De voordelen van een hybride auto

Waarom zou je voor een auto met hybride aandrijving kiezen?

mercedes-benz-c350e-hybride-c-klasse-estate-importeren-uit-duitsland-financial-lease-03

Naast traditionele brandstoffen zoals benzine en diesel kun je voor volledig elektrisch rijden kiezen. Maar er is ook een tussenvorm. Door voor een hybride auto te kiezen combineer je de voordelen van elektrisch rijden met de voordelen (zoals een grote actieradius) van traditionele brandstoffen.

Lage bijtelling hybride auto

Tot en met eind 2015 was het erg voordelig om te kiezen voor een hybride auto. Auto's met een toelating tot en met december 2015 konden namelijk 60 maanden lang genieten van een verlaagde bijtelling. Inmiddels is dit voordeel voorbehouden aan auto's met volledig elektrische of waterstof aandrijving.

Bijtelling hybride auto tot 50 gram co2 uitstoot 2015 en 2016

Verlaagde houderschapsbelasting en lage aanschafprijs

Zijn er dan helemaal geen financiele voordelen meer te behalen door voor hybride aandrijving te kiezen? Echt wel. Door voor hybride te kiezen krijg je korting op de wegenbelasting. Je betaalt de helft van het normale tarief en dat blijft zo tot 2024. In 2025 betaal je driekwart van dit tarief en vanaf 2026 betaal je het normale tarief. Een ander voordeel is dat hybride auto's een lagere co2 uitstoot hebben dan vergelijkbare auto's met uitsluitend een benzine of diesel motor. Daardoor is er veel minder BPM verschuldigt bij import en is de aanschafprijs een stuk gunstiger.

Volledig elektrisch rijden

Er zijn twee soorten hybride modellen. Auto's die uitsluitend zelf opladen met behulp van de remenergie (mild hybrid) en auto's die je ook kunt opladen met een stekker (plug in hybrid). Met de versies die niet op kunnen laden met een stekker kun je zo'n 20% van de tijd elektrisch rijden. De elektrische actieradius van de plug-in versies is meestal zo'n 30 tot maximaal 50 kilometer. Als je dus thuis en op je bestemming kunt laden en als de afstanden die je vaak aflegt niet meer zijn dan deze 30 tot 50 kilometer, dan zou het in theorie mogelijk zijn de hybride auto als volledig elektrische auto te gebruiken.

Geen keuze in transmissie

Er is een ding dat opvalt bij alles elektrische en hybride auto's, dat is namelijk de transmissie. De auto's waarin een elektrische of hybride aandrijving wordt gecombineerd met een handmatige transmissie zijn bijna niet te vinden. Als je dus gek bent op met de hand schakelen en het koppelingspedaal in te trappen, dan zal jouw keuze niet snel op deze varianten vallen.

Tot en met 50 gram co2

Let goed op met de co2 uitstoot van de hybride auto's uit het buitenland, alleen als deze minder dan 51 gram co2 uitstoot dan kom je in Nederland in aanmerking voor de verlaagde houderschapsbelasting. Op MrWheelson kun je hier specifiek op zoeken:

Bekijk het hybride aanbod op MrWheelson met een co2 uitstoot tot en met 50 gram via deze link.

Top 10 populaire hybride modellen

  1. Volkswagen Golf GTE
  2. BMW 2 Serie 225 Active Tourer
  3. Audi A3 eTron
  4. Volvo V60 PlugIn D6
  5. BMW i8
  6. Mercedes Benz C Klasse C350 Hybrid Benzine
  7. Volvo XC60 T8 Hybrid
  8. Mercedes Benz E Klasse E300 Hybrid
  9. Volvo XC90 T8 Hybrid
  10. Mercedes Benz C Klasse C300 Hybrid Diesel

 

 

 

 

Deel deze post