BMW importeren

Mocht je een BMW willen kopen, dan moet je zeker het importeren van een BMW overwegen. Wellicht is je het wel eens opgevallen dat de jonge BMW occasions uit het buitenland veel goedkoper worden aangeboden dan in Nederland. Als je er dan even in verdiept dan blijkt het niet allemaal zo rooskleurig te zijn. Er komen nog best veel kosten bij en het is best wel een gedoe. MrWheelson heeft zich als doel gesteld al dit gedoe weg te nemen en het invoeren van een BMW super eenvoudig te maken, terwijl je wel kunt profiteren van het voordeel van BMW import. In dit artikel zetten we alle voor- en nadelen van het importeren van een gebruikte BMW op de rij, maken we je graag wegwijs en laten we zien waar je op moet letten.

Waarom zou je een BMW importeren?

Als eerste gaan we in op de vraag of het zich überhaupt loont om een BMW te importeren. Op welke vlakken zijn eventueel de voordelen te behalen? Als je de autokopers vraagt die ervoor hebben gekozen hun BMW occasion te importeren uit het buitenland, in plaats van deze te kopen in Nederland, dan komen een paar redenen vaak voor.

 • Kopen alsof je een nieuwe BMW samenstelt.
  Doordat het aanbod zo enorm is kun je vaak exact de BMW occasion vinden die je wilt hebben. In Nederland staan rond de 14 duizend BMW occasions te koop van maximaal 5 jaar oud, in heel Europa zijn dat er meer dan 140 duizend, dat is dik 10 x zo veel! Dus zoek je bijvoorbeeld een zwarte BMW 320 handgeschakeld met M-pakket, panorama dak en beide lederen bekleding, dan is de kans groot dat die op MrWheelson wel te vinden is, maar in Nederland niet.
 • Zwaardere motor voor zelfde geld
  In Nederland worden de meeste nieuwe BMW’s voorzien van een kleine motor. Een kleine motor heeft namelijk een lage CO2 uitstoot. De CO2 is rechtstreeks aan onze BPM en deze belasting heeft een grote invloed op onze nieuwprijs. Zo kan het zijn dat de meerprijs van een 340i ten opzichte van een 320i in Nederland dik € 21.000 is, terwijl deze meerprijs is een land als Duitsland slechts € 14.500 bedraagt. Een verschil van maar liefst 49%. Door een gebruikte BMW in te voeren lukt het vaak om voor het geld van een Nederlandse basismotorisering een krachtige variant uit het buitenland te halen.
 • Lage kilometerstanden
  Het omslagpunt om een diesel te rijden ligt bij de aanschaf van een nieuwe auto door de hoge aanschafprijs en hogere houderschapsbelasting vaak al snel op 30 tot 40 duizend kilometer per jaar. In het buitenland ligt de meerprijs voor een dieselvariant, door het ontbreken van de BPM, amper hoger dan een benzine variant. In Duitsland is bijvoorbeeld de meerprijs van een 320D ten opzichte van een 320i slechts € 3.600, in Nederland bedraagt die meerprijs € 8.000
 • Bonus uitrusting
  Door het hoge prijsniveau van nieuwe BMW’s in Nederland en de gevolgen die extra opties hebben op de bijtelling, wordt er in Nederland vaak gekozen voor basisuitvoeringen. Je mag bij wijze van spreken al bij zijn als er een navigatiesysteem in zit. In het buitenland is er ruime keuze uit full options BMW occasions die voorzien zijn van o.a. lederen bekleding, M-pakket, navigatiesysteem, lane-assist, digitale radio, schuif/kantel dak en fraaie lichtmetalen velgen.

Waar moet je op letten als je een BMW gaat importeren?

