Top 5 lease auto's in Nederland

Welke auto's zijn populair in de lease?

occasions-tesla-model-3

Het is weer begin van de maand, het moment dat we ons weer kunnen buigen over de verkoopcijfers van auto's. Deze maand werpen we een blik op de lease auto's. Welke merken en modellen zijn populair in Nederland voor zakelijke autorijders die ervoor kiezen om hun auto te leasen?

Maar wat doe je eigenlijk als je een auto gaat leasen?

Als je zakelijk een auto gaat leasen dan kies je ervoor om de auto niet ineens te betalen maar (gedeeltelijk) per maand. Bij zakelijk lease heb je de keuze uit verschillende vormen van lease. Bij financial lease sluit je zakelijk een lening af om de auto te betalen. Het maandbedrag bestaat uit rente en aflossing en er is geen BTW van toepassing. De BTW dien je bij aanvang te betalen en mag je vervolgens via de BTW aangifte verrekenen met de BTW die je nog moet afdragen. Na de looptijd mag je het eventuele slotbedrag betalen en de auto is van jou.

Operational lease bestaat in twee vormen, netto operational lease en full operational lease. Bij operational lease staat de auto op de balans van de leasemaatschappij en sluit je een langdurige huurovereenkomst af. Afhankelijk van de gekozen leasevorm zit daar ook onderhoudsbeurten, autoverzekering, houderschapsbelasting, reparaties, vervangend vervoer en bandenslijtage bij in.

Top 5 leaseauto's 2021

We kunnen op twee manieren kijken naar de top 5 leaseauto's. Als we kijken naar alle leaseauto's die tot en met augustus 2021 zijn ingezet dan zien we dat deze top 5:

1. Tesla Model 3

2. Volkswagen Polo

3. Volkswagen ID.3

4. Kia e-Niro

5. Hyundai Kona

Kijken we alleen naar afgelopen maand augustus dan zien we dat de top 5 populaire leaseauto's er heel anders uitziet.

1. Kia e-Niro

2. Volkswagen Polo

3. Kia Picanto

4. Skoda Enyaq

5. Toyota Aygo

Elektrische leaseauto

De populariteit van de modellen met elektrische aandrijving is bijzonder om te zien. De Tesla Model 3, Volkswagen ID.3, Kia e-Niro en Skoda Enyaq zijn uitsluitend leverbaar met elektrische aandrijving. Van de Hyundai Kona wordt ook een groot deel met elektrische aandrijving geleverd.

Populaire automerken autolease

Als we alle modellen van de verschillende merken bij elkaar optellen dan zien we dat Volkswagen de koploper is met vlak daarachter Kia. De top 5 wordt compleet gemaakt door de merken Skoda, Toyota en BMW. De totale leasemarkt heeft met 11.168 registraties afgelopen maand een daling laten zien ten opzichte van zowel de maand juli 2021 (14.480) als augustus 2020 (14.376). Zou dit te maken hebben met het chip-tekort waar veel autofabrikanten mee te maken hebben?

Waarom zou je een auto uit het buitenland leasen?

Veel ondernemingen werken uitsluitend samen met grote leasemaatschappijen zoals Leaseplan, Pon Autolease, Athlon Carlease, ALD Automotive en Alphabet lease en kiezen daarbij alleen voor full operational lease van nieuwe auto's. Door te kiezen voor financial lease van een jong gebruikte auto uit het buitenland lever je qua gemakt wellicht iets in, qua flexibiliteit, bijtelling, uitrusting en kosten kom je echter vaak een stuk voordeliger uit. De leasespecialisten van MrWheelson (gespecialiseerd in het leveren van auto's de een eerste registratie in het buitenland hebben gehad) laten je graag zien hoe je hiervan kunt profiteren.

Bron data: Aumacon

Deel deze post