Warmtepomp elektrische auto

Waarom zou je elektrische auto met warmtepomp kiezen?

audi-e-tron-55-2018-occasion-importeren-wit-mrwheelson-middenconsole

'Warmtepomp', tijdens je zoektocht naar een elektrische auto ben je deze term vast en zeker al enkele keren tegengekomen. Maar wat is het en wat doet het? MrWheelson heeft het voor je uitgezocht.

De warmtepomp kom je in steeds meer elektrische auto's tegen, maar is niet standaard. Op sommige modellen wordt die als fabrieksoptie aangeboden (bijvoorbeeld bij het instapmodel van de Volkswagen ID.4 voor een meerprijs van € 1.258), bij de luxere modellen zit die er vaak standaard op.

De warmtepomp zorgt ervoor dat de auto snel warm is van binnen zonder dat je actieradius er veel onder te lijden heeft. Hoe? Dat leggen we graag uit.

Hoe werkt een warmtepomp in een auto?

De warmtepomp bij een elektrische auto gebruikt de warmte van buiten en de warmte die wordt geproduceerd door de accu en batterij om de binnentemperatuur snel behaaglijk te krijgen. Doordat hier geen stroom uit de batterij voor wordt gebruikt kan het bereik van een auto met een warmtepomp zomaar 25 tot 30 procent hoger zijn.  Ook zijn er geavanceerde systemen die de restwarmte van de airco gebruiken om de batterijen of het interieur te verwarmen.

Welke elektrische auto's hebben een warmtepomp?

Steeds meer merken brengen elektrische auto's op de markt die voorzien zijn van een warmtepomp. Soms nog als fabrieksoptie, steeds vaker standaard. Dit is een greep uit het aanbod van de modellen die danwel standaard danwel als optie de warmtepomp aan boord hebben.

 

Warmtepomp om batterij temperatuur te verbeteren

Niet alleen de passagiers van de auto hebben profijt van de warmtepomp, ook de temperatuur van de accu is beter te reguleren.

Elektrische auto kopen met warmtepomp

Specifiek op zoek naar een elektrische auto die voorzien is van een warmtepomp? Dan is het handig om hier specifiek naar te informeren. Het team van MrWheelson helpt je graag met je zoektocht naar een elektrische auto. MrWheelson maakt het eenvoudig om een elektrische auto uit het buitenland te importeren. Erg interessant omdat er in het buitenland vaak hoge subsidies zijn bij de inzet van elektrische auto's.

Elektrische auto importeren

Het importeren van een elektrische auto is interessant omdat er in Nederland een tekort is aan elektrische occasions, daardoor liggen de prijzen hoog. In het buitenland is het aanbod veel groter en daardoor de prijzen lager. Bij het importeren van een elektrische occasion hoef je geen BPM te betalen, kun je profiteren van een lage bijtelling en profiteren van bijvoorbeeld de SEPP subsidie.

 

MrWheelson. Alle voordelen van een auto importeren, maar dan zonder het gedoe.

Deel deze post