De opmars van elektrische auto’s is niet te stoppen

Welke elektrische auto’s kunnen we de komende tijd verwachten?

Tesla oplaadpunt

Doordat de nieuwe hybride auto’s nu onder de 22% bijtelling vallen en de ontwikkeling bij de autofabrikanten op stoom begint te komen, zullen we steeds vaker elektrische auto’s in het straatbeeld zien verschijnen.


Tot nu toe zag je slechts een handje vol volledig elektrische auto’s rondrijden. Je moet daarbij denken aan de Renault Zoe, Nissan Leaf, Volkswagen E-Up en Tesla Model S / X. Recent zijn daar ook de Jaguar I-Pace en Hyundai Ionic bijgekomen en ook de Tesla Model 3 was inmiddels te zien in de showroom. De komende jaren kunnen we echter flink wat introducties verwachten. Welke volledig elektrische auto’s we kunnen verwachten? We hebben het uitgezocht voor je.

Elektrische sportauto’s

Komend jaar zal op het gebied van premium sportauto’s het doek van de 610 pk sterke Aston Martin Rapide E afgetrokken worden. 0-100 in 4 seconden en een topsnelheid van 250 km/u.  Ook de Porsche Taycan met 600 pk, die in 3,5 seconden naar de 100 kan sprinten, zal dit jaar zijn opwachting maken in de showroom. Volvo gaat onder haar submerk Polestar de coupe Polestar 1 uitbrengen. Deze zal een vermogen krijgen van 600 pk en een nieuwprijs van rond de anderhalve ton.

 

Elektrische crossovers

In het crossover SUV segment kunnen we de Audi E-Tron verwachten. Deze auto heeft 408 pk en een 0-100 tijd van 5,9 seconden. De actieradius is ongeveer 400 km. Een andere SUV die op de markt komt is de Mercedes-Benz EQC. De specs zijn bijna gelijk aan die van die E-Tron, de EQC heeft namelijk ook 408 pk, een 0-100 tijd van net boven de 5 seconden en een actieradius van 400 km. Vanuit Frankrijk komt onder het submerk van Citroën de DS 3 Crossback in de E-Tense uitvoering op de markt. De actieradius is 300 km en de 0-100 sprint kost 8,9 seconden.

 

Compacte elektrische auto’s

De Renault Zoe is al even op de markt, maar krijgt dit jaar een flinke update. Met de nieuwe accu pack moet 400 km actieradius mogelijk zijn. Ook Mini gaat een elektrische variant uitbrengen met BMW techniek onder de naam Mini Cooper S E.

Welke elektrische auto's kunnen we in 2020 verwachten?

De Volkswagen ID zal een actieradius krijgen van 300 km en een prijskaartje van rond de 30 duizend euro. Een erg leuke compacte auto is met retro looks en een actieradius van 250 km is de Honda Urban EV. BMW zal naast de i3 en i8 ook een iX3 en een elektrische variant van de BMW 4 Serie GT op de markt brengen met rond de 270 pk. Mercedes-Benz zal naast de EQC ook een kleinere EQA op de markt brengen. Naast de Volkswagen E-Up! komen ook de Seat Mii en Citigo in een elektrische variant. Ook de Opel Corsa en Peugeot 208 zullen hun elektrische techniek gaan delen. Volvo is bezig met een elektrische variant van de XC40, er komt ook een Audi A9 in een E-Tron uitvoering. Tenslotte komt er ook een SUV variant van de Nissan Leaf op de markt.

 

Deel deze post