Top 15 SUV Crossovers op grijs kenteken

De premium uitstraling van een crossover, maar de voordelen van een bedrijfswagen

jeep-wrangler-unlimited-pimped

Stel je bent zakelijk op zoek naar een stoere auto met een hoge instap, maar je wilt graag gebruik maken van de fiscale voordelen die er bestaan voor bedrijfwagens. Het voordeel van het registreren van een auto op grijs kenteken is voor ondernemers erg interessant. Zo hoef je bijvoorbeeld geen BPM af te dragen bij import, ook valt de auto in een gunstiger tarief qua houderschapsbelasting. Maar uit welke auto's kun je dan kiezen en wat zijn de voor- en nadelen? MrWheelson heeft het voor je uitgezocht.

BPM grijs kenteken

Als je oog is gevallen op een jonge stoere crossover SUV met een sterke dieselmotor in combinatie met een automaat, dan valt op dat de prijzen voor deze auto's in het buitenland een stuk gunstiger zijn dan in Nederland. Dit wordt met name veroorzaakt door de BPM. Als je bijvoorbeeld kijkt naar een jonge Land Rover Discovery Sport met een sterke 3.0 V6 diesel motor dan moet er bij registratie op Nederlands personenauto al snel 20 tot 25 duizend euro aan BPM afgedragen worden. Registeer je dezelfde auto op een grijs bedrijfswagen kenteken dan hoef je helemaal geen BPM als ondernemer af te dragen. Het voordeel kan dus flink oplopen.

Houderschapsbelasting grijs kenteken

Vroeger werd er gesproken over wegenbelasting, maar omdat je die nu ook moet betalen als je niet gebruik maakt van de openbare weg is het hernoemd naar houderschapsbelasting. Voor een Land Rover Discovery van 2.200 kg betaal je in de provincie Drente het tarief van € 681 per kwartaal als je deze als personenauto registreert. Als deze auto als bedrijfswagen naar Nederland wordt gehaald dan betaal je slechts € 135 per kwartaal. Dat scheelt maar liefst € 2.184 per jaar.

Nadelen grijs kenteken

Er zitten ook nadelen aan het rijden met een grijs kenteken. Als je een crossover ombouwt naar een grijs kenteken bedrijfswagen dan moet namelijk niet alleen de achterbank(en) worden verwijdert, ook de ruiten in de bagageruimte moeten bijna allemaal worden vervangen door ondoorzichtige kunststof platen en er moet een volledig schot met ruitje gemonteerd worden vlak achter de voorstoelen. Het vervoeren van personen in de laadruimte is streng verboden en een fiscaal delict. Ook zijn er kosten verbonden aan de ombouw. Uitsluitend ondernemers kunnen gebruik maken van deze grijs kenteken regeling.

Top 15 populaire omgebouwde crossovers op grijs kenteken

1.     Audi Q7 grijs kenteken

Audi Q7 grijs kenteken

 

2.     Volvo XC90 grijs kenteken

Volvo XC90 grijs kenteken

 

3.     BMW X5 grijs kenteken

BMW x5 Grijs kenteken

 

4.     Land Rover Discovery (Sport) grijs kenteken

Land Rover Discovery grijs kenteken

 

5.     Mercedes Benz G-Klasse grijs kenteken

Mercedes G Klasse grijs kenteken

 

6.     Volkswagen Tiguan Allspace grijs kenteken

Volkswagen Tiguan Allspace

 

7.    Jeep Wrangler Unlimited grijs kenteken

Jeep Renegade Unlimited grijs kenteken

 

8.    Mercedes Benz GLE-Klasse grijs kenteken

Mercedes Benz GLE Klasse grijs kenteken

 

9.    Jeep Grand Cherokee grijs kentekenJeep Grand Cherokee grijs kenteken importeren financial lease

 

10. Jeep Renegade grijs kenteken

Jeep Renegade grijs kenteken

 

11. Land Rover Range Rover (Sport) grijs kenteken

Land Rover Range Rover grijs kenteken

12. Skoda Kodiaq grijs kenteken

13. Nissan X-Trail grijs kenteken

14. Porsche Cayenne grijs kenteken

Zowel het oude als het nieuwe model Cayenne is via MrWheelson op grijs kenteken te leveren.

15. Toyota Landcruiser grijs kenteken

Ook de legende is leverbaar op grijs kenteken, vanwege de hoge BPM erg interessant.

Daarnaast zijn ook de volgende cross-over SUV's mogelijk op grijs kenteken Mazda CX-5, Hyundai SanteFeKia Sorento, Land Rover Range Rover, Seat Tarraco, Toyota RAV4 en Volkswagen Touareg.

MrWheelson grijs kenteken crossover SUV aanbod

Het aanbod van deze auto's staat op MrWheelson niet als grijs kenteken vermeld. Maar hoe kom je er dan achter wat die auto op grijs kenteken gaat kosten? Dat is simpel. Je zoekt de crossover van je dromen uit en vraagt een offerte aan. Je ontvangt vervolgens van MrWheelson een offerte op maat , inclusief de ombouw naar grijs kenteken. Hiervoor werkt MrWheelson samen met ervaren ombouwpartners. Mocht de auto die jij hebt uitgezocht niet op grijs kenteken leverbaar zijn dan zullen we samen proberen een alternatief te vinden. Doordat MrWheelson ook de grijs kenteken crossover SUV's in combinatie met financial lease aanbiedt kun je op drie manieren het maximale voordeel halen; financial lease, import en grijs kenteken.

Voorwaarden grijs kenteken

De Belastingdienst is duidelijk als het gaat om de voorwaarden van grijs kenteken. Onze ombouwpartners zorgen ervoor dat uw crossover SUV aan al deze eisen voldoet.

Lees meer

Deel deze post