Hybride occasions interessant door korting houderschapsbelasting en bijtelling elektrisch omhoog

50 procent korting bij hybride aandrijving en bijtelling elektrische auto naar 8%

Tesla importren lage bijtelling

Tijdens Prinsjesdag zijn de belastingplannen van de overheid bekend geworden voor de auto's. Er zijn verschillende maatregelen aangekondigd die effect hebben op het aanschaffen van een elektrische of hybride auto.

Wegenbelasting van elektrische en hybride auto's

Bij hybride auto's betaal je nu 50% van de oorspronkelijke wegenbelasting, dit wordt voortgezet tot 2025, dan ontvang je nog 25% korting en daarna betaal je de gehele wegenbelasting.

Bij een elektrische auto hoef je momenteel geen motorrijtuigenbelasting te betalen, dit zal worden voortgezet tot 2025. Daarna zal dit worden aangepast naar 25% van de oorspronkelijke wegenbelasting en uiteindelijk betaal je ook voor elektrische auto's de normale wegenbelasting.

BPM elektrische auto's

Bij de aanschaf van een nieuwe elektrische auto hoef je nu geen BPM te betalen, dit zal zo blijven tot 2025, daarna worden de elektrische auto's € 360 duurder. Dit BPM bedrag zal daarna langzaam stijgen.

Bijtelling elektrische auto's naar 8% over € 45.000

Een elektrische auto met een registratie in 2018 kent een bijtelling van 4% over de gehele catalogusprijs. Bij 2019 registratie betaal je 4% over de eerste € 50.000 en over de rest 22% bijtelling. Bij 2020 registratie is de bijtelling 8% over de eerste € 45.000 en voor het deel daarboven 22%. Dit zal de komende jaren verder stijgen.

 

Bijtelling BPM en wegenbelasting hybride en elektrische auto import

Deel deze post