Vind hier je volgende auto

72.606 Volkswagen occasions beschikbaar voor importeren

Occasion Volkswagen importeren

Volkswagen is een automerk dat wereldwijd bekendheid geniet, en er zijn verschillende aspecten die het bijzonder maken:

Historisch erfgoed en icoonstatus

Volkswagen heeft een van de meest opvallende en invloedrijke verhalen in de geschiedenis van de auto-industrie. Het begon met de Volkswagen Kever, oorspronkelijk ontworpen door Ferdinand Porsche in opdracht van Adolf Hitler. De Kever groeide uit tot een cultureel icoon en een symbool van betaalbare mobiliteit, niet alleen in Duitsland, maar wereldwijd. Het feit dat Volkswagen zo diep geworteld is in de geschiedenis van de 20e eeuw heeft het merk een unieke en tijdloze uitstraling gegeven.

Innovatie en technologie

Volkswagen heeft zich altijd gericht op het introduceren van nieuwe technologieën in hun voertuigen. Of het nu gaat om veiligheidsfuncties zoals ABS en airbags, geavanceerde infotainmentsystemen of milieuvriendelijke aandrijflijnen, Volkswagen heeft voortdurend geprobeerd om voorop te lopen in de industrie. Hun recente focus op elektrificatie met modellen zoals de ID.3 en ID.4 en de ontwikkeling van autonome voertuigtechnologie benadrukt hun inzet voor toekomstgerichte innovatie.

Brede voertuigportfolio

Wat Volkswagen onderscheidt, is het vermogen om een breed scala aan voertuigen aan te bieden die aansluiten bij verschillende behoeften en smaken. Of je nu op zoek bent naar een compacte stadsauto, een luxe sedan, een praktische SUV of een elektrische auto, Volkswagen heeft waarschijnlijk een model dat aan jouw eisen voldoet. Dit vermogen om diversiteit te bieden, heeft Volkswagen geholpen om een brede en trouwe klantenkring op te bouwen.

Duurzaamheid en elektrificatie

Volkswagen heeft zich gecommitteerd aan duurzaamheid en milieubewuste mobiliteit. Met het "Transform 2025+"-initiatief hebben ze ambitieuze plannen aangekondigd om elektrische mobiliteit te stimuleren en emissies te verminderen. De introductie van de ID-serie elektrische voertuigen toont hun inzet voor een groenere toekomst.
Design en Kwaliteit: Het design en de kwaliteit van Volkswagen-voertuigen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in de aantrekkingskracht van het merk. Van het strakke en tijdloze ontwerp tot de aandacht voor details in het interieur, Volkswagen streeft naar een uitstekende bouwkwaliteit en een comfortabele rijervaring.

Wereldwijde bereikbaarheid

Als een van 's werelds grootste autofabrikanten heeft Volkswagen productiefaciliteiten en een sterk distributienetwerk over de hele wereld. Dit wereldwijde bereik stelt hen in staat om auto's te leveren aan verschillende markten en culturen, en heeft bijgedragen aan hun wereldwijde erkenning.

Emotionele connectie en merkloyaliteit

De geschiedenis, innovaties en betrouwbaarheid van Volkswagen hebben geleid tot een sterke emotionele band met het merk bij veel consumenten. Mensen hechten vaak waarde aan de merkidentiteit en zien Volkswagen als een deel van hun levensstijl en identiteit, wat resulteert in een solide merkloyaliteit.

Creatieve marketing en communicatie

Volkswagen staat ook bekend om zijn creatieve marketingstrategieën en opvallende reclamecampagnes. Denk bijvoorbeeld aan de "Think Small" advertenties uit de jaren 60 of de humoristische Super Bowl commercials. Deze campagnes hebben geholpen om het merk in het collectieve bewustzijn te verankeren.

Al deze aspecten samen maken Volkswagen een opmerkelijk en bijzonder automerk met een blijvende invloed op de auto-industrie en de maatschappij als geheel.

Waarom is het importeren van een Volkswagen occasion interessant?

Het importeren van een Volkswagen occasion kan om verschillende redenen interessant zijn. Ten eerste biedt het de mogelijkheid om toegang te krijgen tot een breder scala aan beschikbare modellen en uitvoeringen die mogelijk niet direct beschikbaar zijn bij lokale dealers. Dit kan leiden tot een grotere keuze en de kans om een specifieke Volkswagen occasion te vinden die aan jouw exacte wensen en eisen voldoet.

Ten tweede kan het importeren van een Volkswagen occasion financieel aantrekkelijk zijn. In sommige gevallen kunnen gebruikte Volkswagen auto's in het buitenland gunstiger geprijsd zijn dan vergelijkbare modellen op de lokale markt. Dit kan leiden tot kostenbesparingen bij de aanschaf van de occasion, wat vooral interessant kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar een hoogwaardige auto tegen een lagere prijs.

Daarnaast kan het importeren van een Volkswagen occasion ook interessant zijn vanwege de mogelijkheid om een zeldzamer of exclusiever model te vinden. Sommige Volkswagen modellen of speciale uitvoeringen zijn mogelijk alleen beschikbaar in bepaalde landen, en door te importeren kun je toegang krijgen tot deze unieke voertuigen die anders niet beschikbaar zouden zijn.

Volkswagen importeren

Doordat er in buurland Duitsland veel nieuwe compleet uitgeruste Volkswagens worden ingezet, vinden deze auto’s na een paar jaar uitstekend de weg als geïmporteerd exemplaar naar Nederland.

We hebben een top 10 samengesteld van de meest geïmporteerde jong gebruikte Volkswagen modellen. Op nummer 1 staat de populaire Golf. De jeugdige Polo, zakenauto Passat, stoere Tiguan en de compacte Up! maken de top 5 compleet. Het tweede deel van de top 10 bestaat uit de hoge Touran, ruime Sportsvan, Golf Plus, Caddy en retro New Beetle.

Waar bij veel andere merken de SUV modellen erg populair zijn, zie je bij Volkswagen vooral veel hatchbacks en modellen met een hoge instap. Alleen de Tiguan is een SUV. De Touran, Golf Plus en Sportsvan hebben allemaal een hoge instap.

Een tweedehands Volkswagen importeren was nog nooit zo makkelijk. Een Volkswagen occasion uit het buitenland koop of lease je eenvoudig online bij MrWheelson.

Meer weten over auto importeren met MrWheelson?

Bel of mail, we leggen je het graag uit!

Contact 085 - 4012905