Als je een BMW gaat invoeren vanuit het buitenland dan moet je goed opletten waar je die vandaan haalt. Voor een slechte auto kun je ook uitstekend terecht in het buitenland. Een paar tips als je in het buitenland gaat kijken naar een BMW occasion;

 • Beperk je tot het aanbod van merkdealers.
  Door het ontbrekend van openbare informatiebronnen zie je dat het vaak erg lastig is om de achtergrond van auto’s te achterhalen die bij universele handelaren en particuliere verkopers worden aangeboden. De BMW occasions die bij officiële BMW dealers te koop staan, zijn vaak door de betreffende dealer zelf nieuw verkocht en onderhouden. Het BMW aanbod op MrWheelson is uitsluitend afkomstig van merkdealers, en de meeste BMW’s worden aangeboden door officiële BMW dealers. Op die manier kan de kwaliteit van deze auto’s worden gegarandeerd.
 • Check de co2 uitstoot
  Ogenschijnlijk identieke BMW’s kunnen een enorm verschil hebben in de co2 uitstoot. Dit kan weer enorme financiële gevolgen hebben voor de BPM bij import naar Nederland. Dit speelt met name bij auto’s uit 2018. In dat jaar is er namelijk een aanpassing geweest in de meetmethode. Er is afscheid genomen van de NEDC en overgestapt op de WLTP methode. Er kan zomaar tientallen grammen verschil in de co2 uitstoot zitten, en dit kan vervolgens weer duizenden euro’s schelen bij import. De prijzen op MrWheelson zijn inclusief de rest BPM zodat je de prijzen eenvoudig kunt vergelijken.
 • USA import
  BMW’s worden toch vooral uit Duitsland geïmporteerd? Dat klopt, er worden echter in Duitsland ook veel BMW’s aangeboden die afkomstig zijn uit Amerika. Vaak zijn dit auto’s die in de VS bij een ernstige aanrijding betrokken zijn geweest of bijvoorbeeld total loss zijn geraakt door waterschade. Deze worden vervolgens naar Europa verkocht, opgelapt in Litouwen en vervolgens in Duitsland aangeboden als ogenschijnlijk aantrekkelijke occasion. MrWheelson controleert de voertuigen aan de hand van het chassisnummer en kan op die manier exact achterhalen voor welke markt een voertuig is geproduceerd.
 • Als iets te mooi is om waar te zijn
  Tijdens je zoektocht naar een betrouwbare BMW ga je ook aanbiedingen tegenkomen die te mooi zijn om waar te zijn. Laat deze links liggen. Er is een reden dat de auto zo goedkoop is, en dat is voor jou als koper nooit de juiste reden. Wellicht is het een schade BMW uit Amerika, wordt die aangeboden door een oplichter of zit er nog een financiering op. Alle alarmbellen moeten afgaan als er om cheques of een aanbetaling wordt gevraagd, of als de verkoper ‘toevallig’ in een ander land is.

Hoe gaat het importeren van een BMW in zijn werk?

Het invoeren van een BMW occasion via MrWheelson gaat erg eenvoudig in zijn werk.

 • BMW uitzoeken
  Op MrWheelson kun je eenvoudig de BMW van je dromen uitzoeken. Er staan er tienduizenden op afkomstig uit heel Europa. Advies nodig, kun je de juiste auto niet vinden of heb je moeite om een beslissing te nemen? Het team van MrWheelson heeft tientallen jaren ervaring met de verkoop van BMW occasions en helpt je graag de juiste auto te vinden. Ook kunnen ze andere databases raadplegen om de BMW van jouw dromen te vinden, dus geef gerust je wensen door.
 • Koop sluiten
  Vanuit de selectie komt een offerte voort. In deze offerte kan ook een eventuele inruilauto meegenomen worden. Ook kan MrWheelsen verschillende vormen van lease en financiering aanbieden. Veel BMW’s worden bijvoorbeeld zakelijk gekocht in combinatie met een financial lease contract. MrWheelson kan de aanvraag regelen en heeft daar alleen een KvK nummer voor nodig, je hoeft dus meestal geen ingewikkelde jaarcijfers in te leveren.
 • Inkoop, transport, RDW keuring en BPM aangifte
  MrWheelson laat vervolgens de BMW ter plaatse inspecteren en regelt de aankoop. Doordat MrWheelson tussentijds eigenaar wordt , word je als koper niet geconfronteerd met de BTW perikelen rondom intracommunautaire levering, ook schiet MrWheelson de auto voor. Vervolgens wordt het transport van de BMW geregeld en de RDW keuring ingepland. Tot slot zorgt MrWheelson ervoor dat de BPM wordt voldaan en de gele Nederlandse kentekenplaten op de auto worden gezet.
 • Aflevering en garantie
  De aflevering vindt plaats bij een van de MrWheelson afleverpunten, een dealer in de buurt of wellicht zelfs thuis. Nog speciale wensen? Geen probleem. MrWheelsen regelt bijvoorbeeld graag een trekhaak, extra set velgen of alarmsysteem voor jouw BMW. Uniek aan MrWheelson is dat alle BMW occasions worden voorzien van minimaal 1 jaar garantie waarvan de eventuele werkzaamheden via een dealer bij jou in de buurt uitgevoerd kunnen worden.

