Top 4 populaire premium elektrische crossovers met lage bijtelling

Top 4 populaire premium elektrische crossovers met lage bijtelling

Ruim Europees aanbod van populaire crossovers

elektrische-auto-importeren-bijtelling-financial-lease

Als je een nieuwe elektrische auto koopt met een 2018 registratie dan betaal je 4% bijtelling over de gehele nieuwprijs. Heeft deze zelfde auto een 2019 registratie dan betaal je alleen 4% over de eerste 50 duizend euro. Mocht de elektrische auto een eerste registratie hebben in 2020 dan betaal je het dubbele. Maar liefst 8% bijtelling en dan ook nog eens over de eerste 45 duizend euro. Daarboven betaal je de reguliere 22%.

Het aanbod van gebruikte elektrische auto’s is door de grote vraag, die het gevolg is van deze fiscale voordelen, erg beperkt. Daarom zoekt MrWheelson in heel Europa naar elektrische auto’s die nog beschikbaar zijn. Het fiscale voordeel is namelijk 60 maanden geldig.

Stel dat je via MrWheelson een elektrische crossover koopt met een eerste registratie in december 2018, dan betaal je 4% bijtelling over de hele nieuwprijs tot en met december 2023. Als je er een koopt met een eerste registratie in juni 2019, dan betaal je 4% over de eerste 50 duizend euro tot en met juni 2024.

Dit was voor MrWheelson de reden om een top vier samen te stellen van populaire elektrische crossovers die leverbaar zijn uit Europese voorraad.

1. Mercedes Benz EQC

Mercedes Benz EQC importeren

Het eerste prototype van de EQC werd in 2016 op de autoshow in Parijs getoond. Dit model is de eerste in een serie van 10 elektrische auto’s die Mercedes voor 2022 op de markt gaat brengen. De actieradius ligt tussen de 250 en 500 km en er is een 80 kWh accu aan boord. De nieuwprijs start rond de € 81.000 voor het instapmodel.

Bekijk hier het Mercedes Benz EQC aanbod

 

2. Jaguar iPace

In 2016 werd op de Los Angeles autoshow het laken van de elektrische iPace getrokken. In 2018 was die voor het eerst op Nederlandse wegen te bewonderen. Hij is voorzien van een 85 kWh accu en kan daarmee tussen de 260 en 530 km ver rijden. De nieuwprijs start rond de € 82.00 voor het instapmodel.

Bekijk hier het Jaguar iPace aanbod

 

3. Tesla Model X

Elon Musk wordt ook wel de Leonardo da Vinci van deze tijd genoemd. Met Tesla is hij in staat gebleken de automotive flink te disrupten. De Model X valt op door zijn bijzondere vleugeldeuren, Falcon wings genoemd. Hij is leverbaar als Model x 75D, Model x 90D, Model x 100D, Model x P100D, Model x Long Range en Model x Performance. De actieradius loopt uiteen van 300 tot 600 km voor het basismodel met de 90 kWh accu tot een theoretische 650 km voor de Long Range.

Bekijk hier het Tesla Model X aanbod

 

4. Audi e-Tron

Audi E-Tron importeren

In 2019 kwam ook de Audi eTron op de markt. Deze heeft een actieradius van 250 tot 500 km en een nieuwprijs vanaf € 84.000. Het accupakket is 84 kWh groot. De laatste eTron heeft zelfs een 85,6 kWh grote accu waardoor de actieradius is verhoogd naar 260 tot 520 km.

Bekijk hier het Audi e-Tron aanbod

 

Staat de auto niet op de website van MrWheelson, vul dan gerust een zoekopdracht in. Dan gaat het team op zoek naar de beste deal.

 

Lease elektrische auto

MrWheelson zorgt er niet alleen voor dat de auto vanuit het buitenland naar Nederland wordt gehaald, ook verzorgt MrWheelson graag de lease voor jou. Je hebt hierbij keuze uit verschillende lease vormen:

Financial lease

Hierbij sluit je zakelijk een lening af om jouw elektrische auto te financieren. De aanvraag is snel geregeld, vaak hebben we alleen een KvK nummer en geboortedatum nodig.

Operational lease

Bij deze leasevorm huur je de auto voor een langere periode van de leasemaatschappij. Aan het einde van de looptijd heb je vervolgens de mogelijkheid om deze voor een vooraf bepaald bedrag over te nemen.

Private lease

Als particulier koper kunnen we ook een geschikte financiering voor je regelen. Doorgaans kun je deze boetevrij vervroegd inlossen en zijn er verschillende looptijden mogelijk.

Deel deze post