Volkswagen Touran

Ruimte, heel veel ruimte in een Volkswagen Touran

Volkswagen Touran

De Volkswagen Touran occasions van MrWheelson worden voor jou gecheckt.

Touran al dik 15 jaar succesvol

In 2003 was het tijd voor een kleinere variant van de Volkswagen Sharan. Steeds meer consumenten hadden de behoefte aan een MPV, maar de grotere broer was vaak te groot en te prijzig. Dat was de reden voor Volkswagen om de Touran op de markt te brengen. Doordat het onderstel is gebaseerd op de Volkswagen Golf, zijn de afmetingen nog lekker handelbaar. Je kunt er ook in de stad goed mee uit de voeten, terwijl je ook ruim voldoende plek hebt voor passagiers en hun bagage. Dat was ook de reden dat een jaar na introductie de Touran werd uitgeroepen tot ‘Gezinauto van het jaar’.

volkswagen-touran-achterzijde-logo

Volkswagen Touran import

Het succes van de Touran is ook terug te zien in de verkoopcijfers. Net na zijn introductie werden er een dikke 6 duizend per jaar nieuw verkocht in Nederland. Dit is in de loop der jaren teruggezakt naar rond de 1.500 stuks. Wat opvalt is dat er ruim 7 duizend exemplaren van de Touran in Nederland rondrijden die gebruikt zijn geïmporteerd. De reden dat veel kopers van de Touran kiezen voor een geïmporteerd exemplaar is dat deze vaak veel meer opties hebben en vaak ook een stuk minder kilometers hebben afgelegd.

volkswagen-touran-occasion

Concurrenten

De markt voor de medium sized MPV’s is de afgelopen jaren flink in beweging geweest. Renault was met de Scenic een van de eerste fabrikanten die actief was in dit segment. Inmiddels hebben veel merken een MPV van dit formaat i in het programma. Enkele alternatieven voor de Touran zijn de Citroën C4 Grand Picasso, Opel Zafira Tourer, Peugeot 5008 en de Ford C-Max.

volkswagen-touran-garantie-dealer

Generatie na generatie

Zoals gebruikelijk met de Volkswagen modellen word en de modellen elke 3 tot 4 jaar opgefrist. Ook de Touran is in 2006, 2006 en 2015 gemoderniseerd. Met name de 2015 Touran is flink aangepakt. De auto is voorzien van vele nieuwe veiligheidstechnieken en ook de buitenzijde is geheel opnieuw vormgegeven.

volkswagen-touran-import

CrossTouran

In 2007 werd er een opmerkelijke versie van de Touran op de markt gebracht. De Touran werd voorzien van zwarte wielkastomlijsting, speciaal vormgegeven bumpers en grotere lichtmetalen velgen. Ook is de CrossTouran completer uitgerust dan een vergelijkbare normale Touran. Deze stoere variant staat ook iets hoger op zijn veerpoten, maar dit is beperkt gebleven tot iets meer dan een centimeter.

volkswagen-touran-importeren