Elektrische subsidie elektrische occasions ook bij import?

Hoe zit het met de SEPP subsidie voor elektrische auto's als je een auto uit het buitenland koopt?

elektrische auto laden stekker

Als je als particuliere autokoper een gebruikte elektrische auto koopt dan heb je recht op € 2.000 SEPP subsidie. Maar hoe zit dat als je een auto in het buitenland hebt gevonden? Heb je dan ook recht op die € 2.000 subsidie?

Subsidie Elektrische personenauto’s particulieren (SEPP)

We schreven al eerder hierover en hebben ook een top 10 samengesteld van populaire compacte elektrische auto's uit 2020.

Voorwaarden subsidie elektrische auto

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet de auto o.a. geleverd worden door een Nederlands RDW erkend autobedrijf. Als je de elektrische auto dus rechtstreeks bij een autodealer uit het buitenland koopt dan heb je geen recht op de € 2.000 subsidie voor elektrische occasions. Lees de overige voorwaarden hier.

Let op! Het budget voor de subsidie elektrische auto's voor particuliere kopers voor 2021 is helaas op. Als je hier gebruik van wilt maken dan kun je kiezen voor 2022 levering.

Elektrische auto uit buitenland

Als je de auto uit het buitenland koopt via bijvoorbeeld MrWheelson, dan heb je recht op deze subsidie als de auto geheel door MrWheelson wordt gefactureerd. MrWheelson heeft hier een maatwerk oplossing voor. Het nadeel is wel dat je daardoor niet in aanmerking komt voor de verlaagde 19% BTW. Je ontvangt namelijk een factuur inclusief 21% BTW.

Vragen hierover? Neem dan contact op met het team van MrWheelson, die zijn goed op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving.

Tip! Wist je dat je naast de SEPP ook kunt profiteren van de Duitse BAFA subsidie regeling? Lees er hier alles over.

Minimaal 3 jaar op naam

Zodra je de elektrische auto op naam hebt en de SEPP hebt ontvangen dan moet je hem drie jaar op naam houden. Verkoop je hem eerder dan moet je een deel van de SEPP terugbetalen. De RVO omschrijft dit alsvolgt:

"De gekochte personenauto moet ononderbroken 3 jaar op naam van de subsidieontvanger blijven staan. Periodiek controleert RVO bij de RDW of aan deze eis is voldaan. Verkoopt u de auto eerder dan de afgesproken subsidieperiode? Dan moet u dit aan RVO melden en (mogelijk) een deel van de subsidie terugbetalen."

Lees hier de exacte voorwaarden voor de SEPP regeling hier staat onder andere in dat je zelf de subsidie dient aan te vragen: https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/sepp

Deel deze post