Volvo occasion importeren

Een tweedehands Volvo occasion importeren was nog nooit zo makkelijk. Een Volvo occasion occasion uit het buitenland koop of lease je eenvoudig online bij MrWheelson.

Volvo aanbod bekijken

Volvo occasion importeren

Volvo

Volvo

Wat hebben Ikea, Abba en Pippi Langkous met Volvo te maken? Ze komen allemaal uit het schitterende Scandinavisch land Zweden. Ook beroemdheden zoals voetballer Zlatan Ibrahimović, de helaas te jong overleden DJ Avicii en Alfred Nobel hebben we aan dit prachtige land te danken.

Ik rol

Waar de naam vandaan komt? Om een goede naam te vinden heeft het team van SKF aan de start van de 19e eeuw een Latijns woordenboek geraadpleegd. Bij de letter ‘I’ kwamen ze ‘Ik rol’ tegen, in het Latijns ‘Volvo’. Deze naam hadden ze in gedachten voor Amerikaanse budget kogellagers, maar die zijn nooit een succes geworden, de naam daarentegen wel. Deze merknaam is sinds de introductie van de eerste Volvo in 1927 op de grille van 20 miljoen gebouwde Volvo personenauto’s geplaatst.

Het merk heeft inmiddels een mooie geschiedenis opgebouwd en de huidige serie modellen is erg populair. Ben je op zoek naar een betrouwbare, veilige en moderne auto, dan is Volvo een uitstekende keuze.

volvo-xc90-t8-plug-in-hybride-importeren-tweedehands-occasion-mrwheelson-linksvoor

Zweedse degelijkheid

Het idee om nieuwe auto’s te gaan ontwikkelen kwam voort uit de erbarmelijke omstandigheden waar de Zweden mee te maken hebben in de winter. Bijna vijf maanden per jaar is er veel kans op sneeuw en met name in het noorden van Zweden en de oostelijke gebieden langs de Botnische Golf kan het erg koud worden. Temperaturen van -30 en -40 graden zijn daar geen uitzondering.

Dat is de reden dat de ontwikkelde auto’s degelijk, veilig en betrouwbaar moeten zijn. Dat is terug te vinden in het DNA van elke Volvo die op de markt is gebracht. Als je een Volvo koopt, dan koop je een degelijke auto die voorzien is van alle mogelijke veiligheidssystemen.

volvo-xc60-zwart-occasion-importeren-mrwheelson-zijkant-links

Van C naar S en van V naar XC

De modellen series van Volvo’s zitten erg eenvoudig in elkaar. Begint de modelnaam met een C, dan hebben we te maken met een Coupé zoals de C30. De S staat voor de Sedan uitvoeringen. Als je gaat voor een V, dan gaat het om een Stationwagon zoals de V70, hier worden voor het gemak ook de 5 deurs hatchbacks zoals de V40 onder gerekend. De letter V staat trouwens voor ‘versatility’ oftewel veelzijdigheid. De hoge crossover modellen dragen de XC aanduiding, dit staat voor Cross Country en zij beschikken over meer bodemvrijheid. Het getal erachter geeft het formaat aan. Hoe hoger het getal, hoe groter de auto.

Volvo heeft in Nederland na een paar succesvolle jaren van 2013 tot 2015, toen ze een marktaandeel hadden van bijna 6%, nu al een aantal jaren een stabiel marktaandeel van rond de 3,5%. Die 14 duizend nieuw verkochte exemplaren zijn amper voldoende om aan de vraag naar gebruikte Volvo’s te voldoen. In landen zoals Duitsland worden bijvoorbeeld 40 duizend nieuwe Volvo’s per jaar verkocht en in Zweden zelf rond de 70 duizend. Daar heeft het merk een marktaandeel van bijna 20% (!).

Tweedehands Volvo

Veel kopers van een Volvo occasion kijken dan ook over de grens. We hebben gekeken welke modellen het meest jong gebruikt geïmporteerd worden naar Nederland.

Volvo importeren

De sedan modellen zijn niet echt populair als we kijken naar de import. De top 5 wordt aangevoerd en afgesloten door een crossover. Op plek 1 staat de XC60, en op nummer 5 de XC90. Plek 2 tot en met 4 worden ingenomen door respectievelijk de V60V40 (inclusief de V40 Cross Country) en de grote V70 (inclusief de XC70). De top 10 wordt compleet gemaakt door de V50, S60 (de eerste sedan in de top 10), V90 (inclusief V90 Cross Country) en de S80 / S90 sedan modellen.

