Volvo XC40

Volvo XC40

2017, het jaar van de XC40

Het jaar 2017 staat in ons geheugen als het jaar dat Trump president werd van de Verenigde Staten en dat onze eigen leeuwinnen kampioen werden op het EK. In het jaar 2017 hebben we ook kennis mogen maken met een prachtige compacte SUV, namelijk de Volvo XC40. Dit is de eerste compacte SUV geproduceerd door Volvo en deze hebben ze als eerst gepresenteerd in Milaan. De reden dat ze Milaan hebben gekozen om de XC40 bekend te maken is, omdat Milaan een bruisende Europese stad is, waar alles draait om kunst, lifestyle, mode en design. Dit gaat perfect samen met de Volvo XC40, omdat deze SUV creatief is en zich onderscheid van de andere Volvo’s.

Optisch compact

De eerste compacte SUV van Volvo is de Volvo XC40 en maakt hiermee ook de XC-familie compleet. Van buiten ziet deze XC40 er ook echt uit als een compacte SUV, maar van binnen is dit wel anders, dan is er echt helemaal niks meer van terug te zien. Naast de ruime binnenkant heeft de Volvo XC40 meer opbergmogelijkheden dan je van Volvo gewend bent. Zo heeft de XC40 ruime opbergvakken in het portier en onder de stoelen. Zit er een uitklaphaakje voor kleine tassen en heeft hij een speciale plek om je telefoon draadloos op te laden. And last but not least: in het middenconsole zit een uitneembaar vuilnisbakje verwerkt, zodat je Volvo er altijd schoon uitziet van binnen.

Uitvoeringen van de Volvo XC40

De Volvo XC40 kent ook weer, zoals de meeste Volvo’s, verschillende uitvoeringen. Als eerst kwam de XC40 met een D4 dieselmotor, de T5 benzinemotor en de T5 Twin Engine (Plug in hybrid). Daarnaast bedachten ze ook om de XC40 als eerst te gaan voorzien van de nieuwe 3-cilinder motor. En omdat ook Volvo niet achter kan blijven in de elektrische auto’s, hebben ze ook nog een volledig elektrische XC40 ontworpen, deze is alleen nog niet verkrijgbaar. En al deze innovatie voor de Volvo XC40 heeft uiteindelijk het volgende rijtje met uitvoeringen opgeleverd:

-        D3: Dieselmotor met 4 cilinders

-        D4: Dieselmotor met 4 cilinders

-        T3: Benzinemotor met 3 cilinders

-        T4: Benzinemotor met 4 cilinders

-        T5: Benzinemotor met 4 cilinders

-        T5 Twin Engine: Benzinemotor en elektrisch met 3 cilinders

-        Recharge: volledige elektrische auto

En met al deze verschillende uitvoeringen van motors zijn we nog niet klaar. Want zoals we inmiddels al wel gewend zijn van Volvo kun je ook nog kiezen of je de Business, Momentum (premium), R-design (sport) of Inscription (luxury) wilt. Al dan niet in combinatie met AWD vierwielaandrijving. Genoeg keuze en dus weer een Volvo voor iedereen!

Heel veel functies

De Volvo XC40 heeft een heleboel functies, waarvan er een paar standaard op zitten, maar ook een aantal waar je voor kunt kiezen. Al deze functies zijn verdeeld over 7 verschillende categorieën. Namelijk veiligheid, comfort, tech & sound, styling, pack & load, performance en milieu. De opties waar je dan per categorie aan kunt denken zijn:

-        Veiligheid: IntelliSafe en ISOFIX-bevestingspunten op de achterbank voor een ISOFIX-kinderzitje, zodat je zeker weet dat het kinderzitje goed vast zit in je auto.

-        Comfort: Een panorama dak en middenarmsteun voor en/of achterin, met voorin een extra opberg vak verwerkt onder de armsteun en achterin zit bekerhouder verwerkt in de armsteun.

-        Tech & Sound: Verschillende rijhulpsystemen en een geventileerde subwoofer die erg dun is uitgevoerd en mooi is verwerkt in het interieur, zodat deze geen opslagruimte in beslag neemt.

En nog meer functies

De overige categorieën waar je verschillende functies voor hebt vind je hieronder.

-        Styling: Veel verschillende kleuren voor het exterieur en je kunt zelfs kiezen hoe je wilt dat de sleutel eruitziet.

-        Pack & Load: Je kunt ervoor kiezen om er een inklapbare trekhaak op te laten zetten. Hier hoort ook een kleine wist je dat bij, want als je bijvoorbeeld een aanhanger achter je Volvo hebt, dan kan het zijn dat de achteruitrij sensoren al gelijk beginnen te piepen en dit kan erg vervelend zijn. Gelukkig zit er bij het linker achterlicht een klepje waar een schakelaar achter zit en deze kun je dus uitzetten!

-        Performance: Een doploos tanksysteem, achter de tankklep zit geen tankdop meer die je moet verwijderen. Daarnaast zorgt dit systeem ervoor dat je nooit het verkeerde vulpistool kunt gebruiken. Er zit een geïntegreerd afsluitsysteem in die opengaat op het moment dat je het vulpistool erin doet en weer dicht gaat als je deze weer verwijderd.

-        Milieu: Een start/stop systeem en een interieurluchtfilter.

Dit zijn nog maar een paar opties per categorie, maar er zijn er nog veel meer. Kun je na gaan hoe innovatief ook deze Volvo XC40 is!

Occasion aanbod

Volvo XC40 D3

Volvo XC40 D3

  • 2019
  • 3950 km
  • 149 pk
  • Diesel
  • Automaat
€ 47.216 Leasen vanaf € 554

rijklaar prijs