MrWheelson ondanks of dankzij corona flink gegroeid

Je volgende auto eenvoudig vanuit huis geregeld

volkswagen-passat-aflevering

Volgens verschillende onderzoeken blijkt dat er volgens autokopers van alles mis is met de traditionele manier van het kopen van een auto. Dat is een van de redenen dat er nieuwe initiatieven zoals MrWheelson zijn ontstaan die het online kopen en verkopen van auto’s faciliteren. De ontwikkelingen rondom corona hebben dit proces versneld.

Online auto kopen

MrWheelson is vanaf dag een volledig online actief, de sluiting van de showrooms had daardoor geen negatieve effecten op de groei van dit online platform waar je een auto in het buitenland kunt kopen, eerder het tegenovergestelde. 

"Ons doel was om het kopen van een auto eenvoudig te maken, door onze focus op auto's uit het buitenland hebben we daar een unieke propositie aan toegevoegd", aldus Bas Oude Luttikhuis, een van de oprichters van MrWheelson.

Automotive start-up sinds 2018

In oktober 2018 werd de eerste auto aangekocht via dit platform. "Het was een witte Mercedes Benz CLA die op dat moment een jaar oud was, en we zeggen bewust 'aangekocht' omdat wij geen auto's verkopen. Wij helpen onze kopers een auto te kopen in het buitenland. Wij staan naast onze kopers en er niet tegenover."

Het afgelopen jaar heeft de website een snelle groei gezien, het heeft dan ook flink moeten investeren in uitbreiding van het team van aankoop adviseurs, de ontwikkelingen van de website en de logistieke processen.

Transparantie als missie

"We merken dat sommige van onze kopers moeten wennen aan onze transparantie. Op onze website zie je precies waar de auto's voor te koop staan in het buitenland. Terwijl het bij traditionele autodealers voor autokopers vaak een mysterie is waar de auto's vandaan komen en waar ze voor ingekocht zijn. Die kopers die gebruik maken van ons concept kunnen ook precies zien hoeveel wij eraan verdienen. Dit is revolutionair in de autobranche. Wij geloven in transparantie en eerlijk zakendoen.", aldus Bas Oude Luttikhuis.

"Autokopers moeten er nog wel even aan wennen dat wij geen korting verrekenen in de inruilprijs van hun huidige auto. Omdat we bij MrWheelson met zulke scherpe tarieven werken, ontvang je de echte handelswaarde van een van de aangesloten partners zonder dat deze prijs is opgeklopt met korting."

Kies je dienstverlening

Op de website worden verschillende soorten dienstverlening aangeboden als het gaat om het kopen van de auto. Er is ruimte voor de autokoper die veel zelf wil doen, maar ook mogelijkheden voor de autokopers die een auto willen kopen alsof ze een auto kopen bij een Nederlandse dealer. Je weet vooraf precies waar je aan toe bent en er zijn geen verborgen kosten achteraf, vaak komen autokopers achteraf wel voordeliger uit omdat MrWheelson bijvoorbeeld succesvol heeft onderhandeld met de dealer in het buitenland.

Grote ambities

"Wij staan nog maar aan het begin van wat MrWheelson uiteindelijk zal zijn, onze ambities zijn groot en wij zijn van mening dat een steeds groter deel van de autokopers hier klaar voor is.", aldus Oude Luttikhuis. "Dat we op de goede weg zitten zien we aan de resultaten en de ervaringen. Op Klantenvertellen scoren we 9,5 van 10, op Google 4,9 van 5 en op Trustpilot 4,5 van 5 sterren."

 

Deel deze post