Wat doen om geen BPM te betalen?

Wie hoeft er geen BPM te betalen bij import?

audi-q7-grijs-kenteken-bedrijfswagen-mrwheelson-q3

Als je een auto in het buitenland koopt die je in Nederland geregistreerd wilt hebben dan moet je naast de kentekenleges en verwijderingsbijdrage ook BPM betalen. En dit BPM bedrag kan flink oplopen. Sinds januari 2013 is de co2 uitstoot bepalend voor de af te dragen BPM. Niet iedereen hoeft echter BPM af te dragen. Er zijn mogelijkheden om te voorkomen dat je BPM moet betalen. We hebben het voor je op een rij gezet.

Kosten auto importeren

De BPM maakt een groot deel uit van de kosten die je moet betalen als je een auto gaat importeren. In dit artikel lees je welke kosten er allemaal zijn bij autoimport

BPM berekenen

De kosten voor de BPM berekenen is trouwens ook wel een lastig ding. Je hebt verschillende manieren om de hoogte van de rest BPM te betalen. Hoe je de BPM kunt berekenen dat lees je hier.

Wie is er vrijgesteld van BPM?

Er zijn een aantal manieren om geen BPM te hoeven betalen. Je kunt natuurlijk een auto importeren waar geen BPM op zit, zoals op dit moment de auto's met elektrische aandrijving. Ook kun je kiezen voor een oldtimer die is vrijgesteld van BPM of een bedrijfswagen op grijs kenteken. Maar er zijn ook manieren om geen BPM te betalen ondanks dat er nog een flink bedrag aan rest BPM op zit.

  • Verhuisboedelvrijstelling
  • Werknemersvrijstelling
  • Werkgeversvrijstelling
  • Vrijstelling bij verhuizing naar het buitenland
  • Vrijstelling bij tijdelijk verblijf in Nederland
  • Vrijstelling voor het vervoeren van een rolstoel in de laadruimte van een bestelauto
  • Vrijstellingen bij kort gebruik auto of motor in Nederland
  • Ondernemersregeling

Op deze site van de Belastingdienst lees je hier alles over.

In dit artikel van Auto-Importeren.info zijn er ook een aantal manieren geschreven om BPM te ontwijken.

BPM ontwijken lastig, beperken niet

Voordat je uren gaat besteden aan manieren om de afdracht van BPM te voorkomen, de kans dat je hier als normale Nederlands ingezetene voor in aanmerking komt is erg klein. Wel kunnen we er bij MrWheelson voor zorgen dat de rest BPM bij import zo laag mogelijk uitvalt door voor de voordeligste manier van BPM aangifte te kiezen. We helpen je graag!

 

MrWheelson. Alle voordelen van een auto uit het buitenland, maar dan zonder het gedoe.

 

 

Deel deze post