Welke 7 retro autodesigns zijn het meest geslaagd?

Welke 7 retro autodesigns zijn het meest geslaagd?

7 voorbeelden hoe auto ontwerpers terugkijken naar vroeger

mrwheelson-retro-vintage-vormgeving-import

Autodesigners kijken graag terug naar vroeger. Dat is goed te zien in de auto’s die momenteel in de showroom staan. Door in het auto ontwerp elementen van vorige modellen op te nemen krijgt het model meer diepgang, meer historie. Daardoor neemt de waarde van de auto toe. Daardoor kijken veel autofabrikanten ook bij het ontwikkelen van volledig nieuwe modellen terug naar modelnamen die ze eerder hebben gebruikt of die op een andere manier historische waarde hebben.

7 populaire retro modellen

Welke modellen zien we nu in de showroom staan en kennen een sterke link met het verleden? We hebben er een aantal op de rij gezet en laten je ook zien hoe het oorspronkelijke model ooit in de showroom stond. Niet alleen de retro auto's uit Europa komen aan bod, we hebben ook wat leuke voorbeelden uit Japan en Amerika verzameld.

 

Fiat 500 design

Fiat 500

De eerste Fiat 500 zag in de jaren ’50 het levenslicht. De uitgangspunten? Klein, zuinig en onverwoestbaar. Dat is zeker gelukt. De oude Fiat 500 is tot eind jaren ’70 in productie geweest en nu nog steeds een bijzondere klassieker die je nog regelmatig ziet rijden. De nieuwe Fiat 500 is begin jaren ’00 op de markt gekomen en is al weer vele jaren een groot succes. Mede dankzij de verschillende uitvoeringen zoals de 500C, 500L en sportieve Abarth uitvoeringen.

 

Volkswagen New Beetle Kever

Volkswagen New Beetle

In 1938 kwam de oer Beetle, of  Kever zoals wij hem noemen, op de markt. Met een luchtgekoelde boxer motor was de auto een groot succes. De laatste oer-kever liep in 2003 van de band in Mexico en is bekend geworden door zijn rol als Herbie in de film “The love bug” uit 1969. De New Beetle zag in 1997 voor het eerst het levenslicht.

 

Dodge Challenger vormgeving

Dodge Challenger

De Amerikaanse Dodge Challenger zoals we die nu kennen is alweer de derde serie. De eerste kwam begin jaren ’70 op de markt, de tweede was een soort Mitsubishi uit de jaren ’80 en de huidige serie die in 2006 werd geïntroduceerd.  Ook de andere pony cars uit die tijd, de Ford Mustang en de Chevrolet Camaro, zijn inmiddels opnieuw op de markt gebracht met een combinatie van moderne en vintage uitstraling.

 

Mini Cooper oud en nieuw

Mini Cooper

De eerste Mini kwam in 1959 op de markt en werd tot 2000 geproduceerd. De nieuwe Mini kwam in 2000 op de markt en is ontwikkeld in samenwerking met BMW. Inmiddels zijn er vele verschillende uitvoeringen leverbaar zoals de Clubman, Countryman en de 5 deurs uitvoering van de Mini. De kilometerteller zit bijvoorbeeld nog steeds in het midden van het dashboard.

 

Porsche 911 vintage design

Porsche 911

De eerste 911 (toen nog onder de naam 901) kwam in 1963 op de markt. Inmiddels zijn we al vele generaties verder. Bij Porsche kun je de generaties herkennen aan de fabrikantencode zoals 964, 993, 996, 997, 991 en 992. Bij Porsche is er sprake van een evolutie, nooit een revolutie in de generaties. De grootste stap was het overstappen van lucht- naar vloeistofgekoelde motoren tussen de 993 en de 996. De vorm van de koplampen is bijvoorbeeld, op de koplampen van de 996 na, amper veranderd.

 

Volkswagen Golf vormgeving

Volkswagen Golf

In 1974 kwam de eerste Volkswagen Golf op de markt. Designelementen van de allereerste Golf modellen zijn nog terug te vinden in de nieuwste Volkswagen Golf modellen. De Golf zit inmiddels in de 7e serie. Maar als je het bekleding en pookknop van een Volkswagen Golf Mark I GTi pakt en je bekijkt een nieuwe GTi of GTE dan zie je zeker de overeenkomsten.

 

Suzuki SC100 ignis  design

Suzuki Ignis

Dit Japanse merk dat bekend staat om kleine auto’s kwam eind jaren ’70 naar Nederland met de Suzuki LJ80 terreinauto en de SC100 Coupe. Tijdens het ontwerp van de Suzuki Ignis is er gekeken naar de allereerste coupe bij de vormgeving van de C stijl.

Aanbod buitenlandse retro occasions

Toe aan zo'n retro moderne auto? Het auto aanbod in Nederland is vaak beperkt, maar als je over de grens kijkt dan zijn er vaak veel interessante jon gebruikte auto's te vinden. De voordelen van het importeren zitten vaak in het feit dat je meer keuze hebt, er regelmatig exemplaren te vinden zijn met een lagere kilometerstand, de motoren zijn vaak zwaarder uitgevoerd, er zitten meer opties op en de prijzen liggen gunstiger. Op MrWheelson kun je dit aanbod van buitenlandse auto's eenvoudig bekijken. De vermelde prijzen zijn geheel rijklaar inclusief Nederlandse kentekenplaten, afgeleverd met minimaal 1 jaar garantie via een dealer bij jou in de buurt. Gespreide betaling en inruil is ook eenvoudig online te regelen.

 

 

 

 

 

 

 

Deel deze post