Volvo occasion leasen

De import van een tweedehands Volvo wordt vaak gecombineerd met een zakelijke financial of operational lease. Ook is een autofinanciering op een Volvo geen probleem voor de experts van MrWheelson. Geef je wensen door en MrWheelson regelt het graag voor je.

volvo-v60-occasion-importeren-mrwheelson-studio-schuin-voor

Crossover Volvo populair

De eerste Volvo met meer bodemvrijheid werd in 1998 geïntroduceerd in de vorm van de V70. Eerst als modelvariant van de V70 en vanaf 2002 als zelfstandig model, de XC70. Inmiddels beslaat het programma echte XC modellen zoals de XC40, XC60, XC70 en XC90, maar ook de cross country stationcar modellen van de V40 en V90 zijn leverbaar.

Met deze stoere auto’s weet Volvo een heel nieuwe en ook veel jongere doelgroep aan te spreken. Volvo is nu ineens ook een uitstekende keuze voor autokopers die een stoere auto zoeken, een die klaar is voor het avontuur. De XC modellen zijn uitermate geschikt voor een actief kampeerweekend. Bootje aan de trekhaak, kano en mountainbikes op het dak, tent in de kofferbak en zo de natuur in.

Om de stoere kant van het merk te benadrukken is Volvo nu al jaren sponsor en naamgever van de Volvo Ocean Race. Een zeilwedstrijd rond de wereld die sinds 1973 elke drie jaar wordt gehouden. Een spannend avontuur dat niet zonder gevaren is, sinds de start zijn er helaas al vijf zeilers om het leven gekomen.

Kogellagers

Wie wel eens een kogellager in de hand heeft gehad, die heeft vast en zeker wel eens gehoord van het merk SKF. Deze afkorting staat voor Svenska Kullagerfabriken AB oftewel Zweedse Kogellager Fabriek. Dit is de grootste fabrikant van kogellagers ter wereld. Deze fabriek had in 1914 als plan om de Amerikaanse markt te veroveren met een budget kogellager onder de naam Volvo.

Dit werd helaas geen succes, maar de merknaam Volvo werd in 1926 door Assar Gabrielsson en Gustaf Larson enkele jaren later uit de lappenmand gehaald om als merk te fungeren voor een nieuw te ontwikkelen auto. Assar en Gustaf hadden beide ervaring bij SKF en konden gebruik maken van een fabriek die op het eiland Hisingen, na een overname door SKF, leeg kwam te staan.

In 1927 werd de eerste auto op de markt gebracht en het grootste onderscheid met bestaande auto’s uit Amerika, Azië en Europa was dat de Volvo modellen wel geschikt waren voor het extreme winterklimaat en de slechte wegen in Zweden.

Als we kijken naar de samenwerkingen die in de jaren zijn aangegaan dan valt de overname van DAF in 1975 op. Vervolgens werd Volvo zelf in 1999 overgenomen door Ford en in 2010 verkocht aan het Chinese Geely.

De ontwikkelingsafdeling van Volvo heeft de afgelopen 90 jaar niet stilgezeten. Op het gebied van milieu is een van de grootste innovaties de Lambda sonde. Met behulp van deze sensor kan de samenstelling van het uitlaatgas worden gemeten. Hierdoor kan de hoeveelheid ingespoten brandstof worden aangepast en voorkomen worden dat onverbrande brandstof (en daarmee veel zware metalen) in het milieu terechtkomen. Op het gebied van veiligheid is een van de grootste innovaties de driepuntsgordel. Door toepassing van deze gordel is van meer dan 1 miljoen autogebruikers wereldwijd het leven gered tijdens een aanrijding. Bijzonder is dat de patenten en octrooien van deze ontwikkelingen zonder kosten beschikbaar zijn gesteld aan alle autofabrikanten ter wereld.

E, A6, 5 of S/V90?

Met de introductie van de nieuwe S90 en V90 heeft het merk zich gericht op de Duitse zakenauto’s zoals de Mercedes E KlasseBMW 5 serie en Audi A6. Ook voor de andere modellen van het Zweedse concern zijn er alternatieven beschikbaar.

Volvo XC40 en XC90

Voor de populaire Volvo XC40 zijn als alternatief de CX5 van Mazda, de X1 van BMW, de MB GLA en de Audi Q3 te koop. Overweeg je een XC90 dan zou je ook showrooms van BMW (X5), Porsche (Macan of basis Cayenne), Audi (Q5 of Q7) of Land Rover kunnen bezoeken.

