Tiguan

Meer Volkswagen Tiguan aanbod dan elders

Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguans van MrWheelson zijn meer dan compleet.

Tiguan tegelijk met iPhone op de markt

In 2007 werd de Volkswagen Tiguan op de IAA in Frankfurt aan het grote publiek gepresenteerd. Dit was ook het jaar dat de eerste Apple iPhone op de markt kwam, de Betuweroute werd geopend, het BSN nummer werd geïntroduceerd en gorille Bokito ontsnapte in Diergaarde Blijdorp. Naast dat we allemaal massaal naar het album ‘Back to black’ van Amy Winehouse luisteren vond Volkswagen het tijd om naast de Touareg een mid-size SUV of crossover op de markt te brengen.

Recept van de Tiguan

Stop het onderstel van een Volkswagen Golf, het 4Motion systeem van de Passat en het ontwerp van de Touareg in een blender en het resultaat is de Tiguan. De naam is een samenvoeging van twee exotische dieren. Stop de namen van de leguaan en een tijger in dezelfde blender en de naam Tiguan is geboren.

volkswagen-tiguan-import-occasion-schuin-voren-duitsland

Derde generatie Tiguan

In totaal zijn er inmiddels meer dan 30 duizend Tiguans in Nederland geregistreerd. Bijzonder om te zien is dat een kwart van deze auto’s niet nieuw is geleverd bij ons, maar gebruikt zijn geïmporteerd. Dat is 1 op de 4! Dit komt met name doordat in Duitsland een enorme voorraad jong gebruikte Tiguan’s beschikbaar is, en die vinden massaal hun weg naar ons land. Deze auto’s zijn verdeeld over 3 generaties. De eerste werd gepresenteerd op de IAA in Frankfurt in 2007, de tweede serie vanaf 2011 en de meest recente serie stond in 2016 in de showroom. Pas in 2021 wordt er een nieuwe Tiguan verwacht. In 2017 werd er ook een extra carrosserievariant van de Tiguan op de markt gebracht, de AllSpace. Deze is 21 centimeter langer dan de gewone. Daarmee heeft die de mogelijkheid voor een (optionele) derde zitrij.

volkswagen-tiguan-panoramaroof-mrwheelson

Tiguan sterk in Volkswagen crossover aanbod

Met de introductie van de T-Roc en de T-Cross is de lineup van de crossovers naast de bestaande Tiguan en Touareg compleet. Naast deze concurrenten in eigen huis (als de afmetingen minder van belang zijn) zijn er ook enkele andere crossover concurrenten uit het VAG concern beschikbaar. De denken valt aan de Seat Tarraco en Arono. Ook de Skoda Kodiaq en Karoq, de Audi Q1, Q2, Q3 en Q5 en de Porsche Macan zijn goede alternatieven.  Daarnaast zou je ook kunnen denken aan de Opel Grandland X, de Nissan Qashqai, de Toyota RAV4, BMW X1, X2, X3 en X4, de Jaguar E-Pace en Volvo XC40.

volkswagen-tiguan-interieur-import-mrwheelson-occasion

Trendline of Highline?

De uitrusting van de Tiguan wordt grotendeels bepaald door de uitvoering. De basisuitvoering staat bekend als de Trendline, wat luxer is de Comfortline (Business)(R), de Connected series en de Highline zijn de meest luxe uitvoeringen. De meeste uitvoeringen hebben aandrijving op de voorwielen, er zijn echter ook 4Motion modellen die aandrijving op alle 4 wielen hebben. De 2016 uitvoering is leverbaar met de 1.4 en 2.0 TSI benzinemotoren of de 2.0 TDI dieselmotor.

volkswagen-tiguan-navigatie-interieur