Online een auto kopen uit het buitenland. Hoe regelt MrWheelson dat?

Zes vragen aan MrWheelson

ferrari-california-zwart-showroom-mrwheelson-schuin

Eind 2018 werd de website MrWheelson gelanceerd. Een online autobedrijf waar je eenvoudig een auto uit het buitenland kunt kopen. Een fysieke showroom ontbreekt en de keuze in de online showroom is met 200 duizend jong gebruikte auto’s enorm te noemen. We hebben zes vragen gesteld aan Bas Oude Luttikhuis van MrWheelson.

Hoe ziet jullie dienstverlening er uit?

Op MrWheelson heb je de mogelijkheid om zelf je dienstverlening te kiezen. Regel je alles verder zelf en hoeft MrWheelson alleen maar het Nederlandse kenteken te verzorgen? Geen probleem. Heb je de auto liever aan huis geleverd, dat kan ook. Ga je voor zekerheid en geef je liever alles uit handen, ook dat kan.

Kun je ook een auto leasen bij MrWheelson?

Een steeds groter deel van onze autokopers kiest voor een bepaalde vorm van lease. Bij zakelijke aanschaf is financial lease erg populair, maar ook operational lease verzorgen wij met onze partners. Bij deze laatste vorm heb je de keuze uit netto en full operational lease, een kale vorm of juist alles er bij in.

Kun je ook een auto inruilen bij MrWheelson?

We hebben zelf geen voorraad met inruilauto’s, we hanteren vlijmscherpe tarieven en daarbij passen geen kosten voor het op voorraad houden van ingeruilde auto’s. Wij zoeken in ons netwerk direct een afnemer voor de auto en die bieding geven we door als je een auto bij ons een auto koopt.

Kun je de auto vooraf bekijken?

De meeste auto’s die we aanbieden staan bij Europese merkdealers die honderden kilometers ver weg zitten. Dan is het fysiek bekijken van een auto niet echt eenvoudig. De meeste auto’s verkopen we dan ook ongezien. Vooraf nemen we de staat van de auto goed door en we hebben ook de mogelijkheid de auto op lokatie te laten inspecteren zodat je als koper vooraf weet waar je aan toe bent.

Hoe werk het kopen van een gebruikte auto via MrWheelson?

Dat gaat in een aantal eenvoudige stappen. Je kiest de auto uit op MrWheelson en geeft door van welke dienstverlening je gebruik wilt maken. We checken de beschikbaarheid en kwaliteit, zorgen dat je een prijs krijgt voor je inruilauto en verzorgen de eventuele lease aanvraag. Vervolgens ontvang je van MrWheelson een offerte. Na akkoord kun je de aanbetaling doen en zorgen wij ervoor dat de auto naar Nederland komt. Doorgaans kunnen we de auto met een week of drie afleveren.

Hoe kan het prijsvoordeel op auto's uit het buitenland zo enorm groot zijn?

Fabrikanten hanteren voor verschillende landen andere prijzen, uitrusting en kortingsstructuren. Daarnaast is er veel concurrentie en verkoopdruk op de Europese markt, dat vertaalt zich in hoge kortingen. Wat ook meehelpt is de BPM afschrijving waardoor er vaak minder rest BPM op een auto uit het buitenland zit dan een auto die nieuw in Nederland is geleverd.

Benieuwd of jouw droomauto ook voor een scherpe prijs uit het buitenland beschikbaar is? Check dan snel het occasion aanbod op MrWheelson.nl.

Deel deze post