Volvo S60

De S60 is een fantastische auto, de lat is hoog gelegd door Volvo. Zoek je hier een alternatief voor dan zul je ook snel in Duitsland terecht komen. De Audi A4 en BMW 3 serie kunnen goed meekomen. Ook bijzonder en lekker sportief is de Italiaanse Alfa Romeo Giulia. Daarnaast is de Skoda Suberb een mooi en ruim alternatief van de VAG groep.

volvo-xc90-t8-plug-in-hybride-importeren-tweedehands-occasion-mrwheelson-voorzijde

Ommezwaai

Bij sommige merken is het best wel lastig om de vinger op het moment te leggen dat het merk populair werd. Bij Volvo niet. Het merk had een enorm imagoprobleem. In de jaren ‘80 had het merk een enorm oubollig imago. Het grote probleem was dat de Volvo rijders aan het uitsterven waren. Niet doordat de auto’s onveilig waren, maar omdat modellen zoals de 340 een erg oude doelgroep aansprak. Het was tijd voor een ommezwaai. Die kwam in de vorm van de 850 in 1992. Eerst als sedan en het jaar erop als stationwagon.

Er werd direct gekozen voor een fraaie 2.5i turbo motor, die werd later aangevuld met een T-5 R en uiteindelijk kwam ook in 1996 de 850R op de markt. Voorzien van de 2.300 cc 5 cilinder benzinemotor die was voorzien van een turbo en leverde 241 pk. 0-100 km/u kostte 7,5 seconden en de topsnelheid was 235 km/u. Met al dit turbo geweld werden ook de racecircuits bezocht. Volvo was met de 850 een van de deelnemers aan de BTCC, British Touring Car Championship. Helaas hebben ze met de 850 niet gewonnen, dat lukt pas in 1998 met een S40 met Rickard Rydell achter het stuur, maar het merk raakte wel zijn oubollige imago definitief kwijt.

Polestar performance

Wat AMG is voor Mercedes en de M divisie voor BMW, dat is Polestar voor Volvo. Een aparte merknaam voor de ontwikkeling van elektrische sportauto’s. Het eerste Polestar model is de Polestar 1. Een coupé met een benzine- en elektromotor met een gecombineerd vermogen van 600 pk en 1.000 nm koppel. Als alleen gebruik wordt gemaakt van de elektromotor, dan is een actieradius van 150 kilometer mogelijk. Goedkoop is de Polestar 1 niet. Je zult minimaal 165 duizend euro mee moeten brengen.

Occasions beschikbaar voor importeren

Tweedehands Volvo XC60 D4 Momentum importeren

Volvo XC60 D4 Momentum

 • 03-2020
 • 47172 km
 • 190 pk
 • Diesel
 • Automaat
€ 44.927 Leasen vanaf € 575

o.b.v. vraagprijs (€ 37.450) + BPM (€ 6.047) + import (€ 580) + transport (€ 850)

Tweedehands Volvo XC40 R-Design T4 importeren

Volvo XC40 R-Design T4

 • 06-2019
 • 19900 km
 • 190 pk
 • Benzine
 • Automaat
€ 39.575 Leasen vanaf € 508

o.b.v. vraagprijs (€ 33.900) + BPM (€ 4.245) + import (€ 580) + transport (€ 850)

Tweedehands Volvo XC90 AWD Inscription T6 importeren

Volvo XC90 AWD Inscription T6

 • 04-2020
 • 24650 km
 • 310 pk
 • Benzine
 • Automaat
€ 79.912 Leasen vanaf € 1.018

o.b.v. vraagprijs (€ 64.950) + BPM (€ 13.532) + import (€ 580) + transport (€ 850)

Tweedehands Volvo XC60 AWD R-Design T5 importeren

Volvo XC60 AWD R-Design T5

 • 09-2018
 • 48060 km
 • 250 pk
 • Benzine
 • Automaat
€ 49.255 Leasen vanaf € 639

o.b.v. vraagprijs (€ 41.450) + BPM (€ 6.375) + import (€ 580) + transport (€ 850)

Tweedehands Volvo XC40 Momentum T3 importeren

Volvo XC40 Momentum T3

 • 02-2019
 • 25723 km
 • 156 pk
 • Benzine
 • Automaat
€ 33.919 Leasen vanaf € 433

o.b.v. vraagprijs (€ 28.950) + BPM (€ 3.139) + import (€ 580) + transport (€ 1.250)

Vind hier je volgende auto

9.4

100% van de klanten beveelt MrWheelson aan

Laurens uit Enschede

Fijne service, verhelderend concept en de juiste afwikkeling. Top gedaan Mr. Wheelson!

Robert van den Heuvel uit Oudenbosch

Goede uitleg en informatie, zoeken naar een oplossing vanuit mijn situatie goede afspraken kunnen maken

Bellen met MrWheelson

085 - 401 29 05

Op werkdagen van 08:00 - 22:00 uur

WhatsApp

+31854012905

Stuur een e-mail

hello@mrwheelson.nl