SUV's met 7 zitplaatsen, een overzicht van alle leverbare modellen

Een overzicht van alle SUV's met een derde zitrij

mercedes-benz-glb-200-occasion-importeren-financial-lease-mrwheelson-5

Als je een stoere auto zoekt, met een hoge instap en een derde zitrij, dan kom je terecht in het SUV segment. Maar uit welke auto’s kun je dan kiezen? MrWheelson heeft het voor je op de rij gezet.

SUV's zijn populairder dan ook. 4 op de 10 nieuw verkochte personenauto's hebben in Nederland deze carrosserievorm, daarmee heeft de SUV het grootste marktaandeel te pakken. Alle merken hebben dan inmiddels ook wel een of meerdere SUV's in het programma. Een groot deel daarvan valt in de categorie compacte SUV's. Dan moet je denken aan de Renault Kadjar, Nissan Juke, Suzuki Vitara en Opel Mokka.

Overzicht SUV's met 7 zitplaatsen

Als je op zoek bent naar een SUV met een derde zitrij en 6 tot 7 zitplaatsen dan is de spoeling ineens een stuk dunner. Er zijn in Nederland maar 17 merken die een 7 persoons SUV in het programma hebben.

 

Audi SUV met 7 zitplaatsen

Audi Q7 7 zitplaatsen

De Q serie (SUV's) is bij Audi erg uitgebreid en loopt van de Q1 op tot de Q8. Alleen de Audi Q7 is leverbaar met de derde zitrij. Wil je extra power? Dan kun je kiezen voor de Audi SQ7. De eerste Q7 kwam in 2006 op de markt en hij is leverbaar met een scala aan benzine, diesel en hybride motoren.

Audi Q7 occasions met 7 zitplaatsen

Audi SQ7 occasions met 7 zitplaatsen

 

BMW SUV met 7 zitplaatsen

BMW X5 7 zitplaatsen

Bij BMW kun je de SUV modellen herkennen aan de letter X. De serie loopt op van de BMW X1 tot de bijzonder luxe BMW X7. Alleen de X5 en de X7 beschikken over een derde zitrj waardoor er plaats is voor 7 personen.

BMW X5 occasions met 7 zitplaatsen

BMW X7 occasions met 7 zitplaatsen

 

Ford SUV met 7 zitplaatsen

Ford Explorer 7 zitplaatsen

In Europa kon je tot voor kort alleen de compacte en medium size SUV's van Ford, zoals de Ford Kuga, Puma, Ecosport en Edge, in de prijslijsten vinden. De Ford Explorer en Expedition waren voorbehouden aan de Amerikaanse markt. De introductie van de hybride aandrijving in de Ford Explorer maakte deze auto ineens ook geschikt voor de Europese markt.

Ford Explorer occasions met 7 zitplaatsen

 

Hyundai SUV met 7 zitplaatsen

Hyundai 7 zitplaatsen SUV

Hyundai heeft een aantal SUV's in het programma zoals de iX35, Tucson en Terracan. Alleen de Santa Fe is leverbaar met een derde zitrij. De eerste Santa Fe kwam aan het begin van deze eeuw (in 2020) op de markt en was door de scherpe prijsstelling erg populair. 2006 was het record jaar met bijna 3 duizend nieuw verkopen.

Hyundai Santa Fe occasions met 7 zitplaatsen

 

KIA SUV met 7 zitplaatsen

Kia SUV 7 zitplaatsen

De Sorento was de eerste SUV waar Kia in Nederland mee op de markt kwam, later werd het SUV programma uitgebreid met o.a. de Sportage, Niro en Stonic. Pas vanaf 2009 was de derde zitrij beschikbaar in de Sorento waardoor het aantal zitplaatsen werd uitgebreid van 5 naar 7.

Kia Sorento occasions met 7 zitplaatsen

 

Land Rover SUV met 7 zitplaatsen

Land Rover 7 zitplaatsen SUV

Het merk dat bekend staat op zijn full size terreinauto's heeft slechts twee modellen in het programma met een derde zitrij. Zelfs het topmodel, de Range Rover, heeft slechts vijf zitplaatsen. En er zijn zelfs uitvoeringen die maar twee plekken hebben op de achterbank.

