Hoe kan een MrWheelson occasion zo goedkoop zijn?

3 redenen waarom online kopen van een occasion uit het buitenland een stuk voordeliger is.

auto-online-kopen-showroom BMW

“Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.” Vooral als het gaat om het kopen van een auto. Er is tijdens de zoektocht naar een gebruikte auto veel kaf tussen het koren te vinden. Hoe is het dan te verklaren dat de auto’s op MrWheelson vaak tegen veel lagere prijzen worden aangeboden dan in Nederland terwijl de kwaliteit op het hoogste niveau ligt? Dat zetten we graag op een rijtje voor u.

 

Er zijn verschillende redenen aan te wijzen waarom de auto’s op MrWheelson zo goedkoop worden aangeboden. De redenen zijn te vinden in:

  • waar deze auto’s vandaan komen
  • de fiscale voordelen en
  • door het verkoopproces dat afwijkt van datgene wat gebruikelijk is in de autobranche.

 

We zetten deze redenen graag voor u op een rij zodat ook u met een gerust gevoel overstapt op zo’n gunstig geprijsde auto van MrWheelson.

 

Waar komen de MrWheelson auto’s vandaan?

In Nederland worden bijna een half miljoen gebruikte auto’s te koop aangeboden door autobedrijven, leasemaatschappijen, autohandelaren en particulieren. Deze auto’s zijn vaak voorheen als leaseauto ingezet of gebruikt door particuliere eigenaren.

MrWheelson occasions staan nog niet te koop in Nederland. Deze zijn afkomstig van speciaal geselecteerde merkdealers uit het buitenland. Ze worden pas naar Nederland toegehaald op het moment dat ze verkocht zijn. De voordelen van het kopen van een auto uit het buitenland liggen op de volgende gebieden:

  • Auto’s uit het buitenland zijn vaak completer uitgerust
  • Het is makkelijker om een auto in het buitenland te vinden met een lage kilometerstand
  • U heeft veel meer keuze doordat het aanbod veel groter is
  • De prijzen liggen vaak een stuk gunstiger door het grotere aanbod

 

Jahreswagens

Autofabrikanten in bijvoorbeeld Duitsland kiezen ervoor om lege plekken in het productieproces op te vullen met auto’s voor eigen gebruik. Deze zogenaamde Jahreswagens worden vervolgens bijvoorbeeld voor 3 tot 6 maanden ter beschikking gesteld aan het eigen personeel. Daarna worden deze auto’s met hoge korting aangeboden aan het eigen dealernetwerk.

 

Een kenmerk van deze auto’s is dat ze vaak uitgerust zijn met alle mogelijke opties. Deze auto’s biedt MrWheelson vervolgens in Nederland aan tegen scherpe rijklaarprijzen met hoge korting. Bij auto’s met een leeftijd van 6 tot 18 maanden is een korting van 30 tot zelfs 50% niet ongebruikelijk.

 

Wat zijn de fiscale voordelen van een auto uit het buitenland?

Tijdens de inzet van een auto op Nederlands kenteken moet er BPM betaald worden. Deze belasting op personen- en motorvoertuigen is medeafhankelijk van de co2 uitstoot. Hierdoor kan het BPM bedrag bij auto’s met een krachtige motor behoorlijk oplopen.

 

Een rekenvoorbeeld BPM voordeel import

Een nieuwe Maserati Levante V6 Vulcano heeft een nieuwe BPM van € 61.500. Deze BPM schrijft af volgens een forfaitaire tabel. Na 8 maanden is er al 28% afgeschreven op de BPM van Levante die nieuw in Nederland is ingezet. Daardoor bedraagt de rest-BPM na 8 maanden nog slechts € 44.000. Als we zo’n zelfde auto na 8 maanden vanuit het buitenland importeren naar Nederland dan is er de vrijheid om op verschillende manieren de resterende BPM te bepalen. Wordt op dat moment bijvoorbeeld gekozen voor een BPM bepaling aan de hand van de koerslijst dan is de rest-BPM nog maar € 37.000, een afschrijving van ruim 39%. Dat is een voordeel van 11% op de rest-BPM (39%  in plaats van 28%). Door deze auto jong gebruikt naar Nederland te halen in plaats van een nieuwe te kopen is het totale voordeel op de BPM bijna € 25.000 (€ 61.500 - € 37.000).

 

Hoe gaat het koopproces bij MrWheelson in zijn werk?

In de traditionele autobranche is er nog sprake van een showroom op een zichtlocatie met daarin een grote autovoorraad, een werkplaats, autoverkopers in pak en een vloot demonstratieauto’s. Ook moeten merkdealers aan hoge eisen voldoen qua uitstraling, reclame, opleidingen en speciale apparatuur. Hier gaan hoge kosten mee gemoeid die u terug zult vinden in de verkoopprijs van een jonge gebruikte auto bij een dergelijke dealer.

 

Geen dure showroom

MrWheelson doet het helemaal anders. Wij werken vanuit een eenvoudig kantoor, zonder eigen voorraad auto’s, zonder verkopers in pak en zonder werkplaats. Doordat het gehele proces bij MrWheelson online en telefonisch plaatsvindt kunnen we efficiënt en tegen veel lagere kosten werken. Daarbij maken we maximaal gebruik van online systemen die gevoed worden vanuit verschillende databronnen. Daardoor kunnen wij de beste deal voor u regelen.

 

Samenwerking externe partijen

We werken samen met professionele externe partijen die zorg dragen voor het transport, kentekenproces en eventuele montage van accessoires vóór aflevering. De onderhoudsbeurt laten we uitvoeren door de merkdealers uit het buitenland waar we mee samenwerken. Op die manier weten wij zeker dat uw auto in goede handen is en in perfecte staat wordt afgeleverd.

 

Aflevering aan huis

De aflevering doen we via een autodealer bij u in de buurt of we zorgen ervoor dat de auto bij u thuis of op het werk wordt afgeleverd. En uw inruilauto? Die nemen we direct mee terug zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

 

Fabrieksgarantie

Om 12 maanden garantie te kunnen geven werken we samen met de autofabrikanten, daardoor kunnen wij vaak een verlengde fabrieksgarantie aanbieden. En waar dat niet mogelijk is zorgen we voor een garantieverzekering via een betrouwbare verzekeraar zodat u bij een dealer bij u in de buurt terecht kunt als er onverhoopt tóch iets  aan uw auto mankeert.

Doordat MrWheelson grote aantallen auto’s verkoopt, samenwerkt met externe partijen en alleen online werkt kunnen de kosten laag gehouden worden, dit ziet u direct terug in de aantrekkelijke verkoopprijzen en garantieregelingen.

 

Kortom: zoekt u een bijzondere (jonge) occasion tegen bijzonder gunstige voorwaarden? Dan is Mr Wheelson degene die u daarbij kan helpen! Bekijk het aanbod op MrWheelson, selecteer de auto van dromen en wij gaan voor u aan de slag!
 

Deel deze post