De 12 leukste compacte crossovers met een nieuwprijs van rond de € 20.000

MrWheelson heeft enkele leuke SUV's naast elkaar gezet en de leukste geselecteerd.

Compacte crossover SUVs

Aan het begin van deze eeuw reed iedereen nog in een hatchback. De standaard Opel Astra en Volkswagen Golf modellen stonden bovenaan in de verkoopstatistieken. Tussen 2010 en 2015 werden er veel leuke compacte crossovers op de markt gebracht door de verschillende autofabrikanten. Een crossover is een model die qua carrosserievorm tussen een SUV en een hatchback uitkomt.

 

Inmiddels nemen de crossovers een groot deel van de autoverkopen in Nederland voor hun rekening. De combinatie van een stoere uitstraling, een handelbaar formaat en zuinige motoren is iets wat veel autokopers aanspreekt. MrWheelson heeft zich verdiept in deze markt is deelt graag de leukste compacte crossovers die op dit moment als jonge occasion te koop zijn. We hebben de 10 leukste crossovers voor je op een rij gezet.

 

Citroën C3 Aircross

De C3 AirCross is sinds 2017 leverbaar met een PureTech benzine en een BlueHDI dieselmotor. Nieuwprijzen liggen tussen de 20 en 30 duizend euro. Dit model heeft een frisse uitstraling en het comfort van een franse auto.

 

Ford EcoSport

De eerste EcoSport is in 2014 op de markt gekomen en dit crossover model heeft in 2018 een facelift gehad. Hij is leverbaar met de innovatieve 1.0 EcoBoost en als 1.5 Ti-VCT. De nieuwprijzen starten net boven de 20 duizend euro en eindigen net onder de 28 duizend voor het topmodel.

 

Kia Stonic

De Stonic van Kia kwam in 2017 op de markt, de nieuwprijzen starten vanaf 18 duizend euro en lopen op tot 27 duizend voor de 1.6 CRDi in de meest luxe uitvoering. Het leuke van dit model is dat ze 7 jaar garantie hebben, mits ze door de Kia dealer zijn onderhouden.

 

Mazda CX-3

De CX-3 is sinds 2015 op de markt, en heeft een facelift gehad in 2018. Mazda is een van de weinige merken die weinig opheeft met kleine turbo motoren, hier kun je kiezen tussen een 2.0 benzine SkyActiv-G een 2.0 SkyActiv-D dieselmotor. Vanaf 23 duizend euro staat er een nieuwe CX-3 op de stoep. De duurste benzine uitvoering (de CX-3 SkyActiv-G 2.0 150 4WD GT-M) kost een lieve 36 duizend euro.

 

Nissan Juke

De Nissan Juke kwam in 2010 op de markt en is leverbaar met een 1.6i met 117 pk, een DIG-T met 190 pk turbo motor (ook als automaat) en een 1.5 DCi diesel motor. De Juke kreeg in 2014 een opfrisbeurt en deelt veel techniek met de Renault Captur.

 

Opel Crossland X

Deze crossover van Opel kwam in 2017 op de markt en is leverbaar met twee verschillende 1.2i benzine motoren en je kunt ook diesel met een 1.6 CDTi en een 1.5 CDTi. Het topmodel van de Grandland X is de 1.2 Turbo 130 pk Ultimate.

 

Peugeot 2008

Peugeot 2008 kwam in 2013 op de markt en heeft in 2016 facelift gehad. Prijzen starten net onder de 20 duizend euro en lopen op tot 28 duizend voor een luxe uitvoering. Qua motoren heb je de keuze uit een 1.2 PureTech of een 1.6 VTi benzinemotor. Dieselen kan met een 1.6 e-HDI of een BlueHDi.

 

Renault Captur

De Captur kwam in 2013 op de markt en kreeg in 2017 een facelift. Leverbaar met zuinige 1.2 TCe en 1.5 DCi motoren. Deze auto combineert het compacte van een Renault Clio met de hoge instap van een SUV en het comfort wat we van Franse auto’s gewend zijn. Een leuke gadget is de achterbank die je kunt verschuiven zodat je de ruimte kunt verdelen tussen de bagageruimte en plek voor de passagiers op de achterbank.

 

Dacia Duster

Het budgetmerk van Renault kwam in 2010 op de markt met de Duster. Deze stoere offroader kreeg een facelift in 2014 en 2018. Hij is als een van de weinige crossovers leverbaar met zowel aandrijving op de voorwielen en aandrijving op alle vier de wielen. Hij staat in de showroom voor prijzen vanaf 18 duizend Euro. De afwerking is niet op het niveau wat je van de andere auto’s in deze lijst met crossovers ziet staan, maar als je een functionele auto zoekt dan is het een uitstekende keuze.

 

Seat Arona

Seat kwam in 2017 met de Arona op de markt, een leuke compacte SUV op basis van de Ibiza. De basisuitvoering startte rond de 19 duizend euro. Qua motorisering is die leverbaar met een 1.0 TSi, een 1.5 TSi en een 1.6 TDi motor.

 

Mitsubishi ASX

Vanuit Japan is de Mitsubishi ASX al sinds 2010 een succesnummer. Deze stond tot 2018 nieuw in de showroom met een vanaf prijs rond 21 duizend euro. Het topmodel stond in de prijslijst voor 33 duizend euro.

 

Suzuki S Cross

Ook uit Japans afkomstig is de S-Cross. Deze vlotte crossover werd geïntroduceerd in 2013 en kreeg een facelift 2016. Hij is leverbaar met een 1.0 en 1.4 BoosterJet en de nieuwprijzen starten vanaf € 22 duizend euro. Ook van Suzuki is de Vitara. Die heeft een vanafprijs van 21 duizend euro en is met aandrijving op alle 4 de wielen beschikbaar.

 

MrWheelson helpt!

Op zoek naar een leuke compacte crossover SUV? We helpen je graag de beste deal te vinden. Daarbij kijken we niet in Nederland, we zoeken speciaal voor jou in heel Europa naar de beste deal. Vervolgens leveren we de auto binnen ca. 2 tot 3 weken geheel rijklaar bij je thuis af met minimaal 1 jaar garantie. Financial lease en autofinanciering regelen we allemaal voor je. En je oude auto? Die ruilen we graag van je in.

Deel deze post