Land Rover Defender occasions met 7 zitplaatsen
Land Rover Discovery occasions met 7 zitplaatsen

 

Mercedes Benz SUV met 7 zitplaatsen

Mercedes Benz 7 zitplaatsen SUV

In 1998 kwam Mercedes Benz met de eerste SUV op de markt. De Mercedes Benz ML was de gelukkige. Het duurde tot 2006 tot de eerste SUV met een optie tot derde zitrij (de Mercedes Benz GL) op de markt werd gebracht. Inmiddels zijn er drie modellen beschikbaar met 7 zitplaatsen. In de moeder van alle luxe terreinauto's, de Mercedes Benz G Klasse, zul je tevergeefs zoeken naar een derde zitrij.

Mercedes Benz GLB occasions met 7 zitplaatsen
Mercedes Benz GLE occasions met 7 zitplaatsen
Mercedes Benz GLS occasions met 7 zitplaatsen

 

Mitsubishi SUV met 7 zitplaatsen

mitsubishi-outlander-zwart-rechtsvoor

Er zijn inmiddels een tweetal SUV's op de markt die afkomstig zijn van Mitsubishi. De Eclipse Cross en de Outlander. Deze laatste beleefde zijn hoogtijdagen tussen 2013 en 2015. Toen was de plug-in hybride door de aantrekkelijk bijtellingsregel een ware hit. In deze drie jaren werden er jaarlijks meer dan 8 duizend nieuw op Nederlands kentekeng gezet. In de benzine en diesel uitvoering is de Outlander ook leverbaar met een derde zitrij, de hybride uitvoering helaas niet..

Mitsubishi Outlander occasions met 7 zitplaatsen

 

Nissan SUV met 7 zitplaatsen

Nissan SUV 7 zitplaatsen

Nissan is ruim vertegenwoordigt in het SUV segment. De Qashqai en Juke zijn ware succesnummer. Minder vaak zie je de Nissan X-Trail. Juiste deze laatste is leverbaar met een derde zitrij en 7 zitplaatsen.

Nissan X-Trail occasions met 7 zitplaatsen

 

Peugeot SUV met 7 zitplaatsen

Peugeot 5008 SUV met 7 zitplaatsen

Bij het Franse Peugeot herken je de SUV modellen aan 2 keer het cijfer 0 in de modelnaam. Het Fmerk is pas in 2007 ingestapt in het SUV segment met de Peugeot 4007. Later kwamen de 2008 , 3008 en 5008 op de markt. Deze laatste SUV is leverbaar met 7 zitplaatsen.

Peugeot 5008 occasions met 7 zitplaatsen

 

Seat SUV met 7 zitplaatsen

Seat Tarraco SUV 7 zitplaatsen

In 2016 kwam de eerste SUV van Seat op de markt. Ze speelden leentjebuur bij het moederbedrijf en brachten de Ateca uit op basis van de Tiguan. Later kwamen ook de Arona en de Tarraco op de markt. De Tarraco is leverbaar met de derde zitrij en heeft daardoor de beschikking over 7 zitplaatsen.

Seat Tarraco occasions met 7 zitplaatsen

 

Skoda SUV met 7 zitplaatsen

Skoda Kodiaq 7 zitplaatsen

In 2009 verbaase Skoda vriend en vijand met de introductie van een SUV. Deze SUV kwam op de markt onder de naam van het verschrikkelijke sneeuwmonster, de Yeti. Deze eerste stap in het SUV segment smaakte goed en de line-up werd uitgebreid met de Kodiaq, Karoq, Kamiq  en elektrische Enyaq. Van deze Skoda SUV's is alleen de Kodiaq leverbaar met de 7 zitplaatsen.

