BAFA: Koop geen nieuwe elektrische of plug-in hybride auto in Nederland!

Profiteer van tot negenduizend euro subsidie door gebruik te maken van BAFA.

whitepaper-leasen-zonder-bijtelling-mrwheelson

In Duitsland zijn ze in juni 2020 gestart met de BAFA subsidieregeling voor elektrische en plug-in hybride auto’s. Zoals het er nu uit ziet kan deze ‘innovatie’ regeling tot 31 december 2021 aangevraagd worden. De hoogte van de BAFA subsidie is afhankelijk van de brandstof en de nieuwprijs van de auto.

Wat is BAFA?

De BAFA regeling is een interessante subsidie in Duitsland. En als Nederlandse autokoper kun jij profiteren van deze BAFA milieusubsidie die kan oplopen tot maar liefst € 9.000,00! Dus koop geen nieuwe elektrische auto in Nederland, want dan loop jij deze subsidie mis.

BAFA premie Duitsland

De letters BAFA staan voor “Bundesamt für Wirtschaft und Ausfuhrkontrolle”, als je dat letterlijk in het Nederlands zou vertalen staat er “Federaal Bureau voor Economie en Exportcontrole”, de instantie in Duitsland die zich bezighoudt met subsidie en valt onder het Duitse ministerie van Economische zaken en Energie. Dit is ook de naam van de subsidie die in Duitsland wordt verstrekt om de inzet van elektrische en hybride auto’s te stimuleren tijden de corona epidemie.

Meer info over BAFA Duitsland

Via deze link kun je de BAFA whitepaper aanvragen die wij over dit onderwerp geschreven hebben. We leggen uit hoe hoog de subidie is, wat de voorwaarden zijn en hoe jij als Nederlandse autokoper kunt profiteren van deze 'BAFA prämie'.

>> BAFA WHITEPAPER DOWNLOAD <<

Relevante links:

Elektrische subsidie elektrische occasions ook bij import?

Bijtelling elektrische auto 2018 - 2019 - 2020 - 2021

Top 10 populaire compacte elektrische auto's uit 2020

Whitepaper: Zakelijk leasen zonder bijtelling

14 redenen om nu voor een elektrische auto te kiezen

Deel deze post