Volvo XC90

Volvo XC90

2002, eerste XC90

2002 was het jaar waarin we afscheid namen van de gulden, waarin onze huidige koning Willem Alexander in het huwelijksbootje stapt met Maxima en het jaar waarin Feyenoord voor de tweede keer de UEFA-cup wint. Maar voor de SUV liefhebbers is dit het jaar waarin Volvo met de Volvo XC90 komt. Deze prachtige SUV van Volvo werd voor het eerst gepresenteerd op 7 januari 2002 bij de Detroit Motor Show. Vooral van de dealers en klanten uit Noord-Amerika kwam veel vraag naar deze nieuwe Volvo XC90. Aangezien dit één van de eerste SUV's van Volvo is, was dit een zeer gewilde auto!

Nieuwe generatie

De eerste generatie van de Volvo XC90 was leverbaar van 2002 tot en met 2014, daarna kwam er in 2015 een facelift op de Volvo XC90. En omdat ook Volvo graag meedoet met deze nieuwe generatie, bedachten ze in 2019 om een compleet nieuwe XC90 op de markt te brengen. Deze werd voor het eerst ook leverbaar met de T8 Twin Engine. Een combinatie van een traditionele benzinemotor en een nieuwe elektromotor.

XC90 voor iedereen

Zoals we al gewend zijn van Volvo, heeft ook de XC90 weer verschillende uitvoeringen. Op deze manier zorgt Volvo ervoor dat je de auto kan rijden die bij jou past. Nou staat de SUV erom bekend dat het een auto is die is gebouwd voor avontuur en dat hij is opgewassen tegen alle verschillende landschappen die onze aardbol kent. Maar ook deze stoere jongen is er voor iedereen. De Volvo XC90 kent de Business, Momentum Pro (premium) als standaarduitvoering, voor de pure avonturier. Dan heb je de Inscription (luxe) voor de families die wel willen kamperen, maar dan het liefst in een sterren hotel. En dan voor de echte racers onder ons is er de R-design (sport), als het even kan vindt iedereen het toch leuk om te kijken hoe snel je auto is?

Als je gaat voor de diesel uitvoering dan kun je kiezen voor de D4 en D5. Als benzine en hybride uitvoering zijn de T5, T6 en T8 leverbaar.

De XC90 is ook leverbaar met een derde zitrij. Op deze manier kun je naast de chauffeur nog 6 passagiers meenemen.

Alleen maar extra's

Naast de hierboven genoemde uitvoeringen, komt Volvo met nog meer extra uitvoeringen voor de XC90. Één hiervan is de Intro Edition. Deze uitvoering heeft nóg meer extra’s dan de Inscription en de R-design. Denk hierbij aan een elektrisch bedienbare panoramisch schuif/kantel dak, lederlook dashboard bekleding en Harman Kardon Premium Audio. En dat zijn nog maar een paar extra’s in het interieur! Ook het exterieur heeft vele extra’s, zoals Full-LED Active High Beam-koplampen met adaptieve bochtenverlichting en IntelliSafe Surround met BLIS.

Scandinavische stijl

De Volvo XC90 is weer een voorbeeld van de prachtige Scandinavische stijl wat Volvo levert bij elke auto. Deze SUV beschikt over pure luxe, hij is aanwezig door zijn formaat en prachtig, herkenbare komlampen, hiermee straalt hij ontzettend veel kracht uit. Maar daarnaast is het ook een zeer elegante auto door zijn vormen en hoe hij beweegt door het landschap. De Scandinavische stijl is ook weer mooi terug te zien in het interieur, doordat het dashboard zeer overzichtelijk is, straalt deze een heerlijke rust uit. Doordat Volvo gebruik heeft gemaakt van speciale materialen in het interieur, heeft het prachtige details. Ook kun je weer kiezen uit verschillende soorten materialen, maar het blijft altijd speciaal en gedetailleerd.

Occasion aanbod

Volvo XC90 AWD

Volvo XC90 AWD

  • 2017
  • 78301 km
  • 235 pk
  • Diesel
  • Automaat
€ 49.709 Leasen vanaf € 575

rijklaar prijs