Skoda Kodiaq occasions met 7 zitplaatsen

 

SsangYong SUV met 7 zitplaatsen

SsangYong Rexton SUV 7 zitter

Het merk SsangYong is in Nederland groot geworden met SUV's. Modellen zoals de Korando, Rexton, Musso, Kyron, Actyon, Tivoli en XLV zijn sinds 1995 te vinden op de Nederlandse wegen. Niet iedereen is gecharmeerd van de vormgeving, door het gebruiken van Mercedes Benz motoren zat het met de betrouwbaarheid over het algemeen wel goed. Van al deze SUV's is alleen de Rexton leverbaar met een derde zitrij.

SsangYong Rexton occasions met 7 zitplaatsen

 

Tesla SUV met 7 zitplaatsen

Tesla Model X 7 zitter SUV

In 2008 werd de eerste Tesla op de markt gebracht, een kleine cabriolet die gebaseerd was op de Engelse Lotus Elise. Met de Model S werd het eerste volume model geïntroduceerd. Een SUV mag natuurlijk niet ontbreken, ook niet bij Tesla. De Model X, met de opvallende Falcon wing deuren, werd in 2015 leverbaar. De medium-size SUV Model Y kwam in 2021 op de Nederlandse markt. Zowel de X als Y zijn leverbaar met een derde zitrij. Afhankelijk van de configuratie heb je dan de beschikking over totaal 6 of 7 zitplaatsen.

Tesla Model X occasions met 6 of 7 zitplaatsen

Tesla Model Y occasions met 6 of 7 zitplaatsen

 

Toyota SUV met 7 zitplaatsen

Toyota SUV 7 zitter

Het Japanse Toyota heeft veel SUV modellen op de markt gebracht. RAV4, Land Cruiser, C-HR, Funcruiser, Land Cruiser V8 / 90 / 100, Highlander en 4Runner. De Land Cruiser is een echte legende en staat bekend als een onverwoestbare terreinauto. Het is dan ook niet gek dat deze ook als 7 zitter is uitgebracht. Daarnaast is ook de Highlander uitgerust met een derde zitrij.

Toyota Highlander occasions met 7 zitplaatsen
Toyota Land Cruiser occasions met 7 zitplaatsen

 

Volkswagen SUV met 7 zitplaatsen

Volkswagen Tiguan SUV 7 zitter

Van de Volkswagen SUV's, de Tiguan, Touareg en T-Roc, is alleen de Tiguan leverbaar met 7 zitplaatsen. Vreemd is dat het topmodel, de Touareg, niet leverbaar is met 7 zitplaatsen terwijl de technisch bijna identieke Audi Q7 wel met de derde zitrij wordt geleverd.

Volkswagen Tiguan occasions met 7 zitplaatsen

 

Volvo SUV met 7 zitplaatsen

Volvo XC90 SUV 7 zitter

De Volvo SUV modellen kun je herkennen aan de typenaam die start met XC, wat staat voor cross country. De line-up bestaat inmiddels uit de XC60, XC70, XC40 en XC90. Deze laatste is in Nederland veel geleverd in de T8 Plug-in hybride uitvoering, maar is ook leverbaar in een diesel en benzine uitvoering. En dit is bij de XC90 allemaal te combineren met een derde zitrij waardoor je de beschikking hebt over 7 zitplaatsen.

Volvo XC90 occasions met 7 zitplaatsen

 

SUV met 7 zitplaatsen importeren

Het aanbod SUV's met 7 zitplaatsen is in Nederland beperkt, door de hoge BPM kiezen veel fabrikanten ervoor om niet alle modellen op de Nederlandse markt uit te brengen, maar wel in landen zoals Oostenrijk, Duitsland en België.

MrWheelson maakt het gemakkelijk om deze auto's uit het buitenland te importeren. Je hebt via MrWheelson de keuze uit verschillende soorten dienstverlening, kunt je huidige auto inruilen en ook de lease kan geregeld worden. Neem gerust contact op met het MrWheelson team om samen te bespreken wat voor jou de beste keuze is.

Als je aan 2 zitplaatsen in je SUV genoeg hebt dan is dit artikel over SUV's op grijs kenteken vast interessant.

Deel deze post