Top 5 duurste handgeschakelde occasions op MrWheelson

Het aandeel handgeschakelde occasions neemt snel af, we hebben de leukste voor je op een rij gezet

ford-mondeo-handgeschakeld

Het aandeel handgeschakelde auto’s is de afgelopen 10 jaar snel afgenomen. 10 jaar geleden was 20% van de auto’s uitgerust met een automatische transmissie, op dit moment wordt 35% van de nieuwe auto’s afgeleverd met een automaat. Als we kijken naar het aanbod op MrWheelson dan valt op dat in meer dan de helft van het aanbod het koppelingspedaal ontbreekt. Dit heeft ook te maken met de opkomst van hybride en elektrische auto’s. Deze zijn namelijk uitsluitend leverbaar met een automatische transmissie.

 

Ook op dit gebied gaan we de Amerikanen achterna. Daar is juist de automaat standaard en moet er vaak bijbetaald worden voor een handgeschakelde transmissie. Dat zie je daar dan ook terug in het occasionaanbod. Op de grote Amerikaanse occasionsite AutoTrader.com is slechts 4% van het aanbod voorzien van een handgeschakelde transmissie.

Top 5 handgeschakelde occasions

Een mooi moment om de duurste handgeschakelde occasions op MrWheelson eens op een rijtje te zetten. Dat is zo eenvoudig nog niet omdat veel dealers voor het gemak een auto met een semi-automaat ook handgeschakeld noemen, daar trappen we dus niet in. Er moet echt een koppelingspedaal inzitten om hem als handgeschakeld te kwalificeren. Een top 5.

 

Plek 1: 2018 Porsche 911 Targa 4 GTS 3.0

Op plek 1 staat een Porsche 911. De 911 Targa 4 GTS 3.0 uit 2018 haalt 450 pk uit de 6 cilinder boxer motor. Het vermogen gaat naar alle vier de wielen. De prijs ligt ruim onder de twee ton.

Plek 2: 2015 Aston Martin Vantage 6.0 V12

Op plek 2 staat een 2015 Aston Martin Vantage. De 516 pak van de 5.935 cc V12 wordt op de achterwielen overgebracht met een handbak in combinatie met een koppelingspedaal. Voor rond de anderhalve ton is die van jou.

Plek 3: 2016 Porsche Cayman GT4

Positie 3 wordt ook ingenomen door een Porsche. In dit geval een 385 pk sterke Porsche Cayman GT4 uit 2016 in een knalrode kleur. De prijs? Ruim boven de honderdduizend euro.

Plek 4: 2016 Porsche Boxster 981 Spyder

Op plek 4 staat de dakloze versie van nummer 3. Een 2016 Porsche Boxster 981 Spyder met 375 pk in een zilvergrijze kleur met nog geen 10 duizend kilometer is voor bijna hetzelfde bedrag als de Cayman GT4 te koop.

Plek 5: 2014 Audi R8 5.2 Spyder

Audi R8 handgeschekeld

Een V10 met een handbak zien we op plek 5. Voor iets meer dan een ton heb je namelijk de beschikking over een 2014 Audi R8 met een heerlijke 525 pk 5.2 V10 motor. Yeah. Deze heeft 44 duizend kilometer gereden en het dak kan open zodat je optimaal van het heerlijke motorgeluid kunt genieten.

Meer dan 50 duizend handgeschakelde occasions op MrWheelson

Ook als je een lekkere sportieve handgeschakelde auto zoekt is er dus genoeg aanbod op MrWheelson. Wij zoeken in heel Europa naar de meest interessante gebruikte auto’s en bieden deze tegen een rijklaarprijs op Nederlands kenteken aan op onze website. De prijzen zijn echt all-in en de auto’s worden geleverd via een autodealer bij jou in de buurt. Inruilen en financial lease is mogelijk en elke MrWheelson occasion wordt geleverd met 1 jaar garantie waarvoor je terecht kunt bij de Nederlandse merkdealer.

Bekijk hier het volledige handgeschakelde aanbod op MrWheelson.

 

 

 

 

Deel deze post