BMW importeren met lease

Waarom kiezen veel ondernemers voor financial lease in combinatie met de import van een BMW occasion? Door te kiezen voor financial lease blijft het kapitaal binnen de onderneming beschikbaar om het bedrijf te laten groeien en onvoorziene uitgaven op te vangen. Het is altijd verstandig om een financiële buffer binnen het bedrijf te houden. Tijdens de aflevering wordt de BTW van het aankoopbedrag voldaan, vervolgens wordt de investering, rente en afschrijving vertaald in een aantrekkelijk maandbedrag. Doorgaans wordt er gekozen voor een looptijd van 60 maanden en een slotsom van 20% van de aanschafprijs.

 • Voorbeeld financial lease BMW
  Stel dat je een BMW importeert met een verkoopprijs van € 50.000, je hebt een inruilauto met een waarde van € 10.000 en de BTW in het aankoopbedrag is € 8.000. Dan is het leasebedrag € 32.000. Bij een looptijd van 60 maanden en een slotsom van €10.000 kom je dan rond de € 500 per maand uit. Na 60 maanden kun je ervoor kiezen om een andere auto te leasen en de slotsom hier in mee te nemen, ook kun je dan de slotsom betalen en de BMW behouden.

Naast financial lease heeft MrWheelson ook de mogelijkheid om (netto) operational lease, private lease en een particuliere autofinanciering aan te bieden.

bmw-530i-5-serie-touring-occasion-importeren-mrwheelson-lv-hoog

BMW importeren uit Duitsland

Hoewel BMW occasions uit heel Europa geïmporteerd kunnen worden, die je dat ze vooral uit Duitsland worden ingevoerd. Op zich wel logisch omdat de prijzen gunstig liggen, het aanbod groot is en het land dichtbij ligt. Deze prijzen liggen zo gunstig doordat er een groot aanbod is van demonstratie auto’s van de BMW fabriek zelf. Deze jonge BMW’s van de fabriek worden ‘BMW Jahreswagens’ genoemd. Deze zijn erg gewild omdat ze vaak erg compleet zijn uitgevoerd, weinig kilometers hebben gereden en in top conditie zijn. Deze BMW Jahreswagens kun je vinden tussen het jonge BMW aanbod op MrWheelson.

bmw-x3-occasion-importeren-wit-mrwheelson-rechtsachter

Welke BMW modellen worden geïmporteerd?

Als we kijken welke modellen BMW veel worden geimporteerd dan zie je dat alle modellen goed zijn vertegenwoordigt. Van BMW 2 Serie tot de elektrische BMW i3 en van een BMW X4 crossover SUV tot een luxe BMW 7 Serie limousine. Wel zie je dat het voordeel het grootste is op de uitvoeringen met een krachtige motor en complete uitrusting.

De top 5 bestaat uit de:

Auto recensies, nieuws & advies van MrWheelson

9.3

98% van de klanten beveelt MrWheelson aan

Bellen met MrWheelson

085 - 401 29 05

Op werkdagen van 08:00 - 20:00 uur

Stuur een e-mail

hello@mrwheelson.nl