E-Tron

Audi E-Tron

Nieuwe elektrische auto van Audi

In 2019 kwam Audi ook eindelijk met zijn eerste elektrische auto, de E-Tron. Eigenlijk is dit gewoon de Audi Q8, maar dan elektrisch. Beide auto’s hebben dezelfde coupéachtige daklijn en qua afmetingen verschillen ze bijna niet.

De Audi e-Tron heeft twee verschillende uitvoeringen, de e-Tron 50 quattro en de e-Tron 55 quattro. Als we gaan kijken naar de verschillen in deze uitvoeringen, dan zijn deze makkelijk te vinden. En dan voornamelijk onder de motorkap. De 50 quattro heeft een actieradius van 300 km, gaat van 0 naar 100 in 7 seconden en zijn topsnelheid is 190 km/h. De 55 quattro verbetert al deze cijfertjes een klein beetje. Hij heeft namelijk een actieradius van 417 km, gaat van 0 naar 100 in 5,7 seconden en zijn topsnelheid is 200 km/h. Ook het vermogen van de batterij is iets verschillend. De 55 beschikt over een capaciteit van 95 kWh en de 50 over 71 kWh. Als je kijkt naar deze twee uitvoeringen, dan zou je denken dat de Audi e-Tron 50 quattro er als eerst was. Maar niets is minder waar. De Audi e-Tron 55 quattro was er als eerst en de Audi e-Tron 50 quattro werd later pas de simpelere uitvoering. Wat deze twee uitvoeringen wel gemeen hebben, is dat ze allebei vierwiel aangedreven zijn!

Interieur van de Audi e-Tron

Een ruim interieur heeft de Audi e-Tron wel! Naast dat je vijf personen mee kunt nemen in je auto, beschikt de e-Tron ook nog over 660 liter bagageruimte. Neem je geen vijf personen mee, maar heb je meer bagageruimte nodig, dan klap je gewoon de achterbank plat. En dan beschikt de Audi e-Tron in één keer over 1725 liter aan bagageruimte. Het is maar net wat je zelf het liefst wil vervoeren!

Als bestuurder van de Audi e-Tron zijn alle elektrische snufjes in de auto eenvoudig te bedienen doordat bijna het hele dashboard digitaal is. Zo kun je er altijd voor zorgen dat het klimaat en de muziek in de auto perfect zijn. Op het gebied van geluid in de e-Tron heeft Audi zeker niet bezuinigd. Er zit namelijk een 3D Premium Sound System van Bang & Olufsen in de Audi e-Tron. En om het geluid nog verder te perfectioneren is de auto ook nog eens super goed geïsoleerd.

Maar het eerste wat je opvalt, is dat je geen spiegels aan de buitenkant van de auto hebt. Deze zijn namelijk vervangen door camera’s en deze beelden worden weergegeven in de deurpanelen. Dat is wel even wennen, maar het ziet er wel echt uit als een auto van de toekomst!

Standaard exterieur of extra opties

Het exterieur van de Audi e-Tron ziet er standaard al zeer gelikt uit. Ga je voor de standaard e-Tron, dan heb je 19 inch lichtmetalen velgen, LED koplampen en aluminium sierlijsten. Is dit voor jou nog niet genoeg dan kun je iets meer geld inleggen voor een Advanced exterieur. Bij deze optie word je SUV op 20 inch velgen gezet en zitten er luchtinlaten aan de voorkant van je auto. Heb je nog niet genoeg extra’s op je Audi e-Tron, dan zijn er nog meer opties. Namelijk Matrix LED koplampen, privacy glas en een panorama dak. Een ander technisch snufje wat wel standaard op de Audi e-Tron zit, is dat de achterklep automatisch te bedienen is. Dus als je je handen vol hebt, kan de klep toch altijd open. Hoe handig is dat!

In tegenstelling tot veel andere elektrische auto’s is de Audi e-Tron wel geschikt voor het trekken van een aanhanger. De e-Tron heeft namelijk een trekhaak en kan hier maar liefst 1800 kilo mee trekken! Dus als je nog niet genoeg hebt aan al die bagageruimte, dan kun je altijd nog wat extra mee nemen op een aanhanger!

Een populaire optie op de E-Tron is het S-Line pakket. Als je geluk hebt kun je zelfs een Audi E-Tron in de Launch Edition vinden.

Beschikbaar voor importeren

Audi e-tron 55

Audi e-tron 55

  • 2019
  • 4999 km
  • 408 pk
  • Elektrisch
  • Automaat
€ 87.992 Leasen vanaf € 991

rijklaar prijs

Audi e-tron 50

Audi e-tron 50

  • 2020
  • 7600 km
  • 313 pk
  • Elektrisch
  • Automaat
€ 68.641 Leasen vanaf € 773

rijklaar prijs