Vind hier je volgende auto

1.147 Volvo XC60 occasions beschikbaar voor importeren

Tweedehands Volvo XC60 Business importeren

Volvo XC60 Business

  • 01-2019
  • 88.289 km
  • 190 pk
  • Diesel
  • Automaat
  • SUV / Terreinwagen
MrWheelson wenst je fijne feestdagen!
MrWheelson wenst je fijne feestdagen!

Occasion Volvo XC60 importeren

De Volvo XC60 is een compacte luxe SUV die voor het eerst in 2008 door de Zweedse autofabrikant Volvo Cars werd geïntroduceerd. Dit model is een van de best verkopende modellen van Volvo en heeft wereldwijd grote populariteit vergaard dankzij zijn mix van prestaties, comfort, en veiligheid. Hier is een uitgebreide blik op verschillende aspecten van de Volvo XC60.

Design

De XC60 heeft een onderscheidend Scandinavisch design, dat zich kenmerkt door een strakke, minimalistische en functionele stijl. Het voertuig heeft elegante lijnen, een prominente grille met het Volvo-logo, en karakteristieke T-vormige LED-koplampen, ook wel "Thor's Hammer" genoemd. Het interieur is verfijnd en gebruikt hoogwaardige materialen, zoals leder en zachte kunststoffen, en biedt een rustige en comfortabele rijomgeving.

Prestaties en aandrijving

De Volvo XC60 biedt verschillende motoropties, waaronder benzine-, diesel-, hybride- en plug-in hybridevarianten. De T8 Twin Engine plug-in hybride combineert bijvoorbeeld een benzinemotor met een elektrische motor en biedt zowel indrukwekkende prestaties als efficiëntie. Het vermogen varieert, afhankelijk van de gekozen motor, maar het model biedt over het algemeen een sterke en responsieve rijervaring.

Veiligheid

Volvo staat bekend om zijn toewijding aan veiligheid, en de XC60 is daarop geen uitzondering. Het voertuig bevat verschillende geavanceerde veiligheidsfuncties, waaronder City Safety (autonome noodremhulp), Lane Keeping Aid, en een geavanceerd systeem van airbags. Bovendien biedt de XC60 systemen zoals Blind Spot Information System (BLIS) en Cross Traffic Alert om bestuurders te helpen in uitdagende rijomstandigheden.

Comfort en infotainment

Het interieur van de XC60 is ontworpen met comfort en gebruiksgemak in gedachten. De stoelen zijn ergonomisch ontworpen en bieden uitstekende ondersteuning, ideaal voor lange ritten. Het Sensus infotainmentsysteem van Volvo is geïntegreerd in een centraal touchscreen, dat intuïtief en responsief is. Via dit systeem hebben gebruikers toegang tot navigatie, muziek, en verschillende apps en connectiviteitsfuncties.

Prijs en waarde

De prijs van de Volvo XC60 kan variëren afhankelijk van de gekozen uitvoering, opties, en de lokale marktomstandigheden. Over het algemeen wordt de XC60 geprijsd in het premium segment, in lijn met zijn concurrenten zoals de BMW X3 en de Audi Q5. Ondanks de relatief hoge instapprijs biedt de XC60 een goede prijs-kwaliteitverhouding, gezien zijn rijke uitrusting, prestaties, en veiligheidskenmerken.

Conclusie

De Volvo XC60 is een compacte luxe SUV die uitblinkt in verschillende opzichten, waaronder design, prestaties, comfort, en veiligheid. De veelzijdigheid in motoropties, waaronder efficiënte hybrides, maakt het een aantrekkelijke keuze voor uiteenlopende kopers. Met zijn sterke nadruk op veiligheid en weloverwogen ontwerpdetails biedt de XC60 een overtuigende combinatie van stijl, kwaliteit, en functionaliteit, die de reputatie van Volvo als een premium autofabrikant handhaaft.

Waarom is het importeren van een Volvo XC60 occasion interessant?

Het importeren van een Volvo XC60 occasion kan om diverse redenen interessant zijn. Hieronder worden enkele voordelen en overwegingen besproken.

1. Prijsvoordeel:
In sommige landen, zoals Duitsland en België, kunnen de prijzen voor tweedehandsauto's lager liggen dan in Nederland, vanwege verschillen in afschrijving, aanbod, en vraag. Dit kan resulteren in een financieel voordeel, zelfs na het meerekenen van importkosten en belastingen.

2. Groter Aanbod:
Het aanbod van Volvo XC60 occasions is in het buitenland vaak groter dan in Nederland. Dit betekent meer keuze qua uitvoeringen, kleuren, motortypes en opties, waardoor de kans groter is dat u een auto vindt die aan al uw wensen voldoet.

3. Uitrusting en Opties:
Auto's die in het buitenland zijn verkocht, zijn soms rijker uitgerust of hebben unieke opties die in Nederland minder vaak voorkomen. Importeren kan dus interessant zijn voor wie op zoek is naar een specifieke uitrusting of opties.

4. Onderhoud en Staat:
In bepaalde landen is het onderhoud van auto's zeer goed gedocumenteerd en zijn de auto’s over het algemeen goed onderhouden. Een geïmporteerde Volvo XC60 kan dus in een zeer goede staat verkeren.

5. Gunstige Financiering:
In sommige gevallen kan het financieel gunstiger zijn om een auto te importeren door voordelige financieringsmogelijkheden in het land van herkomst.

6. Fiscale Voordelen:
Afhankelijk van de leeftijd en de specificaties van de auto, kunnen er ook fiscale voordelen zijn zoals lagere BPM bij de invoer.

Overwegingen bij Import

Hoewel er voordelen zijn, zijn er ook zaken om rekening mee te houden bij het importeren van een Volvo XC60. Importeren kan een complex proces zijn waarbij u te maken krijgt met importregelgeving, belastingen (zoals BPM), keuringen (RDW), en eventueel aanpassingen om de auto aan de Nederlandse normen te laten voldoen. Het is ook belangrijk om de totale kosten te berekenen, inclusief transport, keuringen, en belastingen, om te bepalen of het importeren echt voordeliger is.

Conclusie

Het importeren van een Volvo XC60 occasion kan interessant zijn vanwege potentiële prijsvoordelen, een groter en gevarieerder aanbod, en de mogelijkheid om een beter uitgeruste of beter onderhouden auto te vinden. Het is echter belangrijk om het gehele importproces en alle bijkomende kosten en overwegingen zorgvuldig te onderzoeken en te overwegen voordat men besluit om een auto te importeren. Deze zorgen neemt MrWheelson je graag uit handen. Dit is hoe MrWheelson je begeleidt bij autoimport

Volvo XC60 importeren

Een tweedehands Volvo XC60 importeren was nog nooit zo makkelijk. Een Volvo XC60 occasion uit het buitenland koop of lease je eenvoudig online bij MrWheelson.

Meer weten over auto importeren met MrWheelson?

Bel of mail, we leggen je het graag uit!

Contact 085 - 4012905