4motion

Met de kennis die Audi met het quattro systeem had opgedaan werd ook in Volkswagen de vierwielaandrijving op personenauto’s geïntroduceerd. Eerst werd gebruik gemaakt van visco koppeling, deze auto’s zijn te herkennen aan het opschrift Syncro. De latere modellen (vanaf 1998) zijn voorzien van een Haldex systeem, deze hebben het opschrift 4motion. De Touareg maakt (samen met de Porsche Cayenne en Audi Q7) gebruik van een BorgWarner systeem.

GTi modellen

Hoewel de typenaam niet exclusief door Volkswagen wordt gebruikt, is het Volkswagen die met de Golf GTI deze typenaam groot heeft gemaakt. De afkorting staat voor ‘Gran Turismo Iniezione’. ‘Gran Turismo’ staat dan voor auto’s met een sportief karakter waarmee je op comfortabele wijze grote afstanden kunt afleggen. ‘Iniezione’ staat voor injectie, de opvolger van de carburateur. De eerste Golf GTI kwam in 1975 op de markt, had 110pk, een 0-100 tijd van 9 seconden en een topsnelheid van 182 km/u, voor die tijd waren dit indrukwekkende prestaties. Echte GTi kenmerken zoals het blokjes interieur, de rode bies in de voorgrille en en golfbal-pookknop kun je in de moderne GTi en GTE modellen nog steeds terugvinden.

 

Occasions beschikbaar voor importeren

Tweedehands Volkswagen LT importeren

Volkswagen LT

 • 08-2022
 • 2800 km
 • 149 pk
 • Diesel
 • Automaat
€ 66.133 Leasen vanaf € 964

o.b.v. vraagprijs (€ 57.170) + BPM (€ 7.533) + import (€ 580) + transport (€ 850)

Tweedehands Volkswagen LT importeren

Volkswagen LT

 • 12-2021
 • 20 km
 • 204 pk
 • Benzine
 • Automaat
€ 85.281 Leasen vanaf € 1.232

o.b.v. vraagprijs (€ 75.050) + BPM (€ 8.801) + import (€ 580) + transport (€ 850)

Tweedehands Volkswagen LT importeren

Volkswagen LT

 • 08-2018
 • 45844 km
 • 204 pk
 • Diesel
 • Automaat
€ 67.449 Leasen vanaf € 990

o.b.v. vraagprijs (€ 55.290) + BPM (€ 10.729) + import (€ 580) + transport (€ 850)

Tweedehands Volkswagen LT importeren

Volkswagen LT

 • 11-2020
 • 52000 km
 • 149 pk
 • Diesel
 • Automaat
€ 74.336 Leasen vanaf € 1.087

o.b.v. vraagprijs (€ 59.300) + BPM (€ 13.606) + import (€ 580) + transport (€ 850)

Vind hier je volgende auto

9.4

100% van de klanten beveelt MrWheelson aan

Marco uit Geldrop

Wij waren op zoek naar een nieuwe auto. In Nederland was er bijna geen aanbod. Dus toen ben ik voorzichtig bij onze oosterburen gaan kijken. Toen ben ik in aanraking gekomen met MrWheelson. En via hun site vonden wij ook onze perfecte auto. Spannend was het zeker, want we hadden nog nooit een...

Dennis uit Heeten

Voor ons de eerste keer dat we een auto kopen zonder hem gezien te hebben. De medewerker van Mr Wheelson (Leon) gaf ons vanaf het eerste moment een vertrouwd gevoel en we hebben de stap gewaagd. Het vertrouwen werd niet beschaamd en we rijden nu in een geweldige auto!

Anoniem uit Krimpen aan den IJssel

Alles verliep, tot mijn verbazing (andere ervaringen gehad) ontzettend vlot. Verwacht niet , vandaag besteld, morgen geleverd maar het hele proces is aangenaam. En ontzettend blij met mijn autokeuze . Als je je auto vanuit het buitenland wilt importeren, zou ik zeker aanraden met dit team zaken t...

Populaire occasions

BMW X5
BMW i3
Audi A4
Audi A5
BMW X3
Audi A3

Bellen met MrWheelson

085 - 401 29 05

Op werkdagen van 08:00 - 22:00 uur

WhatsApp

+31854012905

Stuur een e-mail

hello@mrwheelson.nl