Dit zijn de top 5 meest hond-vriendelijke premium crossovers

Welke premium crossover is hond-vriendelijk? Een overzicht van drempelhoogte en inhoud kofferruimte.

welke-auto-is-geschikt-voor-een-hond

Wat is er nou lekkerder dan lekker in het weekend er op uit trekken met de hond. Lekker naar het strand of naar het bos en een flinke wandeling maken samen. Maar dan moet de hond natuurlijk wel mee in de kofferruimte van de auto. Steeds vaker kregen we vragen over de hoogte van de tildrempels en de inhoud van de kofferruimte van moderne crossovers. Een mooi moment om te kijken hoe hond-vriendelijk de moderne crossover SUV’s zijn.

 

Als een hond mee is geweest de natuur in, dan wil je hem natuurlijk niet in het passagiersgedeelte van je auto hebben. Naast dat je het interieur van je auto netjes wilt houden, is het geen veilige plek voor de hond. Bij een aanrijding kan je hond veranderen in een levensgevaarlijk projectiel. Daarnaast kun je eenvoudig afgeleid raken door een hond die door de auto springt.


Facts

Wist je dat je in Polen een hond niet mee mag nemen op bijrijdersstoel?

In Italië mag  je 1 hond los vervoeren, maar bij 2 of meer honden is een bench of kennel verplicht.


 

Top 5

MrWheelson heeft op basis van de hoogte van de drempel van de bagageruimte een top 5 samengesteld. We nemen je graag mee door de top 5.

Plek 1: Jaguar F-Pace

De Jaguar F Pace is de winnaar in de MrWheelson honden test. Deze heeft zowel een grote kofferinhoud (1.740 liter) als een lage tildrempel. Met 61 cm hoogte hebben zelfs de kleinste hondjes geen hulp nodig om erin te komen. De F_Pace is sinds 2016 leverbaar en een gebruikt exemplaar is op MrWheelson te vinden vanaf zo’n € 45 duizend.

 

Plek 2/3: BMW X3 en Mercedes-Benz GLC

Een gedeelde tweede en derde plek is er voor de BMW X3 en Mercedes-Benz GLC.  De ontwikkelaars van deze modellen hebben goed bij elkaar afgekeken. Zowel de drempel (69 cm) als de kofferinhoud (550 liter) zijn identiek.

 

Plek 4: Land Rover Range Rover Evoque

De Land Rover Range Rover Evoque heeft met de 575 liter inhoud de 4e plek binnen gehaald. Omdat de tildrempel iets hoger is (72,5 cm) is die niet geschikt voor de kleinste hondjes. Een Labrador of Herder zal geen moeite hebben met deze drempel.

 

Plek 5: Audi Q5

De top 5 wordt afgesloten met de Audi Q5. Deze heeft een tildrempel van 69,5 cm en een inhoud van 540 liter. Daarmee heeft die de kleinste kofferinhoud van de top 5.

Tegenvaller: Audi Q3

Een auto die echt tegenvalt is de Audi Q3. Deze heeft een drempelhoogte van maar liefst 77,5 cm, en dat in combinatie met een relatief kleine kofferruimte van 460 liter. Ben je op zoek naar een auto waar je de hong mee gaat vervoeren, dan kun je de Q3 beter laten staan, er zijn betere alternatieven.

Ruim aanbod occasions

Op zoek naar een leuke crossover SUV die geschikt is voor het vervoeren van je trouwe viervoeter? Bekijk dan het corssover aanbod op MrWheelson. Het team helpt je graag om de juiste keuze te maken uit het aanbod van meer dan 150 duizend jonge occasions uit het buitenland.

 

 

Deel deze post